Régi-új vezető a rendőrség élén

Balogh Szabó Imre rendőr alezredes lett a szentesi kapitány

 

 

Ünnepélyes állománygyűlés keretében véglegesítették ma délelőtt Balogh Szabó Imre rendőr alezredes kapitányi kinevezését, aki egy évig megbízott vezetőként látta el a feladatát.

 

 

 

Az alezredes 2006 október 1-től látta el a megbízott kapitányi beosztást a Szentesi Rendőrkapitányságon. A mai (2007. október 1.) ünnepélyes állománygyűlésen, amit a szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban tartottak délelőtt 10 órától, dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya erősítette meg őt vezetői posztjában. – Általában minden vezető beosztás betöltéséhez szabnak bizonyos feltételeket, amihez tanulási, megfelelési időszak is tartozik – mondta az alezredes. – Ezt az időszakot zárta le a mai ünnepélyes állománygyűlés.

Szűcs Lajos alpolgármester elmondta, hogy a város és a rendőrség közösen próbál megfelelni annak a feladatnak, melyet a lakosság indukál feléjük. Földvári Nagy István volt kapitány pedig kiemelte azt a vezetői réteget, mely a vezetése alatt érlelődött, és úgy látja, hogy ez a csapat méltón viszi tovább a szentesi rendőrkapitány jó hírét, mely az elmúlt napokban a belga üzletember támadását illetően a hazánk határain is túl jutott.

 

 

 

Az új kapitány tervei között szerepel egy közösségi szemléletű, a közösség véleményét figyelembe vevő, szolgáltató jellegű testület létrehozása, a nyilvánosság garanciájával, melyet egy internetes honlap elindításával szeretnének garantálni. Fontosnak tartja azt is, hogy tovább javítsák az egyenruhás állomány intézkedési kultúráját, tovább csiszolják a megfiatalodott állomány képzettségét, emberi tulajdonságait.

 

 

 

Szakmai terveiről elmondta, hogy erősíteni kívánja az operatív pozíciókat a bűnügy területén, valamint nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a közutak biztonságára. Ennek érdekében novembertől új sebességmérő készüléket állítanak hadrendbe a körzet útjain, amitől a közlekedési morál jelentős javulását várják Szentes illetékességi területén.

 

 

A kinevezés hangos beszámolóját ITT tekinthetik meg!

A tervezett újítások között szerepel még egy motoros rendőrjárőr pár szolgálatba állítása, valamint a nagymágocsi rendőrőrs létszámerősítése.

 

 

Balogh Szabó Imre életútja

Balogh Szabó Imre rendőr alezredes 1969. augusztus 15-én született lakóhelyén, Szentesen. A helyi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett 1987-ben. Ezt követően Szentendrén, Kossuth Lajos Katonai Főiskolán folytatta tanulmányait, melynek eredményes befejezését követően 1990. augusztus 20-án hadnaggyá nevezték ki. Egyben a mezőtúri 5. Gépesített Lövészdandár állományába osztották be, mint képesített lövész harcijármű üzemmérnököt, képesített lövész szakaszparancsnokot.

Kérelmének, 1991. július 1-én áthelyezésre került a Magyar Honvédség állományából a rendőrséghez, a Csongrádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Csoportjához, ahol nyomozóként, hadnagyi rendfokozattal kezdte rendőri pályafutását. Főnyomozói beosztásba 1993-ban nyert kinevezést, amely munkakörben hét évig tevékenykedett vezetői elismerése mellett.

Ez idő alatt elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola felsőfokú szakmai végzettséget adó bűnügyi szaktanfolyamát; soron előlépett bűnügyi főhadnaggyá, majd századossá, valamint több alkalommal részesült rendőr-főkapitányi dicséretben és jutalomban.

A Szentesi Rendőrkapitányság vezetője 2000. június 1-i hatállyal kérelmére áthelyezte a Csongrádi Rendőrkapitányság állományából és kinevezte magasabb beosztásba hivatalvezetőnek, mellyel egyidejűleg az országos rendőrfőkapitány soron kívül előléptette rendőrőrnaggyá. Az ügyeleti, személyzeti és egyéb hivatali állományt több mint 4 évig irányította, amikor 2004. december 16-án beosztása ellátása alóli felmentéssel megbízást kapott a közrendvédelmi osztály közrendvezetői feladatainak ellátására, amely munkakört 2005. június 1-től kinevezéssel látta el.

2006. szeptember 1-től kapott megbízást a Szentesi Rendőrkapitányság kapitányságvezetői beosztásának ellátására. Több mint 15 éves rendőri pályafutása során szerzett tapasztalata, gyakorlata és szakképesítései alapján szakmailag rendkívül felkészült vezető. Pozitív személyes tulajdonságokkal, valamint kiemelkedő kapcsolatteremtő és fenntartó képességekkel rendelkezik. Munkavégzését tekintve mind önmagával mind beosztottaival szemben követelményt támasztó, ambiciózus és lelkes.

 

Szentes, 2007. 10. 01.

.