Régi-új vezető a rendőrség élén

Balogh Szabó Imre rendőr alezredes lett a szentesi kapitány

 

 

Ünnepélyes állománygyűlés keretében véglegesítették ma délelőtt Balogh Szabó Imre rendőr alezredes kapitányi kinevezését, aki egy évig megbízott vezetőként látta el a feladatát.

 

 

 

Az alezredes 2006 október 1-től látta el a megbízott kapitányi beosztást a Szentesi Rendőrkapitányságon. A mai (2007. október 1.) ünnepélyes állománygyűlésen, amit a szentesi Művelődési és Ifjúsági Házban tartottak délelőtt 10 órától, dr. Lukács János rendőr dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya erősítette meg őt vezetői posztjában. – Általában minden vezető beosztás betöltéséhez szabnak bizonyos feltételeket, amihez tanulási, megfelelési időszak is tartozik – mondta az alezredes. – Ezt az időszakot zárta le a mai ünnepélyes állománygyűlés.

Szűcs Lajos alpolgármester elmondta, hogy a város és a rendőrség közösen próbál megfelelni annak a feladatnak, melyet a lakosság indukál feléjük. Földvári Nagy István volt kapitány pedig kiemelte azt a vezetői réteget, mely a vezetése alatt érlelődött, és úgy látja, hogy ez a csapat méltón viszi tovább a szentesi rendőrkapitány jó hírét, mely az elmúlt napokban a belga üzletember támadását illetően a hazánk határain is túl jutott.

 

 

 

Az új kapitány tervei között szerepel egy közösségi szemléletű, a közösség véleményét figyelembe vevő, szolgáltató jellegű testület létrehozása, a nyilvánosság garanciájával, melyet egy internetes honlap elindításával szeretnének garantálni. Fontosnak tartja azt is, hogy tovább javítsák az egyenruhás állomány intézkedési kultúráját, tovább csiszolják a megfiatalodott állomány képzettségét, emberi tulajdonságait.

 

 

 

Szakmai terveiről elmondta, hogy erősíteni kívánja az operatív pozíciókat a bűnügy területén, valamint nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a közutak biztonságára. Ennek érdekében novembertől új sebességmérő készüléket állítanak hadrendbe a körzet útjain, amitől a közlekedési morál jelentős javulását várják Szentes illetékességi területén.

 

 

 

A tervezett újítások között szerepel még egy motoros rendőrjárőr pár szolgálatba állítása, valamint a nagymágocsi rendőrőrs létszámerősítése.

Szentes, 2007. 09. 10.

 

.