"Terhelési próba" a Kiss Bálint utcában

 

A Nagytemplom felújításával és a Református Idősek Otthona építésével párhuzamosan egyre feszesebb tempóban zajlik a Kiss Bálint utca korhű rehabilitációja is. Az arra járók érdeklődve figyelik, mennyire nem egyszerű munka a különféle méretű bazalt kockákból az út felületét kialakítani. Sajnos olyan érdeklődő is akad, aki semmibe veszi az útépítők fáradságos munkáját - ennek a nyomait rögzíthettük szeptember 3-dikán vasárnap a kora esti órákban, a mindkét végén lezárt utcában.

 

 

Autóval hajtottak rá zúzottkő ágyazatba frissen lerakott kiskocka burkolatra, amely - mivel csupán beszintezve volt, de fixálva még nem - engedett az erőszaknak és igencsak hepe-hupássá vált.

 

   

 

Az útépítésre kíváncsi érdeklődő gépkocsival érkezett a Munkácsy utca felől. Középen végigment a zömített útalapon, felhajtott a félkész nagykocka útszélre, majd miután az ott lerakott bazaltkövek útját állták, csinált egy akkurátus Y-fordulót a frissen lerakott középső részen és ugyanarra távozott.

 

 

 

A szinusz-sablonok mentén lerakott kövek a "bakancsos turisták" lépteit is megszenvedték, ám ez még könnyen helyrehozható. Az autókerék által megnyomorított útfelületet viszont valószínűleg újra kell rakni.

Szentes, 2006. 09. 04.

.