NAGY szentesi sportKÖNYV

Hosszabbítás következik!

 

A 2006. május 18-án a Szentesi Vízisport Klub irodájában tartott megbeszéléssel kezdetét vette a NAGY szentesi sportKÖNYV eddig beérkezett anyagainak feldolgozása. A munka mennyiségét és sokirányúságát jelzi, hogy közel 600 adatkérő űrlap került a város jeles - ma már nem aktív - sportolóihoz, melyeknek eddig a harmadára reagáltak a mintegy 20 sportágat képviselő megszólítottak.

 

 

A feldolgozás meggyorsítása érdekében Bodrits István lexikográfus, szerkesztő és Makra Zoltán kiadványmenedzser vezetésével megalakult a könyv szerzői bizottsága. Ennek további tagjai: Beleon Zsolt, a Szentesi  Vízisport Klub elnöke, Boros István sportszervező, Dobos László kézilabdaedző, Dunás Varga Zoltán sportújságíró, Kádár József vízilabdaedző, Kis-Rácz Antalné tanár, helytörténész, Tímár Ferenc mérnöktanár, műszaki szerkesztő és Vidovics Ferenc fotóriporter, a Szentesi Mozaik főszerkesztője.

A bizottság saját körében elosztotta a sportolóktól beérkezett anyagokat és további szakemberek bevonásával munkához látott. "Kóstolóként" íme 5 szócikk a már elkészültek közül, melyeket az alábbi képekre kattintva lehet megnézni:

 

Ambrus Erzsébet – kézilabdázó

Berezvai Attila (Bombázó) – teniszező

Erdélyszky Attila (Erdészki – a sajtóban tévesen) – labdarúgó

Gujdár László (Gujdár II. László, Gujdi) – labdarúgó

Rákóczi Gáborné Földvári Nagy Julianna - sportlövő, autóversenyző

Ambrus E.
kézilabdázó
Berezvai A.
teniszező
Erdélyszky A.
labdarúgó
Gujdár II. L.
labdarúgó
Rákócziné Földvári J.
sportlövő, autóversenyző

 

Az anyagok előzetes közreadásával az érdeklődő Olvasóink tájékoztatása mellett nem titkolt célunk az is, hogy a válaszadást egyelőre még halogató kedves Sportbarátainkat biztassuk a kérdőíveink visszaküldésére és a birtokukban levő dokumentumok, fotók, tárgyi emlékek és személyes történeteik közkinccsé tételére. 
A végleges leadási határidő 2006. május 31!

A gyűjtést kezdeményező FELHÍVÁS és a hozzá kapcsolódó KÉRDŐÍV pdf formátumban letölthető a megfelelő szavakra kattintva!

A NAGY szentesi sportKÖNYV kiadója a közhasznú Szentesi Városszépítő Egyesület. A 2006. karácsonyára tervezett megjelenés méltó eseménye lesz a Sportcsarnok fölavatása (1996) és a Nemzet Sportvárosa kitüntető cím elnyerése (1997) közelgő 10 éves évfordulójának, emellett pedig az összegyűlt sporttörténeti emlékek megteremthetik egy sportmúzeum alapjait is.

Tímár Ferenc

Szentes, 2006. 05. 25.

.