Mi szóltunk!

 

 

Nem telt el az a hétvége sem baleset nélkül. 2005. május 21-én éjfél körül személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a Bíróság mellett található útkereszteződésben. A helyszín hallatán sokan csak annyit mondanak, hogy "már megint?". Az esethez hozzá kell tenni, hogy mi már 2001. augusztus 16-án felhívtuk a figyelmet arra a problémára, melyet a fenti képen is lehet, azaz nem lehet látni.

A kereszteződést megvilágító villanyoszlop oly módon takarja a figyelmeztető közlekedési táblát, hogy az pont az útról nem látszik.

 

 

Ennek a rossz elhelyezésnek lett áldozata azaz Opel amelyet egy román állampolgár vezetett. A vezető először járt, vagyis utazott át Szentesen, és nem látta a villanyoszlop takarásában a közlekedési figyelmeztető táblát. Persze, mikor jöjjön a védett útvonalon egy másik személyautó, mint pont akkor, amikor a kereszteződésbe beleszalad az Opel.

 

Nem tudjuk, hogy még mennyi autónak kell összetörnie, és hány embernek kell sérülés elszenvednie ebben a kereszteződésben, a tábla nem láthatósága miatt?

Szentes, 2005. 05. 23.

.