Utazás Sankt Augustinba

 

A németországi Sankt Augustin és Szentes egyre szélesedő testvérvárosi kötődése 12 évre nyúlik vissza. A városi szintű együttműködés mellett a Horváth Mihály Gimnázium, a Boros Sámuel Szakközépiskola és a Lajtha László Zeneiskola is szoros kapcsolatot tart fenn a Bonn szomszédságában levő kb. 60 ezer lakosú településsel. 

 

 

         Jellegzetes utcakép Sankt Augustinból                   Köszöntőt mond Klaus Schumacher polgármester

 

Két éve mindkét városban megalakult a német-magyar illetve magyar-német baráti kör melynek tagjai tavaly már vizitáltak egymásnál, és erre az idén is több alkalom kínálkozik. 

Május 13-18. Szentes ifjúsági labdarúgócsapata részt vesz a Sankt Augustinban rendezendő Pünkösdi Ifjúsági Labdarúgótornán. Az autóbusszal kiutazó sportolói küldöttséghez még lehet csatlakozni!

 

A szentesi 11 - 2004-ben

 

Május 25-29. Ifjúsági szinfónikusok jönnek Sankt Augustinból Szentesre. A velük érkező hivatalos delegáció aláírja a két város együttműködéséről szóló megállapodást.

Június 3-6. A SIEGKLANG felnőtt zenekar vendégszereplése Szentesen.

Szeptember 23-30. Magyar hét Sankt Augustinban Szentes város delegációja részvételével. Ekkor kerül sor az együttműködési megállapodás kinti hivatalos aláírására.

 

 

Anke Riefers és Brigitte Schmidt, a baráti kapcsolatok ápolói - és a szentesi csapat lelkes szurkolói

 

Városunk ifjúsági labdarúgócsapata az idén már 12. alkalommal lesz vendége a Sankt Augustinban rendezendő Pünkösdi Ifjúsági Labdarúgótornának. A sportolói küldöttséggel még mintegy 15-20 fő utazására van lehetőség, akiket 2-3 személyenként családok - az ottani baráti kör tagjai - fognak elszállásolni és ellátni.

 Indulás május 13-án 18 órakor, visszaérkezés május 18-án 14 óra körül. A részvételi költség a biztosítással 20 ezer Ft. Jelentkezni Boros Istvánnál lehet a 311-533-as vagy a 06-20/453-4017-es telefonon.

Kedves Olvasók! Legyenek aktív résztvevői a két város barátságának!

Szöveg, fotók: Boros István   

Szentes, 2005. 04. 18.

.