Boros-hét

 

 

A Boros-hét (2005. márc. 7-11.) során fokozatosan merülhettünk el a programokban, aminek sorát egy sokak számára emlékezetes tanár-diák mérkőzés indította. Szerencsére a (szó szerint nem veendő) megsemmisítő vereséget a tanárok nem vették tragikusan, és egy igazi jó móka alakult ki a végére. Ennek a rendezvénynek már hamarabb elkészült az összefoglalója, amit ITT újból megtekinthetünk Tóth László tanár úr hatalmas alakításával. De térjünk vissza a hét összefoglalójához és nézzük az eseményeket visszamenőlegesen!

 2005. március 11.

 

 

A hagyományokhoz hűen idén is megemlékezéssel és koszorúzással zárult a Boros-hét. Március 11-én, pénteken a Hajdú Lajos utcában található lakóház falán elhelyezett emléktáblát koszorúzták meg a Boros-díjra jelölt tanulók és Szirbik Imre Szentes város polgármestere.

 

 

 

A koszorúzás végén az iskola tanulói átvonultak a Tóth József Színházterembe, ahol nem csak március 15-ére emlékeztek, hanem kiosztották a Boros-díjat is.

 

 

 

A Boros Sámuel-díjat 1991-től datálhatjuk a középiskolában. Feltételül szabják a diákoknak a kiemelkedő tanulmányi eredményt (4,5 felett legyen az átlag), a díj odaítélésénél beszámítják a közösségért végzett munkát és a példamutató magatartást is.

 

 

 

Minden évben 3-4 végzős diák kaphatja meg az elismerést. Az idén 10-en pályázták meg a Boros-díjat, amely tanulók közül csak hosszas vita után tudták kiválasztani azt az öt diákot, akik 2005. évben átvehetik az iskola névadójáról elnevezett díjat.

 

 

 

 2005. év Boros Sámuel-díjasai

Cseh Gabriella, Kaszanyi Dóra, Horváth Gyula, Berkecz Dóra, Gergely Regina

 

 

 

 

 

 

 

10 éves a Boros Pinceszínház

 

 

A Boros-hét befejezéseként a Boros Pinceszínház egykori és jelenlegi társulatának közreműködésével tekinthettük meg a 10. évfordulós gálaműsort a Móricz Zsigmond Művelődési házban.

 

 

 

Elsőként az egykori színjátszók léptek a színpadra és adták elő Molnár Zoltán: Hófehérke és a hét törpe című darabot.

 

 

 

 

 

Az egyéni produkciók végén pedig jöttek a jelenlegi társulati tagok, akik a "Színdarab" című színdarabot mutatták be.

 

 

 

 

 2005. március 10.

 

 

 

Az iskolai vállalkozások várták a csütörtöki napot amikor is Tanirodai kiállításon "Boros Expo-n" mutathatták be önmagukat. Volt itt minden, ami szem és száj ingere, de nagy sikernek örvendett a vállalkozások által összeállított rejtvények, amelyek helyes megfejtői között "értékes" nyereményeket sorsoltak ki.

 

 

A kiállításon a kedves látogatók meggyőzéséhez mindent be kellett vetniük, amit az iskolában tanultak. Igaz órán nem lehet pontosan meghatározni, hogy a közönség egy-egy ötletre, hogy reagál, de itt azt is megismerhették. Mi az amibe rengeteg energiát fektettek a vállalkozók, és nem hozta meg a várt sikert, és mi az ami kézenfekvő volt és hatalmas sikert aratott.

 

 

 

 

 

Jó összhangot sugallt az "EGYEN ruha", de nagyobb sikere volt az "EGYEN süteményt!"-nek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A mini expo a "Körös Körül" nevű kft.-nek hozott sikert, mert ezt a diákvállalkozást ítélték az ítészek a legjobban menedzselt próba kft.-nek.

 

 

 

 

 2005. március 9.

 

 

 

Eredetileg ezen a napon lett volna a tanár-diák röplabda mérkőzés, de azt hamarabb megtartották, így ezen a napom már csak az informatikáé volt a szerep. Míg az informatika iránt érdeklődő általános iskolások játékos vetélkedőn vettek részt, addig a pedagógusok eszmecserét folytattak az informatikai oktatásról.

 

 

 

 

Sokan azt hiszik, hogy aki szereti az informatikát, az egy nem talpraesett, nem kreatív, kinézetre vézna és szemüvegét tekintve szódásüveg talp vastagságút hord. Na ez mind nem igaz, mert most már a diákok körében az általános műveltség közé tartozik ez a reál tantárgy. A játékos informatikai versenyen, a jelentkező diákoknak olyan komoly feladatot kellett végrehajtani, mint egy tojás fehérje habbá való felverése nomád körülmények között.

 

 

 

Ha sikerült, akkor a csapattárs fejére kellett fordítani a kész habot, de addig eljutni igen kalandos volt. Ennel a feladatnál a tanárok is bekapcsolódtak a versenybe, és mindenki közösen dolgozhatott az ügyön.

 

 2005. március 8.

 

 

Sokan várták a fiúk (tanár-diák) meccse után, hogy a lányokról milyen összefoglalót készítünk. Hát, hogy ők se örüljenek, rövid jellemzésként csak annyit mondanánk, hogy inkább hasonlított egy állóháborúra, mint röplabda mérkőzésre.

 

 

 

Szépen komótosan estek a pontok itt és ott, de elmaradtak a látványos vetődések és a hangszalag szakadásos sikítások. Mindenesetre látszott, hogy kik azok akik jobban állnak ennek a "nem is olyan egyszerű" sportág gyakorlásában, persze testnevelő tanárok előnyben, de azért nekik sem sikerült mindig minden ("Tudja tanárnő kézzel, nem fejjel!").

 

 

 

Ezen a napon volt még az angol, német és francia nyelvet tanuló diákok vetélkedése, melyben a tanult nyelvterületek kultúrájáról és szokásairól mérték össze tudásukat.

 

 

 

Az angol nyelvű versenyt a Forrásközpontban (III. emelet), a francia civilizációs versenyt a Tanirodában (I. emelet), a német nyelvűt a 29-es teremben (II. emelet) rendezték meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az osztályok közötti műveltségi versenyen volt egy picit Jolly Joker csapat, mert ebben egy diák sem volt, mert a tanári kar néhány tagja mérettette meg magát.

 

 

 

 

 2005. március 7.

Íme a már nagy sikert aratott Boros tanár - diák focimeccs

Leiskolázták a tanárjaikat!

 

 

A két csapat nagyon készült erre a találkozóra, mert már hónapok óta alkalmazták egymás ellen a pszichikai terrort. Igaz ebből eddig a tanárok jöttek ki jobban, de itt volt a lehetőség a diákoknak a törlesztésre.

A mérkőzés képes összefoglalója ITT tekinthető meg!

 

 

Szentes, 2005. 03. 16.

 

.