"Végre van esemény!"

 

Nem helytakarékosság miatt fordítottuk el Cseuz László testnevelő tanár fotóját 90 fokkal, hanem azért mert Rimini (Olaszország) után egy autó elsodorta és elesett az Olimpiára tartó "világtekerő".

 

 

2004. augusztus 4-én 13 óra 41 perckor érkezett az SMS üzenet, hogy egy szerencsétlen találkozást kellett átélni az Athénba tartó kerékpárosnak.

Részlet az SMS-ből: "Végre van esemény: egy autó mellőlem akart lekanyarodni és lelökött az útról. Itt-ott lejött a bőröm."

Eddig több mint 1200 km-t tett meg az Athénig tartó túrájából a sportember. Első napon 282 km megtétele után még Magyarországon éjszakázott a tanár úr, majd a következő napon lerohanta Horvátországot. A második napon 235 km kerekezés után 3 km-rel a szlovén határtól éjszakázott. Elindulását követő harmadik napon 150 km hegyvidék nehezítette a távot, de sikerült tartani a tervet, mert a hegymászás és egy jelentősebb, eltévedésből adódó kitérőt leszámítva 215 km-rel a háta mögött tért nyugovóra egy parkban a szentesi kerékpáros.

Négy nap alatt, 980 km megtétele után ért el unokahúgához Vicenzába, ahol a nevének betűiből kirakott kerékpár díszítette a magyar címeres lobogót. Itt volt egy nagygenerál mind a kerékpárnak, mind a testnek. A terv tartása érdekében kicsit bele kellett húzni a tekerésbe, és ez ösztönzőleg hat egy olyan sportembernek, aki szinte imád szenvedni. A cél és az akarat azt diktálta, hogy sötétedésig tekerjen.

Másnap történt az a baleset, amiről beszámoltunk, és az említett SMS-t Cseuz tanár úr így zárta: "Semmi vész! Megmaradtam!".

Reméljük a további útja során ilyen élményeket nem kell átélni, de aki napról-napra kívánja figyelemmel követni Cseuz László útját, az mindezt megteheti a Szentesi Mozaik internetes újság hasábjain.


 

Ha valaki úgy gondolja, hogy szeretne buzdító és erőt adó SMS-t küldeni Cseuz Lászlónak, az a +36-30/299-0063-as

SMS számon teheti meg!

Szentes, 2004. 08. 05.

.