Cseuz László a negyedik olimpiai útja

 

 2004. szeptember  12-ei SMS üzenet!

 

     

 

 

 

 Eddigi SMS üzenetek

 

 

 

 

 Képek az olimpiáról

 

 

Sikerült legyőznünk a technikai akadályokat és immáron exkluzív képeket tekinthetünk meg az athéni olimpiáról melyeket Cseuz László küldött részünkre. Igaz egy kis kitérővel sikerült eljutnia a képeknek, mert először Cintia lányának küldte el az alábbi képeket, aki Kanadában él, majd ő postázta elektronikusan részünkre a fotókat, amelyeken Cseuz Lászlót láthatjuk olimpiai bajnokokkal, magyar versenyzőkkel, edzőkkel.

 

 A képekre kattintva azok kinagyíthatók!

 

Szentes, 2004. 08. 26.

 

 

 Athénból jelentjük!

Együtt a szentesi kerekes különítmény!

 

Az Olimpia megnyitójára mind a két szentesi "csapat" (St. Jupát SE. kerékpárosai és Cseuz László) megérkezett Athénba.

 

 

Cseuz László érkezett meg elsőként a nyári olimpiai játékok helyszínére. A megérkezése utáni pillanatokban a következő üzenetet küldte e-mailen szerkesztőségünknek:

Szokatlan nagyon, hogy nem kell kapkodni. Sajnos a tengerben nem tudok uszni, mert a nap szetegette a szamat, aminek a sos viz nem elonyos. A fel ejszakat egy fuggoagyban toltottem. Este felszereltek a kivetitot. Olyan helyen van, hogy akar a tengerben fekudve is nezni lehet. Elinteztem a sok kepeslap megirasat, sajnos olimpiai jellegut sehol sem talaltam. Tegnap mar edzettem 50 km-t, mert ha nem teszem, akkor nem tudok hazamenni. Ma este veszek jegyeket, majd megirom, hogy milyen rendezvenyeken lehetek ott.

 

És ígéretéhez híven jött is a következő üzenet:

Tegnap este megvasaroltam a jegyeket. Kaptam 2 jegyet noi vizilabdara, kettot noi, kettot ffi kezilabdara, egyet evezesre, egyet ffi vizilabdara, harmat pedig kajak-kenura. Lehet, hogy tudok majd kesobb szerezni azoktol, akik a taborban az elhelyezes melle kapnak 3-4 jegyet, de lesz olyan rendezveny, ami oket nem erdekli.

Ma meg kell keresni egy kerekparszervizt, ahol alaposan atvizsgaljak, mert aprobb gondok mar vannak, igy pedig nem akarok majd elindulni. Tegnap edzeskent egy hegyes varosreszt kerestem fel. Udv. Laci

 

Ezután az üzenet után találkoztak a szentesiek össze a magyar szurkolói kempingben, ahol a fenti kép is készült, és a találkozásról így számolt be Cseuz tanár úr:

Orulok, hogy talalkoztam Valkai Zsoltekkal. Szeretnem a nyilvanossag elott megkoszonni neki, hogy a kellemes gorog napsutesben rendbetette a bicajom kisebb hibait.

 

A találkozást követően pedig a Rádió Szentes munkatársa hívta fel a St. Jupát SE. kerekeseinek vezetőjét Valkai Zsoltot, hogy ossza meg a rádió hallgatókkal élményeit a kint tartózkodással az olimpiai megnyitóval és a találkozóval kapcsolatban.

A Valkai Zsolttal készített riportot ITT hallgathatják meg!

 

 

12 nap 6 óra és 15 perc =  2487 km

 Cseuz tanár úr megérkezett Athénba!

 

   

 

Cseuz László több mint 200 km-es napi átlaggal (pontosan 232 km) 12 nap 6 óra és 15 perc alatt tette meg a 2487 km-es távolságot Szentes és Athén között. Athénban a kiépült magyar olimpiai táborban tölti el a következő két hetet és szponzori segítséggel részt fog venni a magyar érdekeltségű versenyeken.

Ha minden igaz és az Internet is úgy akarja, akkor hamarosan megérkeznek az első képek Athénből az olimpia helyszínéről!

Szentes, 2004. 08. 11.

 

 

 "Végre van esemény!"  *

 

Nem helytakarékosság miatt fordítottuk el Cseuz László testnevelő tanár fotóját 90 fokkal, hanem azért mert Rimini (Olaszország) után egy autó elsodorta és elesett az Olimpiára tartó "világtekerő".

 

 

2004. augusztus 4-én 13 óra 41 perckor érkezett az SMS üzenet, hogy egy szerencsétlen találkozást kellett átélni az Athénba tartó kerékpárosnak.

Részlet az SMS-ből: "Végre van esemény: egy autó mellőlem akart lekanyarodni és lelökött az útról. Itt-ott lejött a bőröm."

Eddig több mint 1200 km-t tett meg az Athénig tartó túrájából a sportember. Első napon 282 km megtétele után még Magyarországon éjszakázott a tanár úr, majd a következő napon lerohanta Horvátországot. A második napon 235 km kerekezés után 3 km-rel a szlovén határtól éjszakázott. Elindulását követő harmadik napon 150 km hegyvidék nehezítette a távot, de sikerült tartani a tervet, mert a hegymászás és egy jelentősebb, eltévedésből adódó kitérőt leszámítva 215 km-rel a háta mögött tért nyugovóra egy parkban a szentesi kerékpáros.

Négy nap alatt, 980 km megtétele után ért el unokahúgához Vicenzába, ahol a nevének betűiből kirakott kerékpár díszítette a magyar címeres lobogót. Itt volt egy nagygenerál mind a kerékpárnak, mind a testnek. A terv tartása érdekében kicsit bele kellett húzni a tekerésbe, és ez ösztönzőleg hat egy olyan sportembernek, aki szinte imád szenvedni. A cél és az akarat azt diktálta, hogy sötétedésig tekerjen.

Másnap történt az a baleset, amiről beszámoltunk, és az említett SMS-t Cseuz tanár úr így zárta: "Semmi vész! Megmaradtam!".

Reméljük a további útja során ilyen élményeket nem kell átélni, de aki napról-napra kívánja figyelemmel követni Cseuz László útját, az mindezt megteheti a Szentesi Mozaik internetes újság hasábjain.


 

Ha valaki úgy gondolja, hogy szeretne buzdító és erőt adó SMS-t küldeni Cseuz Lászlónak, az a +36-30/299-0063-as

SMS számon teheti meg!

Szentes, 2004. 08. 05.

 

 

Cseuz tanár úr elindult Athénba!

 

Elérkezett a nagy nap (2004. július 30., péntek 7.00 óra), amikor is Cseuz László elindult negyedik olimpiájára. Szerencsére a 2004-es olimpiát itt a "szomszédban" Athénban (Görögország) rendezik, nem pedig a Föld túloldalán, de Cseuz Lászlót ismerve az sem lenne neki probléma.

 

     

A mai (2004. július 30.) újsággal a kézben ahol azt írták "CSEUZ MA INDUL"!

 

Cseuz László felkészüléséről ITT hallhatnak bővebben!

 

 

 

 

.