Útfelújítások és egy új játszótér Szentesen

 

 

Szeptemberben is folytatódtak az útfelújítások a Szentes belterületén. Az Ady Endre utcában /a Kossuth téri parkolótól – az Arany János utca torkolatáig / szőnyegezési munkálatokat mára már elvégezték. A Polgármesteri hivatal értesíti az utazóközönséget, hogy az Ady E. utca felújítását követően aszimmetrikus vonalvezetésű forgalmi rendet alakít ki az utca keleti oldalán kijelölt várakozó helyek felfestésével.

Ezzel egy időben az Arany J. utca kereszteződésénél lévő autóbusz megállót az Ady E. u. 29. számú ingatlan elé helyezik át, és a Pólya utca kenyérgyár mögötti szakaszát Kiss Bálint u.-i iránnyal egyirányúsítják.

 

 

Elkészült a Dr. Négyesi L. és Esze Tamás utcák burkolat megerősítése. Még ebben a hónapban elkészül a Nagyvölgy sor és Ligeti bekötő út burkolatának felújítása is. A útfelújítások összes bekerülési költsége mintegy 32 millió Ft.

Emellett pályázatot nyújt be az önkormányzat újabb játszótér építésére. Sikeres pályázat esetén a beruházás három oktatási-nevelési intézmény háromszögében valósulhat meg: a Deák Ferenc és a Dósai Molnár utcák sarkán, az un. „Balogh-udvar” területén. A közterületi játszótér, a kertvárosi lakótelepen lévő „Pinokkió” játszótérhez hasonló nagyságrendű, modern kivitelű svéd, a nemzetközi szabványoknak megfelelő, fa-, fém- és műanyag szerkezetű elemekből készülhet el.

Szentes, 2003. 09. 05.