Jubilált a szentesi színjátszás

25 éves a drámai tagozat és 50 éves az amatőr színjátszás Szentesen!

 

2003. június 27.

 

A Horváth Mihály Gimnázium két jeles évfordulóra emlékezett meg 2003. június 27-én és 28-án. Ezen a két napon ünnepelték meg, hogy 25 éves a drámai tagozat és 50 éves az amatőr színjátszás az iskolában.

 

 

 

2003. június 27-én a gimnázium termei teltek meg a volt diákokkal, akik osztálytalálkozójukat is erre a napra szervezték. Előkerültek a fotóalbumok, régi írott vagy íratlan emlékek.

 

 

 

 

 

A gimnázium dísztermében a drámai tagozat elmúlt 25 esztendejének emlékeit (tablók, fotók, osztálykönyvek) lettek kiállítva.

 

 

 

Június 27-én 15 órakor a szentesi Tóth József színházteremben a Diákszínpad összegyűlt tagjai és a 25 évnyi drámatagozatos osztályai léptek fel (időben visszafelé haladva) kb. 10 perces színpadi rögtönzéssel.

 

 

"Volt egy fiatalember, aki elhatározta 25 évvel ezelőtt, hogy nemcsak pár gyermeknek köti le a fölös energiáját a színjátszással, hanem egy egész osztályét!"

 

 

És, hogy ki Ő?          Bácskai Mihály, mindenki Miska bácsija.

 

 

A színpadon elsőként a legfiatalabb drámatagozatos diákok lépet fel, rövid tízpercesükkel, melyben a felvételi nem is olyan régi emlékét idézték fel.

 

 

 

 

Ahogy telt az idő úgy ugrottunk vissza az időben is, és jöttek az érettebbek.

 

 

 

 

 

A diákszínpad kezdetéről, és az első szárnypróbálgatásról Gálfi László vezette be a fiatalokat.

 

 

 

Az első fesztiváldíjas berendezés-összetörésről id. Vidovics Ferenc számolt be, amikor is tornaórát parodizáltak, de a fejenállásba nem kalkulálták bele a továbblendülést, és ezzel a mozdulattal teljes sötétségbe borították a színházat, mert a színpad elején található világítótestek között landoltak.

 

 

A színházi rögtönzéseket stílusosan az utolsó diákszínpados társulat zárta, melyben Bácskainé Fazekas Márta igazgatónő is fellépett.

 

 

 

 

A fináléban a "rögtönzött" énekkart nem más dirigálta, mint Bácskai Mihály az iskola volt igazgatója, és ezzel véget ért a drámatagozatosok ünnepségének első napja.

 

 

2003. június 28.

 

 

Június 28-án a Péter Pál Polgárházban tartott fogadáson köszöntötték a gálaesten fellépőket, és a tanárok kedélyes hangulatban beszélgethettek volt tanítványaikkal.

 

 

 

 

GÁLAMŰSOR

 

 

Dr. Bácskainé Fazekas Márta igazgatónő                                          Piti Attila                    

 

2003. június 28-án, a szentesi Művelődési és Ifjúsági Ház szabadtéri színpadán a Szentesen végzett "profiké" volt a főszerep.

Az iskola volt és jelenlegi vezetése megkérte azokat a kedves volt diákjait, akik ma a magyar kulturális élet meghatározó szereplői, "hírességek" lettek - mint előadóművészek, színművészek, bemondók, stb. - , hogy egy kb. két és fél-három órás gálaműsorban örvendeztessék meg az összegyűlt ünneplőket.

 

 

A gálára több százan voltak kíváncsiak!

 

                       

 

Zsédenyi Adriennel és Szekeres Adriennel a könnyűzenei műfajban találkozhatunk, de a két volt MHG-s diák hű volt önmagához és ragyogó hangjukkal telítették meg a teret.

 

 

A szombat esti gálaműsor egyik legnagyobb attrakciója Alföldi Róbert szereplése lett volna, ő azonban nem tudott eljönni: Philadelphiában rendez!

 

 

 

Bácskai János székely balladákat csalt mosolyt a közönség orcájára.

 

 

 

 

Hevesi Tamás legújabb dalai mellett a régi nagy slágereket sem hagyhatta ki, így a szentesi drámaisok "himnuszát" is elénekelte, mely nem más mint a "Jeremy".

 

 

Erzsike néni és Miska bácsi (a Bácskai házaspár) meghatottan nézték a volt diákok és tanítványok produkcióját.

 

A finálé

 

Szentes, 2003. 06. 30.