Strandavató

 

 

A strandfürdőt új termálmedencéit és öltöző komplexumát 2003. április 30-án Dr. Pál Béla a turizmusért felelős államtitkár avatta fel.

 

 

 

Dr. Pál Béla ünnepi beszédében elmondta, hogy ez a fejlesztés az előző kormány által nyújtott lehetőségek jó kihasználása révén indult el, de a biztosított összegek jó felhasználásáért a Szentes várost illeti dícséret.

 

 

 

 

Az avató után rövid idegenvezetést tartott Szirbik Imre, Szentes város polgármestere, hogy megmutassa mi is épült abból a 460 millió forintból (önrész+pályázati pénzek), amelyet a város költött a strandi fejlesztésekre.

 

 

 

Európa híd

 

 

 

A Kurcán átívelő fahidat az Európa Party alkalmával feldíszítették, és a ligetbe érkező vendégek itt sétálhattak át jelképesen az Európai Unióba. Igaz sokkal kisebb volt ez a hidacska, mint amit a 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár épített a népszavazás előtt a Dunán.

 

                

 

 

Találkozó a térség polgármestereivel

 

 

 

A Városi Könyvtárban találkozót szerveztek a térség polgármestereivel, ahol dr. Pál Béla államtitkár tartott tájékoztatót a turizmus jelenlegi és tervezett helyzetéről. Elmondta, hogy 3%-os fejlődést várnak a 2003-as esztendőtől, de a turizmust és az idegenforgalmat jelentősen sújtja a világban folyó háborúk és terrorveszélyek. Szerencsére Magyarországnak ilyen és ehhez hasonló eseményektől nem kell tartania, de a magyar utazási irodáknak jelentős anyagi kiesést jelent.

A fórum házigazdája Szirbik Imre polgármester, pedig a térség turisztikai hátrányának a magas autópálya díjakat tartja, mert amíg a Balaton körüli településekre való eljutáshoz kb. 600-1500 forint autópályadíjat kell kifizetni, addig a Szentesre érkezőknek 6000 forintot kell elkölteniük.

 

 

"Ezer éves örökségünk, avagy Csongrád megye hozománya"

Kiállítás megnyitó

 

 

"Ezer éves örökségünk, avagy Csongrád megye hozománya" címmel kiállítás nyílt a Művelődési és Ifjúsági Házban 2003. április 30-án.

A kiállítást megnyitó Marosvári Attila, a megyei közgyűlés alelnöke elsőként megdicsérte a szervezőket a szép és igényes kivitelű tárlatért, de szomorúságának is hangot adott, mert a megye 60 települése közül csak 30 küldte el hozományát.

 

 

 

Szentes város nemcsak tablót készített (abból is két darabot), hanem termék- azaz hozománybemutató keretében az asztalra tette azokat a minőségi termékeket, amellyel bővíteni szeretné az Európai Unió termékpalettáját.

 

A kiállítás teljes anyagát ITT tekinthetik meg!

 

 

Szentes, 2003. 05. 05.