Egészségnevelés és Csecsemőápolás

 

 

 

2003. április 9-én a Művelődési és Ifjúsági Házban rendezték meg az Egészségnevelés és Csecsemőápolási versenyt.

Dr. Gyovai Gabriella "A serdülőkor problémái" címmel tartott előadást, melyet a nagy érdeklődésre való tekintettel többször kellett megismételnie. Több mint 400 fő vett részt ezen az egészségnapon és versenyen.

 

 

Az előadás közben megkezdődtek a versenyek, amelyek témája a csecsemőápolás és az elsősegélynyújtás volt. A csecsemőápolásnál egy újszülöttet kellett tisztába tenni, azaz újra pelenkázni. Sok csapat vétett a látszólag könnyű feladat megoldásakor, ezért közreadjuk ITT a Madarász Utcai Gyermekkórház és Babaszoba.hu által leírt pelenkázási szabályokat.

 

 

 

Az elsősegély nyújtó versenyen, pedig egy égési sérültet (balra fent) kellett ellátni és egy ájult beteget kellet oldalfekvés helyzetbe fektetni (jobbra fent).

 

 A verseny végeredménye

I . helyezett

FÁBIÁNSEBESTYÉNI ÁLT. ISK.

OPREA ADRIENN, SÁNTA MÁRIA, KACSA ILDIKÓ

Felkészítő: Molnár Renáta és Körtvélyesiné Belák Katalin

 

II. helyezett

BOROS SAMUEL KÖZG. ÉS HUMÁN SZAKKÖZÉPISKOLA

NÉMETH ZSANETT, SZÍJJÁRTÓ NIKOLETT, TÓTH KINGA

Felkészítő: Berezvai Debóra

 

III. helyezett

POLLÁK ANTAL MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA

FEKETE EDIT, FEKETE CSILLA, SZABÓ TÜNDE ANNA

Felkészítő: Hargitai Zászlóné

 

2003. májusában az elsősegélynyújtó megyei versenyen két csapat képviseli területünket: I. Általános Iskolás kategóriában Fábiánsebestyéni Általános Iskola (ÁBRAHÁM NÓRA, ECSERI EDINA, NAGY NÓRA SZABADOS ERIKA, VENDLÓCZKI ÉVA) 14-és 18 éves korosztályban a Horváth Mihály Gimnázium: (SZABÓ ALEXANDRA, HALMAI POLETT, FARKAS EDIT ,SZŰCS LAJOS , HAJDÚ ANDREA) Felkészítő: Pataki Zoltán és Berezvai Debóra

Szentes, 2003. 04. 12.