IV. Helytörténeti, helyismereti vetélkedő

 

A Városi Gyermekkönyvtár, a Koszta József Múzeum, valamint a TEAM Számítástechnika ebben az évben is közösen rendezte meg immáron a negyedik helytörténeti, helyismereti vetélkedőt a 10–14 éves tanulók számára, mely most az SZENTESI MOZAIK címet viseli.

 

 

 

A versenyt Szűcs Lajos Szentes város alpolgármestere nyitotta meg a Városi Gyermekkönyvtárban, ahonnan a gyermekek kísérőikkel a további két helyszínre mentek, hogy megoldják a helytörténeti kérdésekből összeállított feladatlapokat.

 

 

 

Az első helyszínen (Városi Gyermekkönyvtár) a helyismereti könyvek segítségével kellett az alábbi feladatlapot megoldaniuk a csapatoknak.

 

Feladatlap:               Megoldás:

 A gyermekkönyvtári feladatsor PDF formátumban! (1 MByte)

 

 

 

A Koszta József Múzeumban Kiss Bálint életéről és munkásságáról kellett feladatlapot kitölteniük a versenyzőknek, majd következtek a Koszta Józseffel kapcsolatos kérdések.

 

Feladatlap:               Megoldás:

 A múzeumi feladatsor PDF formátumban! (300 KByte)

 

 

Szentes több honlapon jelenik meg az Interneten, és a versenyben résztvevő diákoknak ezekből is kellett készülniük.

 

 

 

A TEAM Számítástechnikai Magániskolában a Szentesi Mozaik Internetes Újságból és az Interneten elérhető helyismereti CD-ből volt összeállítva a versenyfeladatlap.

Több-kevesebb sikerrel tudták megoldani a diákok az eléjük tűzött feladatokat, és kiderült, hogy az igazi tudás az Interneten való keresésben rejlik.

 

Feladatlap:

 A TEAM feladatsor PDF formátumban! (48 KByte)

 

A régmúlt emlékeitől napjaink aktualitásáig képben kellett lenniük a versenyzőknek, hogy a teszteket, totókat és a feladatlapokat ki tudják tölteni.

 

 

 

 A verseny végeredménye

 A táblázatra kattintva kinagyítható!

 

Az egyéni- és csapatversenyben jeleskedő tanulók értékes helyismereti kiadványok közül választhatta, hogy elősegítsék a szervezők a következő, immáron az V. Helytörténeti, helyismereti vetélkedőre való felkészülést.

Szentes, 2003. 03. 27.