VERSENYKIÍRÁS

 

Kedves Gyerekek!

A Városi Gyermekkönyvtárral, a Koszta József Múzeummal, valamint a TEAM Számítástechnikával közösen ismét szeretnénk megrendezni a 10–14 éveseknek az immáron negyedik helytörténeti, helyismereti vetélkedőnket, melynek most az alábbi címet adtuk:

Ebben a tanévben két-két csapatot várunk iskolánként. A csapatokat 5 főből állítsátok össze! Ügyeljetek arra, hogy legyen 1 olyan társatok, aki rendelkezik informatikai ismeretekkel, ugyanis a versenyt három helyszínen rendezzük meg. Ketten a Gyermekkönyvtárban érdekes feladatokkal fognak megismerkedni, ketten a Koszta József Múzeumban tevékenykednek, míg az ötödik társatok a TEAM-ben helyismereti CD-khez, a Szentesi Mozaik Internetes Újság anyagához kapcsolódó feladatokat old meg, valamint az Interneten keres a várossal kapcsolatos évfordulós témákat.

 

 

A felkészüléshez javasoljuk a helytörténeti könyvek, audio és multimédiás kiadványok tanulmányozását. (Szentes helyismereti kézikönyve, Hankóné Paksi Márta: Szentes és környéke népzenéje és néptánca a XX. században, Koszta József festőművész hagyatéki állandó kiállítása, Útban a múlt, Kurca-parti dallamok, Pengető Citerazenekar stb.), valamint böngészést az Interneten is.

A könyv és a CD-k megtalálhatók az iskolákban, illetve a Városi Gyermekkönyvtárban. Az utóbbi helyen érdemes nézegetnetek a www.szentesinfo.hu/mozaik oldalt is, különösen javasoljuk a Kalendárium oldalon olvasható információkat.

 

Hogy a játék még izgalmasabb legyen, a benevezéseket e-mailben kérjük az alábbi címre: timarf@mail.tiszanet.hu.

 

A nevezésekben írjátok meg az alábbi adatokat:

1. Az iskola neve

2. Csapattagok neve (2 „könyvkedvelő” + 2 „múzeumkedvelő” + 1 „számítógép-kedvelő”)

3. Felkészítő nevelő(k)

 

Előzetesen feladatként arra kérünk benneteket, hogy válasszatok ki a Koszta József Múzeum Koszta-festményei közül egyet, és írjátok le, hogy miért tetszik ez nektek, miért választottátok éppen ezt az alkotást. Segítségetekre lesz a közelmúltban megjelent Koszta-könyv is. Ezt az anyagot rögzítsétek floppy-n, és adjátok le a TEAM Számítástechnikánál (Munkácsy u. felől van a bejárat), vagy küldjétek el levélmellékletként a timarf@mail.tiszanet.hu címre.

Ennek a munkának a beérkezése a nevezés feltétele.

Leadási határidő: 2003. március 10.

A verseny időpontja: 2003. március 26. 13.30 óra

 

Versenyhelyszínek:

Koszta József Múzeum (63/313-352)

Városi Gyermekkönyvtár, Szentes, Petőfi u. 1. (63/313-654)

TEAM Számítástechnika, Szentes, Tóth József u. 13. (63/318-482)

 

Mindenkinek eredményes felkészülést kívánunk a versenyhez!

Szentes, 2003. február

A Szervezők