Ki mit tud Szentesről

Helyismereti szintfelmérés az iskolákban

+ MOZAIK NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Az immár negyedszerre megrendezett helytörténeti, helyismereti verseny és a március 15-i Online Internetes Vetélkedő után a téma iránt elkötelezett alkotóközösség - a Polgármesteri Hivatal támogatásával - szeptember végén városi szintű helyismereti szintfelmérést kezdeményezett. 

 

 

       Kis-Rácz Antalné munkaközösségvezető           és    Tímár Ferenc, a TEAM Számítástechnika vezetője

 

Az értékelésére 2003. november 19-én a "Tudás Tíz Napja" előadássorozat keretében került sor a Petőfi Sándor Általános Iskolában. Kis-Rácz Antalné munkaközösségvezető és Tímár Ferenc, a TEAM Számítástechnika vezetője beszéltek a mérés lefolytatásáról, majd az elkészült számítógépes feldolgozás alapján ismertették az eredményeket.

 

 

 Egy kérdés a 15 közül...

 

... a hozzá tartozó fotókkal és az értékelő diagrammal. Rájuk kattintva a többi feladat is megtekinthető.

 

 A részt vevő tanár kollégák aktivitásának köszönhetően sok építő javaslat megfogalmazódott. Amiben mindenki egyetértett: nagy szükség van a helyismereti kultúra iskolai fejlesztésére, ezen keresztül az identitás-tudat kialakítására, mert a családi környezet ma már nem biztosítja automatikusan ezeknek az értékeknek az átadását.

A feladatokat 381 fő 6. évfolyamos tanuló oldotta meg a város valamennyi általános iskolájából, akikhez kontroll-csoportként 35 fő 8. évfolyamos és 52 fő 10-11. osztályos középiskolás csatlakozott. 

 Tölts és NYERJ!

A Mozaikban most közzé tesszük a ITT a feladatsort ...

..melynek megoldását a mozaik@szentesinfo.hu címre vissza lehet küldeni!

Az első 5 helyes válasz feladóját a TEAM Számítástechnika 

 5-,  4-, 3-, 2-  és 1.000,- Ft-os tanfolyami utalvánnyal díjazza!

Szentes, 2003. 11. 21 .