NO COMMENT  - "HAPPY" END

Gyermekcsíny áldozata lett az emlékezés keresztje

 

 

 NO COMMENT  sorozatunk végére a rendőrség tette fel a pontot, amely sorozatunk akkor indult, amikor először csúfították meg a Somogyi és Daru utca találkozásában felállított fakeresztet.

A Szentesi Rendőrkapitányságon még szeptember indult eljárás ismeretlen személyek ellen, akik a szentesi Somogyi és Daru utca találkozásában felállított fakeresztet eltörték, majd összefirkálták.

A nyomozás során a rendőrség látókörébe került egy 9 fős, fiatalokból álló társaság, amely azon a bizonyos napon a feszület közelében gyűlt össze. A rendőrség adatai alapján feltételezhető, hogy a csoport egyik fiú tagja egy másiknak fölvetette, hogy „mi lenne, ha ezt innen eltávolítanánk?”. Az ötletet a fiú a „felbujtás” hatására meg is valósította. Az így eltört keresztet a provokáló fiatal a Sátán szó ráírást követően megfordítva a helyszínen földbe szúrta. A nyomozás megállapította, hogy a fiatalok cselekedetét nem vezérelte sem politikai, sem pedig a keresztet felállító Baráti Társaság elleni tudatos és ellenséges hozzáállás. A két fiatal ellen az eljárás garázdaság bűncselekmény elkövetése megalapozott gyanúja miatt van folyamatban a Szentesi Rendőrkapitányságon.

Mint ismeretes ez a kereszt az említett esetet megelőzően – szeptember közepén - célpontja volt már egy jellegében hasonló cselekedetnek. Akkor egy nyomdafestéket nem tűrő szöveg került föl rá. A rendőrség megállapította, hogy ebben az esetben két gyermekkorú volt a firkáló. Tekintettel korukra, nem indult eljárás ellenük, (maradandó állagsérülés sem történt). A rendőrség a két eset közt összefüggést nem talált.

Szentes, 2003. 10. 07.