Legrand-Szentesi VK– Jégcsillag-FTC 4–12

(1–3, 1–4, 2–2, 0–3)

 

Hiába a szoros emberfogás Pellei Csaba részéről, ettől nem lett szorosabb a mérkőzés!

 

Szentes (fehér): Újházi – Somogyi 1, Berki 1, Szénászki, Kis I., Zentai, Szebeni 1. Csere: Lavrisinyec, Pellei, Juhász E., Vígh, Hyc, Kameneckij 1. Edző: Komlósi János.

FTC (kék): PELLE – Székely 1, Lehmann 2, SUTI 3, Tóth L. 1, Takács I A., LÉTAY 3. Csere: Süveges, Takács II A., Szirányi Balázs, Balatoni 1, Szirányi Bence 1. Edző: dr. Csapó Gábor.

A Honvéd elleni múlt heti remek helytállás után rosszul indult a szentesieknek a 2003. október 18-ai mérkőzés. A Fradi elhúzott 2–0-ra, ráadásul Szebeni büntetőt is hibázott. Somogyi ugyan szépített, de a reménykedés gyorsan szertefoszlott. A második negyedben tovább fokozta a tempót az FTC, és mivel a házigazdák védekezése elmaradt a várttól a forduláskor már 7–2-re vezetett a Ferencváros.

A szentesiek a kelleténél jobban tartottak a rivális centerétől, Tóth Lászlótól, túlságosan behúzódtak rá, ezt kihasználva a vetélytárs, a távoli pontos és erős lövések rendre a kapuban kötöttek ki. A másik oldalon Pelle jó napot fogott ki, de az igazsághoz tartozik az is, hogy a hazaiak sűrűn céloztak rosszul. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, nem úgy, mint a záró hét perc, amelyben a zöld-fehérek még magabiztosabbá tették sikerüket.

 

 

Szentes, 2003. 10. 20.