2002. január 20.

 

Csúszik a gát!

 

 

A Tisza gát úgy emelkedik ki az Alföld-ből, mint a Nagyfal Kínából. Mint egyetlen kimagasló, de nem éppen természeti képződményt, télen rendszerint keresik fel a Szentesiek, hogy hódoljanak a szánkózás örömének. Sokan itt készülnek a téli síelésre, csak a hosszú távú műlesiklást 30 méteren lehet űzni. A gátoldalon felállítottak egy környezetkímélő szánkófelvonó rendszert, amit mindenki saját maga le tud telepíteni. Ebben a rendszerben az a jó, hogy keveset fogyaszt, és mindig kéznél van.

Szentes, 2001. 12. 30.

 

 

Globális felmelegedés?!

 

 

A természet most kompenzálja a globális felmelegedést, mert Szentes és környékén az időjárás a környezeti hőmérsékletet úgy alakította, hogy a Tisza is befagyott.

Mínusz 15-20 celsius fok hidegeket mérhetünk esténként, ami kedvez a kocsonyának, de a fűtési számlát a csillagos égig tornázza.   

Szentes, 2001. 12. 25.

 

 

Coca-Cola karaván

 

 

Városunkban járt a népszerű üdítőital karavánja a Coca-Cola karaván. Mindenki találkozhatott a Mikulással, és annak otthonát is megtekinthettük belülről. A mókamesterek délután 3 órától este 7 óráig szórakoztatták a látogatókat. 

 Szentes, 2001. 12. 23.

 

 

1 tyú, 2 tyú, 3 tyú, 4 tyú, 5 tyú, hattyú

 

 

A Kurca folyócska nem csak Szentest szeli ketté, hanem a Kórház területét is. A betegek jóvoltából, a halak itt mindig jól laknak, de a tőkésrécék sem panaszkodhatnak.

A tegnapi napon (dec. 19.) egy hattyú család is meglátogatta a Kórházat. Az elmúlt évben is jártak már itt, de akkor csak hárman voltak, de most az új generációval bővült család érkezett Szentesre.

Szentes, 2001. 12. 20.

 

 

Találkozás a Crystal-al

 

 

Az RTL Klub televíziós csatorna Találkozások című műsorában találkozhattunk a Crystal együttessel, ahol az együttes diákéveit mutatták be, amit a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban töltöttek. A népszerű műsor lehetőséget nyújt a sztárokkal való találkozásra, és kisebb nagyobb titkok felfedésére.

 

 

 

A Crystal trió tagjai: Lajtai Kati és a Kasza testvérek.

 

 

 

Megérkezésük után a szemfüles tanulók egyből autogramot kértek, de a bátrabbak részt vehettek Kati énekóráján, amit a lépcsőházban tartott.  

 

 

 

A látogatásuk során találkoztak volt tanáraikkal (Majtényi András és Keserű Imre), ahol resztvettek az órákon, és bemutathatták, hogy nem felejtettek az gimnáziumban tanultakból.

 Szentes, 2001. 12. 13.

 

 

Ember legyen a talpán ...

 

 

... mármint, tényleg embernek kell lennie annak, aki utánozni szeretné az Oyama Dojo tagjainak téli edzését. Na nem kell megijedni, nem minden edzésen futnak a hóban, de a kihívás embert farag minden vállalkozóból. 

 

 

Egy rövid fényképezés után már szaladtak is vissza a dojo-ba, hogy folytassák az edzést. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a hölgyek az egészségi okokból kifolyólag edzőcipőben futottak.

Szentes, 2001. 12. 28.

 

 

Palánkos focitorna

 

 

December 27. és 31. között kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban a Palánkos Focitornára. Minden érdeklődőt várnak a szervezők.

A belépődíj: napijegy 200.-, a teljes tornára 600.- Ft.

Szentes, 2001. 12. 28.

 

 

Petrovics István az új Magyar Bajnok

 

 

December 9-én Pécsen rendezték meg a Box Magyar Bajnokságot, ahol a szentesi Petrovics István kiverekedte magának 48 kg-ban a Magyar Bajnoki címet. A képen edzőjével, Bertók Róberttel gyakorol a Sportcsarnok edzőtermében.

Gratulálunk!!! 

 Szentes, 2001. 12. 12.

 

 

Országos 10 tánc ranglistaverseny 

2001. december 8.

 

 

Képes összefoglaló a versenyről:

 

 

 

Szomorú vasárnap

 

 

Tóth József bérlet második előadásán, Müller Péter: Szomorú vasárnap című darabját tekinthette meg a közönség a Pázmán Mihály Színház előadásában.

Szereplők: Gálfi László, Felkai Eszter és Hudu József

 Szentes, 2001. 12. 04.

 

 

Jubileumi Hangverseny

 

 

November 22-én csütörtökön este 19.00 órakor kezdődött Majtényi Andrásnak a szentesi Horváth Mihály Gimnázium tanárának a 30 éves jubileumi hangversenye. A színház zsúfolásig megtelt az érdeklődőkkel, diákokkal, kollégákkal és barátokkal.

 

A hangversenyen közreműködtek:

Borbás Erika színművész, a győri Kisfaludi Színház tagja

Erdei Anikó énekesnő, az 1994-es Magyar Rádió Országos Blues-fesztiválja második helyezettje

Huszár Anita énekművész, a váci Zeneművészeti Szakiskola tanára

Majtényi Eszter a szegedi Konzervatórium Egyetemi Tagozatának zongora-szakos hallgatója

Náray Erika színművész, énekművész

Szabó Mónika (ének)

Szekeres Adrienn énekművész

Tóth Judit énekművész, a szegedi Nemzeti Színház magánénekese

Hevesi Tamás énekművész

Mihály Béla a szentesi Lajtha László Zeneiskola tanára

Zelei Gábor színész, a szolnoki Szigligeti Színház tagja

 

 Képes összefoglaló a hangversenyről! 

Szentes, 2001. 11. 22.

 

 

Ugri és Bugri

 

 

Az Ezüst Hold Fényszínház előadásában láthatták a gyerekek a két kismókus történetét november 21-én a Tóth József Színházban.

Szentes, 2001. 11. 22.

 

 

VENUS és ZANZIBAR

 

 

December 19-én a VENUS együttes koncertturnéja elérkezett Szentesre. A Bartha János Kertészeti Szakiskola tornatermében adott élő koncertet a népszerű VENUS.

Elő zenekarnak sem akármilyen banda lépett a színpadra, mert a tehetségkutató versenyen felfedezett csapat a ZANZIBAR volt, akik egy rendőri akció során ismerkedtek meg. Az énekesnő unalmas hétköznapjait a rendőrség kötelékében töltötte, amikor egy igazoltatás során lemeszelte a zenész fiúkat, és hogy a büntetést megússzák a srácok befogadták csapatukba az energikus hölgyet.

 

 

A mi kis VENUS-unk ugyan nem milánói, hanem magyar, mégis az elmúlt évben megkapta a megtisztelő leg szexszisebb énekesnő címet.

 

Szentes, 2001. 12. 20.

 

 

Karácsonyi hangverseny

 

 

December 16-án 15.00 órai kezdettel rendezték meg a Szent Anna templomban a hagyományos Karácsonyi hangversenyt. A jótékonysági hangversenyt a Római katolikus egyház és a Vöröskereszt területi vezetősége szervezte.

 

A koncerten fellépett a Petőfi Sándor Ált. Iskola kiskórusa (vezényel Takács Pálné) és nagykórusa, a Szent Anna-templom kamarakórusa, a Bárdos Lajos Vegyeskar (mindhárom Nagy János vezényletével), a Városi Fúvószenekar (vezényel Mihály Béla), a Kiss Bálint Református Ált. Iskola tanulóinak, illetve tanárainak énekkara (vezényel Farkas Márta). Közreműködött: Andor Csilla (ének).

 Szentes, 2001. 12. 17.

 

 

Testvérvárosi koncert

 

 

 

Szentes testvérvárosa a jugoszláviai Bácskatopolya. December 7-én testvérvárosi kapcsolatok elmélyítése céljából adott koncertet a helyi művelődési házban a Bárdos Lajos Vegyeskar.

Topolya nemcsak testvérvárosunk révén ismert, hanem itt található Bácska legnagyobb temploma az 1905-ben épült Sarlós Boldogasszony nagytemplom.

Tíz évvel ezelőtt renoválták a templom belsejét, és ekkor készítették el a belső festést is, mert előtte díszítetlen fehérre meszelt falak várták a hívőket.  

 

 Szentes, 2001. 12. 09.

 

 

Vége a kabinos korszaknak

 

 

A ligeti strandfürdő kabinjai évtizedekig szolgálták a fürdőzőket, de a rekonstrukció során ezek az épületek nemcsak elavultak, hanem útban vannak. Már a Brüg is porzik a szárasságtól, ahol sok szerelem szövődött az éjszakai fürdőzések során. Ha mást nem is tudnak a városba látogatók, de azt hallották, hogy van egy olyan medence a strandon, aminek különleges atmoszférája van. 

Szentes, 2002. 01. 17.