Országos 10 tánc ranglistaverseny 

 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskolában rendezte meg a SZILVER TSE az Országos 10 tánc ranglistaversenyt.

Ezen a napon több korcsoport lépett a parkettra. Gyermek I. és II., Junior I. és D junior II. korcsoportok a délelőtt folyamán versenyeztek, ahol a SZILVERESEK igazán arattak.

 

Dobogós képek: 

 

 

 

 

 

 

Az est fénypontja délután érkezett el, amikor a László Csaba és Németh Anikó párnak szurkolhattunk hazai pályán.

 

 

 

 

 

A szemet gyönyörködtető mozdulatok, elegancia kísérte táncukat, és a méltán elismert pár megnyerte a Szentesen megrendezett versenyt. 

 

 

 

 

A díjkiosztás után érkezett a mindenkit megdöbbentő hír:

 

Németh Anikó pályájának csúcsán befejezi versenyzői pályafutását.

 

Szatmári Nagy Szilvia könnyes szemekkel a következő szavakkal búcsúzott tanítványától:

 László Csaba - Németh Anikó - ez a két név immár 8 éve társastánc berkekben szinte összeforrott, úgy tűnt csengése mintha elválaszthatatlan lenne egymástól. Szomorú pillanat ez a mai, amikor utoljára hangzik el ez az eggyé vált név ezen a mai versenyen. Németh Anikó nagyszerű táncos és sportember hosszú vívódás után úgy döntött, most amikor a csúcson vannak, itt kell abba hagyni.

Tíz Magyar Bajnoki címet,  7 ranglista győzelmet mondhat magáénak, és számtalan versenyen állt a dobogó legfelső fokán. Csodálatos ez az érzés, állni a dobogó legtetején, de hogy mennyi fájdalom és szenvedés volt mögötte ezt csak Anikó és közvetlen környezete tudja. Sajnos a sorozatos egészségügyi problémák miatt a józan ész azt diktálja, hogy nem szabad ennyi megpróbáltatás, keserv árán a versenyszerű táncot tovább folytatni. Emelt fővel kell megállni, amíg lehet. Anikó a tánchoz nem lesz hűtlen, tovább folytatja ezt a gyönyörű sportot csak most már nem versenyezni fog, hanem élsportolókat nevel ennek a sportágnak. Én most ugyan elbúcsúztatom Anikót, de azért mégis bízom abban, hogy az orvosok segítségével lesz még László Csaba - Németh Anikó sportoló a dobogó legfelső fokán, valamikor a jövőben. A magam és az egyesület nevében megköszönöm Anikónak a SZILVER TÁNCSPORT tagjaként elért eredményeket, a Magyar Bajnoki címeket, a Nemzetközi versenyeken való helytállást, az Ifjúsági Világbajnokságon elért 8. és a Felnőtt 10 Tánc Világbajnokságon elért 10. és a 10 Tánc Világkupán elért 5. helyezést.

 Szentes, 2001. 12. 12.