2001. november 27.

 

Felvilágosították a kerékpárosokat!

 

 

Radics Róbert koordinálta azt az akciót amit a Rendőrség november 15-én tartott. Az akció során 17.00-20.00 óráig a város több pontján ellenőrizték a kerékpárosokat, illetve azok felszereltségét különös tekintettel a világításra. A szabálytalanul közlekedő kerékpárosokat nem büntették, hanem figyelmeztetésben részesítették, és amíg nem pótolják a hiányzó világítást két fényvisszaverő matricát (fehér, piros színben) kaptak ajándékba. Az akció során a szerencsésebbeket komplett világítási rendszerrel ajándékozták meg.

Szentes, 2001. 11. 15.

 

 

Továbbtanulás!

 

 

A Koszta József Általános Iskolában az érdeklődő szülőkkel találkoztak a környező városok szakközépiskoláinak és gimnáziumainak az igazgatói és képviselői. Minden képviselő elmondta, hogy milyen képzést folytatnak az iskolában és ecsetelték a jövőre vonatkozó terveket.

A rendezvényen résztvevő iskolák: Batsányi János Gimnázium, Bethlen Gábor Gimnázium, Horváth Mihály Gimnázium, Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, Sághy Mihály Ipari Szakközépiskola, Bársony János Mezőgazdasági Szakközépiskola, Bartha János Kertészeti Szakközépiskola, Boros Sámuel Közgazdasági Szakközépiskola, Corvin Mihály Kereskedelmi Szakközépiskola, Zsoldos Ferenc Ipari Szakközépiskola.  

Szentes, 2001. 11. 09.

 

 

Üzenet

 

"Üzenet" címmel nyílt kiállítás a Holt Pont Studió galériájában (Hollóházi Porcelán Mintabolt pincéje). Kulbert György faszobrász ajánlotta alkotásait a vendégek figyelmébe a megnyitó ünnepségen.

Egy kellemes délutáni kirándulást jelent a kiállítás megtekintése, ahol a szobrok minden oldala külön érzelmeket és érzéseket keltenek. 

 

Szentes, 2001. 11. 19.

 

 

A Rigó-fészek alapítvány délutánja

 

 

November 15-én a Rigó Alajos Általános Iskolában jótékonysági bált rendezett a Rigó-fészek alapítvány.

Az iskolások mellett a csongrádi tagiskola diákjai is felléptek egy színdarabbal, aminek címe:

A rátóti csikótojás

 

 

A Silver táncklub táncosai bemutatót tartottak standard ill. latin táncok bemutatásával.

Szentes, 2001. 11. 15.

 

 

Nyílt nap a Mezgében

 

 

A Bartha János Kertészeti Szakképző Iskola nyílt napot tartott a leendő tanulóknak és szüleiknek. Bemutatták az iskolában folyó képzést, és magát az iskolát.

Az iskolában technikus képzés is folyik, ahol  kertész és növényvédő technikus, parképítő- és fenntartó technikus és természetvédelmi technikus minősítést szerezhetnek. 

Szentes, 2001. 11. 15.

 

 

Óvodai jótékony bál

 

 

November 12-én került megrendezésre a Kertvárosi Óvodások Képességfejlesztéséért Alapítvány jótékonysági Bálja a Pankota Agrár Rt. ebédlőjében. Az adományokból játékokat és kézügyességet fejlesztő eszközöket vásárolnak. A bálat az óvodai mazsoret csoport nyitotta meg. A pompom-os kisfiúkat és kislányokat a Bolero Társastánc Klub táncosai követték. 

Szentes, 2001. 11. 14.

 

 

TAI CHI

 

 

A városi Sportcsarnokba egy érdekes sportág mutatkozott be Tóth Zoltán (Maci) jóvoltából. Ez több mint egy sport, ez egy életszemlélet.

Kínában a harci művészeteket különböző nézőpontok alapján, de általában két fő csoportra osztják. Az egyik megosztás szerint léteznek külső és belső irányzatok, illetve állat és családi kung-fu stílusok. Ez utóbbi elnevezések azt takarják, hogy vannak olyan stílusok melyek mozgását valamely állat, illetve állatok mozgása, harca ihlette, és vannak olyanok amelyeket alkotója teljesen a saját maga elképzelése szerint hozott létre és csiszolt tökéletesre. Vannak, akik szerint a Tai Chi Chuan létrehozóját például egy kígyó és egy kismadár viadala ihlette meg a mozdulatok és az alapelvek kidolgozásához.

A bemutatkozáshoz a Sportcsarnok megfelelt, de a teljes átéléshez és a lelki egyensúly megtalálásához egy nyugodtabb környezetbe költözik a kis csapat. Így az Ifjúsági Ház ad otthont a Tai Chi-nek. 

A Tai Chi honlapja: www.extra.hu/taichi

Szentes, 2001. 11. 13.

 

 

Seniorok

 

 

A városi Sportcsarnok nyitásának ötödik évének megünneplése sem múlhatott  el sport nélkül. November 11-én 13 órakor kezdődött a "Sport Gála". Volt itt Nemzetközi Kosárlabda mérkőzés, Nemzetközi Teremlabdarúgó mérkőzés és SENIOR kézilabda meccs.

A nemzetközi jelleget a testvérvárosunkból, Bácskatopolyáról érkező sportolók adták.

 

 

A kézilabda mérkőzést biztosan a Szentes nyerte, mert nemcsak a hazai, de az ellenfél csapatát is a szentesi sportolók alkották. A félidőben a térfélcserekor a kapusok maradhattak a saját kapujukban és csak a játékosok cseréltek helyet. A SENIOR-ok csapatának kapuvédője Szirbik Imre polgármester úr volt.

Szentes, 2001. 11. 13.

 

 

5 éves a Sportcsarnok!

 

 

Baranyi Kata énekesnő világslágereket énekelt.

 

Születésnapi gálaműsort tartottak a Sportcsarnokban, ahol VÁRTÁK!!!!! az érdeklődőket és az ünneplőket. A város öt esztendővel ezelőtt egy olyan intézménnyel gazdagodott ami által, minden szempontból megfelel a Nemzeti Sportváros címnek. A csarnok minden sportágnak lehetőséget ad jelentős rendezvények szervezéséhez és kulturált környezetben való gyakorlásához. Volt itt Karate EB, táncverseny, labdarugó torna, 23 órás Sportnap.

Egy olyan rendezvényt szerveztek ennek a jubileumnak, ahol a Szenteshez kötődő művészek léptek fel.

 

 

Ihos József humorista Szentesthez azért kötődik, mert amikor humorista-pályafutását elkezdte, városunk az elsők között volt, akik szívesen látták.

 

 

100 tagú cigányzenekar kamara zenekara, Raduly József vezetésével lépett színpadra. Raduly József 1966-ban a MEZGÉ-ben érettségizett, és nemcsak a vendégeket köszöntötte, hanem a volt osztálytársakat is, akik ELJÖTTEK a gálára.

 

Furcsának tűnik egy-két szó kiemelése a beszámolóban,

de aki ott volt az érti a mögöttes gondolatokat, aki pedig nem az a következő képen megszámolhatja az érdeklődőket.

 

Szentes, 2001. 11. 10.