2001. október 06.

  

40 éves a KONTAVILL RT.

 

 

A születésnapi ünnepség összefoglalója!

Szentes, 2001. 09. 29.

 

 

Megnyílt a Kertmagyarország!

 

 

A kiállítás részletes összefoglalóját ITT olvashatják!

Szentes, 2001. 09. 29.

 

 

Újra úton!

 

 

BC 468-as számú motorvonat kb. fél évvel ezelőtt került a MÁV szentesi motorgarázsába, ill. annak műhelyébe felújítás céljából. Az 1934-ben a GANZ gyárban készült motorkocsinak 27-én  volt a műszaki vizsgája a Szentes-Mártély szakaszon. Ha jól vizsgázik akkor a budapesti Magyar Vasúttörténeti Parkban teljesít szolgálatot.

Adatok: Ezen a szerelvényen 12 másodosztályú és 31 harmadosztályú ülőhely található. A maximális sebessége 60 km/h. Önsúly 21300 kg.

Szentes, 2001. 09. 28.

 

 

Első a tűzoltásban!

 

 

Budapest XIII. kerületében immár harmadik alkalommal rendezték meg a tűzoltók országos versenyét. A szentesi lánglovagok szépen szerepeltek a szeptember 13-i rendezvényen. Csapatban Budapest mögött a második helyen végeztek, egyéni irányítói kategóriában a szentesi Kálmán Rajmund tűzoltó főhadnagy állhatott a dobogó legfelső fokára.

Szentes, 2001. 09. 26.

 

 

Gyűjtsd a papírt és a fémet, ezzel is a békét véded!

 

 

Ezzel a szlogennel buzdították a fiatalokat és öregeket a az elmúlt 40 évben a hulladékgyűjtésre. A Koszta József Ált. Iskola udvara vált ideiglenes hulladékgyűjtő teleppé, mert az iskola tanulói az újrahasznosítható újságok és papírok mellett fémet is gyűjtöttek.   

Szentes, 2001. 09. 27.

 

SZIÁMI IKREK

 

 

2001. augusztus 1-én sikerrel ketté lett műtve szegény pára.

 

Augusztus, akkor szabadság és dinnye szezon!

Az egyik árusnál lettem figyelmes egy nekem különleges,

de az árusnak megszokott jelenségre, egy sziámi sárgadinnyére.

Szentes, 2001. 08. 01.

 

Vár

 

 

Csepegtetős várépítés a Tiszán!

 

A hét babafotója!

 

 

A X. Kurca Parti Coctail Party-n készült a felvétel, ahol nagy sikere volt gyerekhelikopternek.

 

 

 

Hogy békében nyugodjanak!

 

 

Márványtábla kerül az emlékműre

Szentes Város II. világháborús emberveszteségének pontos számbavétele zajlik napjainkban dr. Takács Edit főlevéltáros vezetésével. Az elsődleges cél a katonaként életüket vesztett szentesiek nevének megörökítése a jelen formájában az általános emlékezést szolgáló II. világháborús emlékművünkön. Táblázatban közzé tesszük annak a mintegy 750 személynek az adatait, akikről biztosan tudjuk, hogy a második világháború során, a háború következményeként vesztették életüket. A személyes adatok védelméről szóló jogszabályoknak megfelelően csak a neveket, valamint a születés és halálozás idejét közölhetjük a nagy nyilvánosság előtt. Kérünk tehát mindenkit, hogy aki a közölt névsorban nem találja meg a II. világháború alatt elvesztett családtagjának nevét a jegyzék kiegészítése érdekében személyesen, vagy írásban keresse fel a levéltárat (Kossuth tér 1. volt vármegyeháza földszint). A jelentkezőket hétfő kivételével naponta 9-től 15, pénteken 14 óráig Tánczos Roland fogadja. E-mailben érkező megkereséseket a hatályos levéltári szabályok értelmében csak úgy tudunk fogadni, ha később a kinyomtatott és kézzel aláírt levél postai úton is eljut a Levéltár címére!

Szentes, 2001. 09. 14.

 

 

Szakkörök, klubok

A tanítással együtt megkezdődtek a szakköri foglalkozások, aminek a pontos időbeosztását itt olvashatják.

 

 

Egy halom kopjafa

 

 

A református temetőben sétálgatva érdekes és kicsit felháborító dolgokat tapasztalhatunk. A kopjafás temetőben már egyre kevesebb a kopjafa és ennek nemcsak azaz oka, hogy a szokások változtak.

 

 

A szarvasi úton megépült kerékpárút nyomvonalán lévő sírokat átkültöztetik egy szabad területre, de a síremlékek átköltöztetése, és sérülésmentes átszállítása és felállítása hagy némi kívánnivalót maga után. 

 

 

Zsoldos Ferenc síremléke is ebben a temetőben található (Ő róla nevezték el a volt 603. sz Ipari Szakmunkásképző Iskolát). A gondoskodó kezek nyomát itt-ott lehet látni, de véleményem szerint, ha egy ember nevét felveszi egy iskola, igazán odafigyelhetne a sírjára is, és ezzel is a tiszteletüket leróhatnák.

Szentes, 2001. 09. 25.

 

 

 

Felhívás!

 

 

A Szentesi Szt. Anna Egyházközség képviselőtestülete felkéri a szentesi Kálvária temetőben lévő elhunytak rokonait, akik a sírgondozási és újraváltási joggal bírnak, hogy személyesen, vagy telefonon keressék meg a plébánia hivatalt (Tel.: 06-63/400-259, Szentes, Erzsébet tér 2.).

A felhívás azt a célt szolgálja, hogy a temetői adminisztrációt számítógépes alapokra tudják helyezni, valamint a lejárt sírhelyek újraváltását megbeszélni.

Köszönjük megértésüket, és szíves közreműködésüket.

 A Szentesi Szt. Anna Egyházközség képviselőtestülete

Szentes, 2001. 09. 20.

 

 

Honalapítás!

 

 

Radics Géza műkedvelő történész tartott előadást a Művelődési és Ifjúsági Házban a Magyarság vándorlása és honalapítása címmel. 

Szentes, 2001. 09. 28.