1.) Kistérségi közoktatási intézkedési terv

Szűcs Lajos:
Az előterjesztéssel kapcsolatban írásban van csatolva a Művelődési és Oktatási, a Pénzügyi, valamint a Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottság véleménye.
A kistérségi közoktatási intézkedési tervnek összhangban kell lennie a városi közoktatási intézkedési tervvel, valamint szeptember 1-jén a közoktatási intézkedési terv alapján kell megkezdeni a munkát.

Hering Ferenc:
Szentes Kistérség Többcélú Társulása a közoktatási feladatait a törvényi előírások és a társulási megállapodásban foglaltak szerint végzi, amely magába foglalja az óvodai és általános iskolai nevelést, oktatást, valamint a pedagógiai szakszolgálati feladatok ellátását. A kistérség óvodáiban jelenleg 1410 óvodás foglalkoztatása történik, az általános iskolákban 2500 körüli tanuló van. Az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 729 gyermek fejlesztését végzi. Az óvodák és iskolák esetében a gyermeklétszám csökkenés a kistérségben is tapasztalható. Ezzel szemben az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat 150-el több gyermek fejlesztését végzi, mint az elmúlt év hasonló időszakában. A közoktatási intézkedési terv módosítását jogszabályi követelmények miatt kell felülvizsgálni, valamint a kistérségen belül a feladatellátás módja változott, intézményszerkezetek átalakultak. Több lett az intézményfenntartó társulások száma és nőtt a többcélú intézmények száma, valamint bővültek az Egységes Pedagógiai Szakszolgálat feladatai is. 2008. szeptember 1-től a kistérségi közoktatási intézkedési terv megléte támogatási feltétel. Kérte, hogy fogadják el az intézkedési tervet.

Szűcs Lajos:
A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökétől kértek véleményt arról, hogy ez a közoktatási intézkedési terv hogyan illeszkedik a megyei közoktatási intézkedési tervhez. A megyei szakvéleményben olvasható, hogy "Szentes Város Önkormányzatának közoktatási intézkedési terve minden szempontból megfelel a megyei fejlesztési tervben fogalmazott céloknak és fejlesztési feladatoknak, ez első része annak, hogy a kistérségi fejlesztési programot is elfogadjuk."

Dr. Bácskainé Fazekas Márta:
A Művelődési és Oktatási Bizottság az intézkedési tervet megtárgyalta és megállapította, hogy gondosan összeállított, alapos munka. Jó, hogy önként vállalt feladatok is szerepelnek a tervben, pl. nevelési tanácsadás, logopédiai szolgáltatás, lehetőség a sajátos nevelési igényű gyerekek felzárkóztatására, integrált oktatás megvalósítása. Jó, hogy a társult intézmények egyeztetik pedagógiai programjukat, a munkát. Jó, hogy az intézményvezetők arra gondoltak, hogy szakmai munkaközösség létrehozásával erősíteni tudják egymást. Jó, hogy az esélyegyenlőségi terv kidolgozott és fontos az esélyegyenlőség megteremtése, törekvés arra, hogy lehetőséget adjanak a hátrányos helyzetű gyerekek tanulmányi eredményéhez. Jó, hogy eu-s források megszerzésére is irányulnak törekvések. A Bizottság elfogadásra javasolta az intézkedési tervet.

Dr. Rébeli Szabó Tamás:
A Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottság egyhangúlag elfogadásra javasolta az intézkedési tervet.

Szűcs Lajos:
Kérte a képviselőket, aki az 1. és 1/1. sorszámú előterjesztést elfogadja, szavazzon.

A Képviselő-testület a javaslatot egyhangúlag (20 igen szavazattal) elfogadta és meghozta az alábbi határozatot:

181/2008. (VIII.15.) Kt.
Tárgy: Kistérségi közoktatási intézkedési terv

Határozat

Szentes Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a Szentes Kistérség Többcélú Társulása 2008-2014. időszakra vonatkozó Kistérségi Közoktatási Intézkedési Tervét és a következő határozatot hozza:

1.) A Képviselő-testület Szentes Kistérség Többcélú Társulása 2008-2014. évekre vonatkozó, jelen határozat mellékletét képező Kistérségi Közoktatási Intézkedési Tervét jóváhagyja.
Határidő: folyamatos és 2014. augusztus 15.
Felelős: Szentes Város Alpolgármestere

2.) A Képviselő-testület a Kistérségi Közoktatási Intézkedési Terv végrehajtását a jogszabályi előírásoknak megfelelően kétévenként - legközelebb 2010. évben - értékeli és szükség szerint felülvizsgálja.

Határidő: 2010. augusztus 15., 2012. augusztus 15., 2014. augusztus 15.
Felelős: Szentes Város Alpolgármestere

A határozatról értesítést kapnak:
1./ Szentes Város Alpolgármestere
2./ Szentes Város Jegyzője
3./ Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Irodája
4./ Polgármesteri Hivatal Művelődési Irodája
5./ Nevelési-oktatási intézmények vezetői
6./ Szentes Kistérség Többcélú Társulása Elnöke (6600 Szentes, Kossuth tér 5.)
7./ Kistérségi Társulási Iroda (6600 Szentes, Kossuth tér 5.)


2.) Az uszoda, az üdülőházak és a teniszpályák működtetésére létrehozandó nonprofit kft. alapító okiratának tárgyalása

Szűcs Lajos:
Az előterjesztéssel kapcsolatban írásban van csatolva a Jogi és Ügyrendi, a Pénzügyi, a Művelődési és Oktatási, valamint a Városrendezési,- fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság véleménye.
Az elmúlt ülésen meghatározták azokat az alapokat, amelyek alapján szeretnék létrehozni a NKft.-t.

Szirbik Imre:
Elfogadta a Jogi és Ügyrendi Bizottság azon álláspontját, hogy egy társasági szerződés alapvető kelléke a személyi megnevezés, az ügyvezető, a felügyelő bizottság és egyéb tisztségviselők vonatkozásában. Az előterjesztés azt a célt szolgálta volna, hogy a 2009. január 1-jétől megalakuló gazdasági társaság ügyvezetőjére vonatkozó pályázatot közzétehessék, meghirdethessék a pályázat lehetőségét. Szükséges, hogy a pályázónak fogalma legyen annak a szervezetnek a működéséről, amelynek a vezetésére vállalkozni kíván. A határozati javaslat 1-2. pontja esetében a társasági szerződést úgy tárgyalják, miszerint az alkalmas arra, hogy az ügyvezetői pályázatot kiírja az önkormányzat, tehát ne a társasági szerződés elfogadását tegyék most meg, hisz a társaság neve is kérdőjeles. Ugyanakkor a határozati javaslat 3-4. pontját, amelyek az uszoda alkalmazottaira vonatkoznak, fogadják el. Az 1-2. pont úgy szólna, hogy a Képviselő-testület megtárgyalta az előterjesztést, az alapító okirat, mint munkaokmány alapján hozzájárul az ügyvezetői pályázat kiírásához, a végleges társasági szerződést pedig a következő soros ülésen tárgyalják.

Szűcs Lajos:
Kérte a képviselőket, aki egyetért azzal, hogy a határozati javaslat 1-2. pontja úgy szóljon, hogy kerüljön kiírásra az ügyvezetői állásra a pályázat, valamint a végleges társasági szerződést a következő ülésen tárgyalják, illetve a határozati javaslat 3-4. pontja maradjon változatlan, szavazzon.

A Képviselő-testület a javaslatot 13 igen szavazattal, 7 tartózkodás mellett elfogadta.

Dr. Demeter Attila:
A Jogi és Ügyrendi Bizottság javasolta, tegyenek javaslatot az ügyvezetőre, a felügyelő bizottság tagjaira, valamint a könyvvizsgáló személyére vonatkozóan, hogy a társasági szerződés tárgyalásakor a személyi kérdésekről is tájékozódjanak.

Horváth István:
Az előterjesztés 1. oldalán szerepel, hogy 10 mFt-os alapító törzstőkén felül 66 mFt-os önkormányzati támogatás lesz szükséges. Milyen formában? Mi lesz ez? Hitel? Ha ennek kamatai, terhei vannak, akkor mi az elképzelés? Az előterjesztő elképzelése szerint ki venné fel a folyószámlahitelt?

Pásztor Antal:
Az előterjesztésben szerepel, hogy az átszervezés kapcsán felmerülő munkajogi kérdésekben a humánus megoldásokat javasolják. Ez mit takar? A továbbiakban hogyan lenne?

Kozák János:

A legutóbbi ülésen, amikor a szervezeti felállás elfogadásra került, akkor a fő érv az volt, hogy az új fedett uszoda üzemeltetése ennek a szervezeti formának a keretei között oldható meg. A fedett uszoda építésének dolga hogy áll? Információi szerint hosszú távon semmi nem látszik belőle.

Szirbik Imre:
Horváth István képviselő kérdésére elmondta, hogy nonprofit kft. az új neve a korábbi közhasznú társaságnak. Nem nyereséges gazdálkodású, ellát olyan feladatokat, amelyek önkormányzati feladatok. Ebből a költségvetésből támogatást kap. Ez a 2008. évi költségvetés szerint, ha a két szervezeti egységet megbontják - a majd létrejövő sportközpontot, mint költségvetési intézményt, illetve az ide kerülő feladatokat -, akkor a mostani költségvetési támogatása is ennyi. Ebben a szituációban egy szolgáltatás vásárlást jelent, amelyből következően ennek ütemezett átutalása van, amelyet a társaság 12 havi egyenlő részletben kap meg. Szezonális intézményről van szó, a költségek folyamatosan jelen vannak, míg a bevételek döntően a nyári hónapokra korlátozódnak, ezért ennek az időszaknak az áthidalására kell a pénzügyi feltételrendszer. Több megoldása létezhet. Mint gazdasági társaság a pénzpiacról általános feltételek mellett hozzájárulhat. Az alapító okirat függvénye, hogy meddig önálló és meddig tulajdonosi döntéshez kötött, illetve az önkormányzat, mint kvázi tulajdonos a tagi hitelt valamilyen konstrukciójában használhatja.
Pásztor Antal képviselőnek elmondta, hogy azok a személyek, akik nem vállalják a munkakönyves alkalmazást, a megfelelő intézményi szférában ajánlanak fel helyet. Az önkormányzat támogatja a különféle nyugdíjba vonulásokat. Az önkormányzat személyre szólóan szeretné minden egyes munkavállaló helyzetét keresni.
Kozák János képviselőnek elmondta, hogy a SPA pályázatot, amelyben a fedett uszoda megépítése szerepelt, a Regionális Fejlesztési Tanács elutasította. Mivel a SPA pályázat gyógy- és idegenforgalomhoz kapcsolódik, ezért formailag kifogásolták. Tartalmilag azt kifogásolták, hogy a gyógy- és idegenforgalmi pályázatoknál nem lehet alapvető cél a sportcélú beruházás, nagyobb mértékben gyógyászatnak kell lennie. Ez év végétől ugyanez a pályázat módosított formában kiírásra kerül, új pályázat készítésére lesz szükség. Ezért kezdeményezték a megyénél a gyógyfürdő visszavételét és egyesítve a két intézményt, amellyel az OEP megfelelést biztosítani tudják.
Az önkormányzat szóban kapott megkeresést, ajánlatot arra vonatkozóan, hogy 2 szentesi és 1 Szentesen érdekelt vállalkozóval közös konstrukcióban épüljön fel a fedett uszoda. Egyelőre az ajánlat tisztázása folyik. A kettő a pályázatkészítéssel együtt folyik.

Kozák János:
A fedett uszoda építésével kapcsolatban semmiféle konkrétum nincs. Nesze semmi fogd meg jól! A magánbefektetőktől ezt nem lehet komolyan venni. A fedett uszoda építésének ügye ebben a pillanatban lekerült napirendről.

Szirbik Imre:
Tiszteletben tartja a képviselő úr véleményét. Mindhárom vállalkozóval beszélt a kialakult pénzügyi helyzet után és fenntartják gondolatukat. Elfogadásra került a dél-alföldi régió 2007-2013. regionális programja, amelyben ütemezetten benne vannak a kiírási periódusok.

Móra József:
A Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Idegenforgalmi és Nemzetközi Kapcsolatok Bizottsága egyetértett azzal, hogy az intézmény neve "Szentes Üdülőközpont", fő tevékenysége "üdülési, egyéb szálláshely szolgáltatás" legyen.

Dr. Sztantics Csaba:
A Polgármester úr által felvázolt határozati javaslat ügyrendi indítvány volt. Kérte, hogy a határozati javaslat 1-2. pontját ne tárgyalják, tekintsék az alapító okiratot munkaanyagnak, hogy ennek folytán az ügyvezetői állás meghirdethető legyen. Kérte továbbá, hogy a 3-4. pontban döntsön a Képviselő-testület. A Képviselő-testület ezt a javaslatot elfogadta, majd elindult a vita. A vitában a 3-4. pontra kellene hagyatkozni.

Szűcs Lajos:
Ezért próbálta lezárni a tárgyalást, de nem probléma, hogy meghallgatták a képviselők véleményét.

Baranyi Imre:
Kozák János hozzászólásához elmondta, hogy akkor van esély a pályázat elnyerésére, ha van a strandnak társadalombiztosítás által finanszírozott szolgáltatása. Erre kínál esélyt az, ha visszakapják a fürdőt és a két intézményt egyesíteni tudják. Ha ez nem történik meg, akkor nincs esély, mert a strandra szolgáltatást egyik napról a másikra elfogadtatni az OEP-pel nem lehetséges. Kérte Kozák Jánostól, hogy azon képviselőtársait, akik a megyén nemmel szavaztak a fürdő visszaadásáról, győzze meg, hogy szavazzanak igennel. A város érdekeit szolgálta volna.

Szűcs Lajos:
Megkérdezte, hogy a határozati javaslat 3-4. pontjához van-e valakinek véleménye.

Dr. Rébeli Szabó Tamás:
A Fidesz frakció a határozati javaslat 3-4. pontját támogatja. Egyetértett azzal, hogy a határozati javaslat 1-2. pontjával kapcsolatba ne vitázzanak, hiszen határoztak arról, hogy nem tárgyalják.

Szűcs Lajos:
Kérte a képviselőket, aki a határozati javaslat 3-4. pontjával egyetért, szavazzon.

A Képviselő-testület a javaslatot 19 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadta és meghozta az alábbi határozatot:

182/2008. (VIII.15.) Kt.
Tárgy: Az uszoda, az üdülőházak és a teniszpályák működtetésére létrehozandó nonprofit kft. ügye

Határozat

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2009. január 01-jétől létrehozandó nkft. ügyéről szóló előterjesztést megtárgyalta és az alábbiak szerint dönt.

1.) Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a munkaokmánynak tekintett alapító okirat alapján felkéri a Polgármestert, hogy gondoskodjon az uszoda, az üdülőházak és teniszpályák működtetésére 2009. január 1-jével létrehozandó nonprofit korlátolt felelősségű társaság ügyvezetői állásának meghirdetéséről.

Felelős: Szentes Város Polgármestere

A Képviselő-testület kéri az előterjesztőt, hogy a végleges társasági szerződést a soron következő képviselő-testületi ülésre terjessze be.
Felelős: Szentes Város Polgármestere
Határidő: 2008. szeptemberi ülés

2.) Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Uszoda engedélyezett közalkalmazotti létszámkeretét 2008. november 30-i hatállyal 2 álláshellyel - 1 fő uszodavezetői és 1 fő gépész munkakörrel - csökkenti. Ennek következtében az uszoda 2008. évi engedélyezett átlaglétszáma 25,61-ről 25,44-re módosul.

A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy a megszüntetésre kerülő álláshelyek dolgozói részére a prémiumévek programban való részvétel felajánlásra kerül és az ezzel kapcsolatos kiadások pénzügyi fedezetét az Önkormányzat a központi költségvetésből megigényli, a heti 12 órás foglalkoztatási keret kihasználása mellett.

Felelős: Sportközpont igazgatója
Határidő: 2008. november 01.

3.) Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Szentes Város Önkormányzatának Sportközpontja engedélyezett közalkalmazotti létszámkeretét 2008. november 30-i hatállyal 1 álláshellyel - 1 fő úszásoktató - csökkenti. Ennek következtében a Sportközpont 2008. évi engedélyezett átlaglétszáma 26,18-ról 26,10-re módosul.
A Képviselő-testület tudomásul veszi, hogy az 1 fő úszásoktató közalkalmazotti jogviszonya 2008. december 01-jével a Kertvárosi Óvodánál folytatódik. A Kertvárosi Óvoda 2008. évi engedélyezett átlaglétszáma 66,67-ról 66,75-re módosul.

Felelős: Sportközpont igazgatója
Határidő: 2008. november 30.

A határozatról értesítést kapnak:
1. Szentes Város Polgármestere
2. Szentes Város Alpolgármestere
3. Polgármesteri Hivatal Jegyzői Iroda
4. Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda
5. Polgármesteri Hivatal Művelődési Iroda
6. Szentes Város Önkormányzata Sportközpontja
7. Városi Intézmények Gazdasági Irodája
8. MÁK Dél-alföldi Regionális Igazgatósága


3.) Az iparosított technológiával épült lakóépületek energia megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása

Szűcs Lajos:
Az előterjesztéssel kapcsolatban írásban van csatolva a Pénzügyi, valamint a Városrendezési,- fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság véleménye.
Sajnálattal vette tudomásul, hogy több város költségvetési helyzete miatt nem tud részt venni a pályázatban.

Báthory István:
Az előterjesztés 9. oldalán a támogatott magánlakások összesen száma helyesen 607 db.

Kiment a teremből: Móra József képviselő
A Képviselő-testület létszáma: 19 fő

Kozák János:
Állítólag elfogyott a 10 milliárd forintos országosan rendelkezésre álló keret. Igaz-e a hír? Be lehet-e adni a pályázatot? Mi a helyzet?

Szirbik Imre:
A keret felülről nyitott, a megfelelő pályázatokat támogatni fogják.

Dr. Gyenes Ágota:
A Lakásügyi Bizottság több alkalommal tárgyalta, és a számokkal alátámasztott előterjesztést egyhangúlag javasolják elfogadásra. Szentes úttörő munkát végez a kedvezményekkel kapcsolatban, amely a többi önkormányzat számára példaértékű.

Kozák János:
A Pénzügyi Bizottság, valamint a Fidesz frakció támogatja az előterjesztést. Ez az összeg az önkormányzat ezévi költségvetésébe nincs betervezve. A jövő évi költségvetésbe kell betervezni, amely összeg alacsonyabb az előzetesen számítottaknál.

Baranyi Imre:
A Városrendezési,- fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság támogatta az előterjesztést. Volt olyan ház, amelyik az utolsó pillanatban gondolta meg magát. A felújított lakásokban 25-30%-os megtakarítás érhető el.

Visszajött a terembe: Móra József képviselő
A Képviselő-testület létszáma: 20 fő

Szűcs Lajos:
Kérte a képviselőket, aki az előterjesztéssel egyetért, szavazzon.

A Képviselő-testület a javaslatot egyhangúlag (20 igen szavazattal) elfogadta és meghozta az alábbi határozatot:

183/2008.(VIII.15.)Kt.
Tárgy: Az iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása


Határozat

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta az iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást eredményező korszerűsítésének támogatásáról készült előterjesztést, és az alábbi határozatot hozza:

I. A Képviselő-testület a következő iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítését, és felújítását támogatja és a szükséges fedezetet a költségvetésben biztosítja:

   

1.

épület címe:  Szentes, Bocskai utca 1-3-5. szám

 

épület helyrajzi száma:    849/7/A, 849/8/A, 849/9/A

 

                                                                     Összes lakás db:

45

 

                    ebből az önkormányzat által támogatott db:

44

 

teljes felújítási költség:

59 567 886,-

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

59 567 886,-

 

önkormányzati támogatás összege: (44 lakás x 400 eFt)

        17 600 000,-

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

               9 250 000,-

 

        kamatmentes kölcsön:

           8 350 000,-


 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

    22 111 906,-

 

állami támogatás: (45 lakás x 441 244 Ft)

19 855 980,-

 

Nem támogatott lakások: 1 db

 

Bocskai u. 5. I/2.

 

Összesen:

           59 567 886,-

   
   

2.

épület címe:  Szentes, Bocskai utca 2-4. szám

 

épület helyrajzi száma:  1001/13

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

28

 

teljes felújítási költség:

40 655 931,-

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

40 655 931,-

 

önkormányzati támogatás összege: (28 lakás x 400 eFt)

          11 200 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                6 110 000,-

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 090 000,-

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

    15 903 941,-

 

ebből az önkormányzati rendelet alapján jelenleg nem támogatott lakás (Bocskai u. 4. II/4. ) miatt a lakástulajdonosok plusz önereje *    400 000 Ft

 

állami támogatás: (30 lakás x 451 733 Ft)

      13 551 990,-

 

Nem támogatott 1 db lakás: Bocskai u. 2. IV/10.

 

Jelenleg nem támogatott lakás: 1 db Bocskai u. 4. II/4.

 

Összesen:

           40 655 931,-

 

* Szentes Város Önkormányzata kötelezettséget vállal a Szentes Bocskai u. 4. II/4. szám alatti lakás tekintetében arra vonatkozóan, hogy amennyiben a támogatási szerződés megkötése előtt a fenti lakás elidegenítésre kerül és az új tulajdonos(ok) a helyi rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek, a lakásra jutó 400 eFt önkormányzati támogatást biztosítja.

 
 
 
 
   

3.

épület címe: Szentes, Dr. Brusznyai Á. sétány 5. szám

 

épület helyrajzi száma: 1001/22/A

 

Összes lakás db:

15

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

13

 

teljes felújítási költség:

22 459 238,-

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

22 459 238,-

 

önkormányzati támogatás összege: (13 lakás x 400 eFt)

    5 200 000,-

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

       2 800 000,-

 

        kamatmentes kölcsön:

       2 400 000,-

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

      9 772 828,-

 

állami támogatás: (15 lakás x 499 094 Ft)

            7 486 410,-

 

Nem támogatott lakások: 2 db

 

Dr. Brusznyai Á. stny 5. II/5, IV/10.

 

Összesen:

          22 459 238,-

4.

épület címe:   Szentes, Dr. Brusznyai Á. sétány 7. szám

 

épület helyrajzi száma: 1001/21/A

 

Összes lakás db:

15

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

14

 

teljes felújítási költség:

22 455 840,-

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

22 455 840,-

 

önkormányzati támogatás összege: (14 lakás x 400 eFt)

     5 600 000 ,-

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

       3 300 000,-

 

        kamatmentes kölcsön:

       2 300 000,-

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

       9 370 555,-

 

állami támogatás: (15 lakás x 499 019 Ft)

            7 485 285,-


 

Nem támogatott lakások: 1 db

 

Dr. Brusznyai stny 7.  I/2,

 

Összesen:

          22 455 840,-

   

5.

épület címe: Szentes, Dr. Brusznyai Á. sétány 9-11. szám

 

épület helyrajzi száma:  1001/19/A, 1001/20/A

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

30

 

teljes felújítási költség:

39 081 620,-

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

39 081 620,-

 

önkormányzati támogatás összege: (30 lakás x 400 eFt)

          12 000 000,-

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                7 025 000,-

 

        kamatmentes kölcsön:

                4 975 000,-

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

  14 054 420,-

 

állami támogatás: (30 lakás x 434 240 Ft)

  13 027 200,-

 

Összesen:

              39 081 620,-

   

6.

épület címe: Szentes, Dr. Brusznyai Á. sétány 10. szám

 

épület helyrajzi száma: 1147/5/A

 

Összes lakás db:

30

 

ebből az önkormányzat által támogatott db:

20

 

  önkormányzati tulajdon:

10

 

teljes felújítási költség:

44 398 243,-

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

44 398 243,-

 

önkormányzati támogatás összege: (20 lakás x 400 eFt)

8 000 000,-

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

               4 700 000,-

 

        kamatmentes kölcsön:

               3 300 000,-

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           11 732 543,-

 

az ök-i tulajdonú lakások önereje:
( 10 lakás x 986 628 Ft)

        9 866 280,-

 

állami támogatás: (30 lakás x 493 314Ft)

          14 799 420,-

 

Összesen:

              44 398 243,-

   

7.

épület címe:   Szentes, Drahos István utca 2. szám

 

épület helyrajzi száma: 8350/49

 

Összes lakás 19-1 db:

18

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

17

 

teljes felújítási költség:

30 513 293,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

30 513 293,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (17 lakás x 400 eFt)

              6 800 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                3 650 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                3 150 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           14 713 293,-   

 

állami támogatás:( 18 lakás x 500 eFt)

          9 000 000,-   

 

Nem támogatott lakás: 1 db + 1 db rendelő

 

Drahos u. 2. fszt 3, rendelő

 

Drahos u. 2.  III/12.

 

Összesen:

              30 513 293,-   

   

8.

épület címe: Szentes, Drahos István utca 6-8. szám

 

épület helyrajzi száma: 8350/71

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

29

 

teljes felújítási költség:

33 820 914,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

33 820 914,-   


 

önk-i támogatás összege: ( 29 lakás x 375 788 eFt)

           10 897 852,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                5 898 926,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                4 998 926,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           11 649 422,-   

 

állami támogatás: ( 30 lakás x 375 788 eFt)

        11 273 640,-   

 

Nem támogatott lakások:  1 állami tulajdon

 

Drahos u. 8. V/14.

 

Összesen:

           33 820 914,-   

   

9.

épület címe:  Szentes, Honvéd utca 10. szám

 

épület helyrajzi száma:  8311/A

 

Összes lakás db:

14

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

12

 

teljes felújítási költség:

21 006 600,-  

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

21 000 000,-  

 

önkormányzati támogatás összege: (12 lakás x 400 eFt)

             4 800 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                2 600 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                2 200 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

             9 200 000,-   

 

állami támogatás: (14 lakás x 500 eFt)

          7 000 000,-   

 

Nem támogatott lakások: 2 db

 

Honvéd u. 10. I/3, I/5.

 

Összesen:

           21 000 000,-

 

10

épület címe:  Szentes, Honvéd utca 23. szám

 

épület helyrajzi száma:  8364/A

 

Összes lakás db:

18

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

18

 

teljes felújítási költség:

26 980 600,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

26 980 600,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (18 lakás x 400 eFt)

             7 200 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                3 850 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                3 350 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           10 787 062,-   

 

állami támogatás: (18 lakás x 499 641 Ft)

          8 993 538,-   

 

Összesen:

           26 980 600,-   

 

11

épület címe:  Szentes, József A. u. 4. szám

 

épület helyrajzi száma: 5176/5/A

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db: 

27

 

teljes felújítási költség:

44 993 589,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

44 993 589,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (27 lakás x 400 eFt)

           10 800 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                6 050 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                4 750 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

          19 195 719,-   

 

állami támogatás: (30 lakás x 499 929 Ft)

       14 997 870,-   

 

Nem támogatott lakások: 3db

 

József A. u. 4/A II/5, 4/B I/2, II/6.

 

Összesen:

           44 993 589,-   

 

12

épület címe: Szentes, József A. u. 8-8/A. szám

 

épület helyrajzi száma: 5176/21/A

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

30


 

teljes felújítási költség:

43 380 620,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

43 380 620,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (30 lakás x 400 eFt)

            12 000 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                6 500 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 500 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           16 920 410,-   

 

állami támogatás: (30 lakás x 482 007 Ft)

           14 460 210,-  

 

Összesen:

              43 380 620,-   

 

13

épület címe:  Szentes, Klauzál G. u. 1. szám

 

épület helyrajzi száma: 1001/3,  1001/4

 

Összes lakás db:

40

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

39

 

teljes felújítási költség:

60 016 500,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

60 000 000,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (39 lakás x 400 eFt)

           15 600 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                8 200 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                7 400 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           24 400 000,-   

 

állami támogatás: (40 lakás x 500 eFt)

        20 000 000,-   

 

Nem támogatott lakások: 1 db

 

Klauzál u. 1/A I/3.

 

Összesen:

           60 000 000,-   

 

14

épület címe:  Szentes, Klauzál G. u. 8. szám

 

épület helyrajzi száma:  1151/2

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

30

 

teljes felújítási költség:

36 732 650,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

36 732 650,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (30 lakás x 400 eFt)

            12 000 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                6 550 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 450 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           12 488 420,-   

 

állami támogatás: (30 lakás x 408 141 Ft)

        12 244 230,-   

 

Összesen:

           36 732 650,-   

 

15

épület címe:  Szentes, Klauzál G. u. 10. szám

 

épület helyrajzi száma:  1147/4/A

 

Összes lakás db:

45

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

41

 

teljes felújítási költség:

63 994 216,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

63 994 216,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (41 lakás x 400 eFt)

            16 400 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                8 850 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                7 550 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           26 262 821,-   

 

állami támogatás: 45 lakás x 474 031 Ft)

        21 331 395,-   

 

Nem támogatott lakások: 4 db

 

Klauzál G. u. 10/A  I/2, III/8,  Klauzál G. u. 10/C  I/1, V/13.

 

Összesen:

           63 994 216,-   

 

16

épület címe: Szentes, Kossuth u. 19. szám

 

épület helyrajzi száma: 5230/7/A

 

Összes lakás db:

60

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

48

 

teljes felújítási költség:

89 995 833,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

89 995 833,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (48 lakás x 400 eFt)

            19 200 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

              10 800 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                8 400 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           40 797 222,-   

 

állami támogatás: (60 lakás x 499 977 Ft)

           29 998 611,-   

 

Nem támogatott lakások:  3 db

 

Kossuth u. 19. II/12,  V/26, VI/36,

 

Nem támogatott lakások:  9 db állami tulajdon

 

Magyar Állam tulajdona:

 

I/1, III/18, V/25, VI/33, VIII/43, IX/51, IX/54, X/55, X/60.

 

Összesen:

              89 995 833,-   

 

17

épület címe:  Szentes, Kossuth u. 30. szám

 

épület helyrajzi száma: 1147/12

 

Összes lakás (28-1)db:

27

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

26

 

teljes felújítási költség:

41 467 217,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

41 467 217,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (26 lakás x 400 eFt)

            10 400 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                5 300 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 100 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           17 738 478,-   

 

az önkormányzati rendelet alapján jelenleg nem támogatott lakás ( Kossuth u. 30/B  I/4. ) miatt a lakástulajdonosok plusz önereje * 400 000,- Ft

 

állami támogatás: (27 lakás x 493657 Ft)

        13 328 739,-

 

Jelenleg nem támogatott lakás: 1 db

 

Összesen:

           41 467 217,-   

   
 

* Szentes Város Önkormányzata kötelezettséget vállal a Szentes Kossuth u. 30/B. I/4. szám alatti lakás tekintetében arra vonatkozóan, hogy amennyiben a támogatási szerződés megkötése előtt a fenti lakás elidegenítésre kerül és az új tulajdonos(ok) a helyi rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek, a lakásra jutó 400 eFt önkormányzati támogatást biztosítja.

 
 
 
 
 

18

épület címe:  Szentes, Kossuth u. 32. szám

 

épület helyrajzi száma: 1147/13

 

Összes lakás db:

28

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

27

 

teljes felújítási költség:

42 484 777,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

42 484 777,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (27 lakás x 400 eFt)

           10 800 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                5 450 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 350 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           17 684 777,-   

 

állami támogatás:( 28 lakás x 500 eFt)

        14 000 000,-   

 

Nem támogatott lakások: 1 db

 

Kossuth u. 32/B   II/8.

 

Összesen

           42 484 777,-   

 

19

épület címe: Szentes, Köztársaság u. 11-13. szám

 

épület helyrajzi száma: 8350/61/A

 

Összes lakás db:

60

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

27

 

  önkormányzati tulajdon:

31


 

teljes felújítási költség:

89 971 350,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

89 971 350,-   

 

önkormányzati támogatás összege: (27 lakás x 400 eFt)

  10 800 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                5 850 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                4 950 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           18 190 748,-   

 

az ök-i tulajdonú lakások önereje:(31 lakás x 999 682Ft)

           30 990 142,-   

 

állami támogatás: (60 lakás x 499 841Ft)

           29 990 460,-   

 

Nem támogatott lakások: 2db

 

Köztársaság u. 11. V/14, Köztársaság u. 13. VII/20.

 

Összesen:

              89 971 350,-   

 

20

épület címe:   Szentes, Köztársaság u. 15-17. szám

 

épület helyrajzi száma:  8350/64, 8350/65

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

29

 

teljes felújítási költség:

33 532 660,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

33 532 660,-   

 

önkormányzati támogatás összege:
(29 lakás x 372 585 Ft)

           10 804 965,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                5 752 483,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 052 482,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           11 550 145,-   

 

az önkormányzati rendelet alapján jelenleg jelenleg nem támogatott lakás  (Köztársaság u. 15. mfszt/1,)    miatt a lakástulajdonosok plusz önereje * 400 000,-Ft

 

állami támogatás: (30 lakás * 372585 Ft)

           11 177 550,-   

 

Jelenleg nem támogatott lakás: 1db

 

Köztársaság u. 15. mfszt/1.

 

Összesen:

              33 532 660,-   

   
 

** Szentes Város Önkormányzata kötelezettséget vállal a Szentes Köztársaság u. 15. mfszt/1.  szám alatti lakás tekintetében arra vonatkozóan, hogy amennyiben a támogatási szerződés megkötése előtt a fenti lakás elidegenítésre kerül és az új tu-lajdonos(ok) a helyi rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek, a lakás-  ra jutó 400 eFt önkormányzati támogatást biztosítja.

 
 
 
 
 
 

21

épület címe: Szentes, Köztársaság u. 19-21. szám

 

épület helyrajzi száma: 8350/66, 8350/67

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az önkormányzat által támogatott db:

29

 

teljes felújítási költség:

32 720 109,-   

 

az állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

32 720 109,-   

 

önkormányzati támogatás összege:
(29 lakás x 363 557 Ft)

           10 543 153,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                5 421 577,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 121 576,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           11 270 246,-   

 

az önkormányzati rendelet alapján jelenleg nem támogatott lakás (Köztársaság u. 21. I/5 ) miatt a lakástulajdonosok plusz önereje * 363 557,- Ft   

 

állami támogatás: (30 lakás x 363 557 Ft)

        10 906 710,-   

 

Jelenleg nem támogatott lakás: 1db

 

Köztársaság u. 21. I/5,

 

Összesen:

           32 720 109,-   


 

* Szentes Város Önkormányzata kötelezettséget vállal a Szentes Köztársaság u. 21. I/5. szám alatti lakás tekintetében arra vonatkozóan, hogy amennyiben a támogatási szerződés megkötése előtt a fenti lakás elidegenítésre kerül és az új tulajdonos(ok) a helyi rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek, a lakásra jutó 400 eFt önkormányzati támogatást biztosítja.

 
 
 
 
 
 

22

épület címe: Szentes, Somogyi B. u. 3. szám

 

épület helyrajzi száma:  5176/1

 

Összes lakás db:

30

 

  ebből az Ök. által támogatott db:

29

 

teljes felújítási költség:

36 645 690,-   

 

at állami támogatás szempontjából elismerhető ktg:

36 645 690,-   

 

önkormányzati támogatás összege:(29 lakás x 400 e Ft)

           11 600 000,-   

 

        ebből vissza nem térítendő (egyösszegű):

                6 500 000,-   

 

        kamatmentes kölcsön:

                5 100 000,-   

 

lakástulajdonosok által vállalt saját erő:

           13 237 644,-   

 

állami támogatás: (29 lakás x 407 174 Ft)

        11 808 046,-   

 

Nem támogatott lakások: 1db

 

Somogyi B. u. 3/B fszt/1.

 

Összesen:

           36 645 690,-   


II. A projekttel kapcsolatos önkormányzati támogatást az Önkormányzat Polgármesteri Hivatala a 28/2001. (IX.09.) KT számú rendelet előírásainak megfelelően biztosítja.
III. A Képviselő-testület jóváhagyja az iparosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékos korszerűsítésének, felújításának és a lakóépületek környezete felújításának támogatásaként az önkormányzatra eső 130 407 986,- Ft vissza nem térítendő, 109 837 984,- Ft kamatmentes kölcsön, összesen 240 245 970 Ft önkormányzati támogatás, valamint az önkormányzati lakások esetében 40 856 422,- Ft tulajdonosra eső önrész, összesen 281 102 392,- Ft önkormányzatot terhelő összes költséget, melyet előre láthatólag a 2009. évi költségvetésben kötvény kibocsátásával kíván biztosítani, és kötelezettséget vállal arra, hogy az állami támogatás elnyerése esetén az önkormányzati támogatás összegét a költségvetésben elkülöníti.

IV. Szentes Város Önkormányzata kötelezettséget vállal a pályázó lakóházak esetében arra vonatkozóan, amennyiben a támogatási szerződés megkötése előtt az adott épületben lévő valamely lakás elidegenítésre kerül, és az új tulajdonos(ok) a helyi rendeletben meghatározott feltételeknek megfelelnek a lakásra jutó 400 eFt önkormányzati támogatást biztosítja.

V. A Képviselő-testület a "panelprogram" keretében elbírálásra beadott önkormányzati támogatási igények odaítélésének hatáskörét a Lakásügyi Bizottságra ruházza.
VI. Szentes Város Önkormányzata kinyilvánítja, hogy a társasházak és a lakásszövetkezet fenti célú pályázataiban támogatóként vesz részt.

VII. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy sikeres pályázat esetén a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Határidő: azonnal, illetve folyamatos
Felelős: Polgármester

A határozatról értesítést kapnak:
1. A pályázatokat benyújtó társasházak és a MÁV Lakásépítő Szövetkezet
2. Szentes Város Polgármestere
3. Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda vezetője
4. Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Iroda vezetője
5. Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Osztály vezetője


4.) A 2008/2009. nevelési évben, illetve tanévben indítható óvodai csoportok, általános iskolai első osztályok számának meghatározásáról és egyéb oktatási intézkedésének megtételéről szóló 124/2008. (V.23.) Kt. határozat kijavítása, kiegészítése

Szűcs Lajos:
Az előterjesztéssel kapcsolatban írásban van csatolva a Pénzügyi, a Művelődési és Oktatási, a Gyermek, Ifjúsági és Sportbizottság véleménye. Egy korábbi ülésen tárgyalták az előterjesztést, ahol írásban jelezték, hogyan módosulnak a számok, de ekkor nem kerültek a számok átvezetésre. Semmi új nincs az anyagban, a számok helyreigazításáról van szó.

Dr. Sztantics Csaba:
Az előterjesztés kapcsán a májusi ülésen az alpolgármester úr írásban tett módosító javaslatát a Képviselő-testület elfogadta, azonban a jegyzőkönyv írásakor a módosított számok nem lettek figyelembe véve.

Megérkezett az ülésre: Móróné Tulipán Edit képviselő
A Képviselő-testület létszáma: 21 fő

Szűcs Lajos:
Az előterjesztéssel kapcsolatban kérdés, vélemény van-e? Megállapította, hogy kérdés, vélemény nem hangzott el.
Kérte a képviselőket, aki a határozati javaslatot elfogadja, szavazzon.

A képviselő-testület a javaslatot 15 igen szavazattal, 6 tartózkodás mellett elfogadta és meghozta az alábbi határozatot:

184/2008.(VIII.15.)Kt.
Tárgy: A 124/2008. (V.23.) Kt. számú határozat kijavítása, kiegészítése

Határozat

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2008/2009. nevelési évben, illetve tanévben indítható óvodai csoportok, általános iskolai első osztályok számának meghatározása és egyéb oktatási intézkedések megtétele tárgyú 124/2008. (V.23.) Kt. számú határozatát az alábbiak szerint módosítja, illetve egészíti ki:

1./ A határozat 4./2.) alpontja helyébe a következő lép: "A Petőfi Sándor Általános Iskolában 1 első osztályt indulhat, 17 tanulóval."

2./ A határozat 6./1.)-es pontja az alábbi mondattal egészül ki: "A Derekegyházi Tagintézményben a 2008/2009. tanévben az 1-4. évfolyamokon 2 összevont osztály - 1-2. és 3-4. - indulhat."

3./ A határozat 6./2.) alpont második mondatának helyébe az alábbi lép: "Az intézményben indítható osztályok száma az 1-8. évfolyamokon - az összevonásokat is figyelembe véve összesen 19 osztály, a pedagógus létszám ebben az esetben - 1 fő gyógypedagógus alkalmazását is engedélyezve - 45 fő, a technikai dolgozói létszám 14 fő lehet."

4./ A határozat 6./4.) alpontjának első mondata helyébe a következő lép: "A Petőfi Sándor Általános Iskolában a 2008/2009. tanévben 1 első osztály indulhat 17 fővel."

A határozatról értesítést kapnak:
1./ Szentes Város Polgármestere
2./ Szentes Város Alpolgármestere
3./ Polgármesteri Hivatal Művelődési Iroda
4./ Polgármesteri Hivatal Számviteli és Tervezési Iroda
5./ Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója
6./ Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója
7./ Koszta József Általános Iskola igazgatója
8./ Városi Intézmények Gazdasági Irodája


5.) Hajléktalan Segítő Központ pályázatához támogatás kérése

Szűcs Lajos:
Az előterjesztéssel kapcsolatban írásban van csatolva a Pénzügyi, valamint a Városrendezési,- fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság véleménye.

Hornyik László:
A Szociális és Egészségügyi Bizottság az előterjesztést egyhangúlag támogatta.

Szűcs Lajos:
Kérte a képviselőket, aki a pályázat benyújtását támogatja, szavazzon.

A Képviselő-testület a javaslatot egyhangúlag (21 igen szavazattal) elfogadta és meghozta az alábbi határozatot:

185/2008.(VIII.15.)Kt.
Tárgy: Hajléktalan Segítő Központ pályázatához támogatás kérése - "Bentlakásos intézmények korszerűsítése"

Határozat

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete megtárgyalta a TIOP 3.4.2-08/1 "Bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázatával kapcsolatos előterjesztést, és az alábbiak szerint határoz:

1.) A Képviselő-testület egyetért Szentes Város Hajléktalan Segítő Központja Átmeneti Szállója felújításának szükségességével.

2.) A felújítás megvalósítása érdekében a Képviselő-testület hozzájárul, hogy a TIOP 3.4.2-08/1 "Bentlakásos intézmények korszerűsítése" című pályázaton Szentes Város Önkormányzata részt vegyen, és a pályázat elkészítésével és határidőre történő benyújtásával megbízza Szentes Város Hajléktalan Segítő Központja vezetőjét.

3.) Sikeres pályázat esetén saját erőként biztosítja a pályázati projekt költségének 6 %-át, amelynek maximális összege bruttó 2.310 eFt.

4.) A Képviselő-testület hozzájárul ahhoz, hogy az előkészítéshez, a pályázat benyújtásához szükséges tervek elkészítésére kötelezettség-vállalás történjen, melynek fedezetét a projekt költségvetése tartalmazza.

Felelős: Ternai Levente mb. intézményvezető
Határidő: a pályázat beadásának határideje

A határozatról értesítést kapnak:
1./ Szentes Város Polgármestere
2./ Szentes Város Jegyzője
3./ Hajléktalan Segítő Központ Vezetője
4./ Polgármesteri Hivatal Közgazdasági Osztálya
5./ Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztálya
6./ Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Iroda

Szűcs Lajos:
Bejelentette, hogy a Képviselő-testület további munkáját zárt ülésben folytatja.

K.m.f.

Dr. Sztantics Csaba jegyző
Szűcs Lajos alpolgármester

Baranyi Imre - Dr. Gyenes Ágota
jegyzőkönyv-hitelesítő