2011. november 25.

Kis Kukta

Karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók: 1 kg liszt, 4 dl porcukor, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 2 kávéskanál fahéj, 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg, csipet só, 10 dkg Rama margarin, 3 egész tojás 2,5-3 dl méz. A díszítéshez: 1 tojásfehérje, 6 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés: A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a margarint. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. A deszkát bőven lisztezhetjük. A tészta ne legyen túlságosan lágy, mert akkor nagyon megdagad a sütőben. A tésztát alaposan lisztezett deszkán két-három milliméter vékonyra nyújtjuk. Kiszaggatjuk vagy kivágjuk a formákat, és margarinnal vékonyan kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. Közepesen forró sütőben sütjük, de nagyon vigyázzunk, hogy meg ne égjen, mert hirtelen megsül. A sütések között nem kell újrakenni a tepsit, legfeljebb, ha jónak látjuk, egy kicsit belisztezhetjük