2011. november 25.

Új szaunák a strandon

Bár lecsengett a főszezon, az üdülőközpontnál megállás nélkül dolgoznak a strand fejlesztésén: ponyvaborítást kaptak az eddig nyílt folyosók, új szaunák épülnek, a napi 70 forintért kínált fűtött kabinokba pedig világítást szerelnek fel.

Kívülről már tetszetősebben mutatnak a medencék fölé húzott sátrak, de a különleges ponyvatakarítás még nem fejeződött be, belső felületük lemosása még néhány napot igénybe vesz – tudtuk meg Szűcs Szabolcstól a ligeti uszodában. Az üdülőközpont vezetője érdeklődésünkre elmondta, új ponyvát raktak fel a lelátó alatti öltözőktől a 33-as és a tanmedencéhez, valamint a termálmedencékhez vezető nyitott folyosóra. Utóbbi esetben a kövezet alatt futnak a kabinok fűtését biztosító meleg vizes csövek, így a padlófűtés révén kellemes hőmérsékletű folyosón közlekedhetnek a vendégek télvíz idején is. Az egykori napozónál is lázasan dolgoznak: egy 12 négyzetméteres kültéri szauna épül, amit egyszerre akár egy vízilabdacsapat is használhat. A lenti helyiséget kifestették, páramentesítővel szerelték fel, odabenn a hagyományos mellett infraszaunát alakítottak ki. A merülő medencét 17 fokos vízzel látták el, illetve az élmény fokozása érdelében egy hűsítő dézsát is felszereltek, aminek vizét a vendég magára zúdíthatja. A jakuzzi karbantartását is elvégezték. A szauna vendégeinek azzal is kedvezni fognak, hogy zenét szolgáltatnak, új hajszárítókat kap az épület, továbbá teázni is lehet majd ingyen.

Pozitív visszajelzések érkeztek arról, hogy új vegyszerekkel kezelik a medencék vizét, s ezeknek köszönhetően csökkent az irritáció. Folyamatban van a sátraknál a légbefúvás tökéletesítése: a gépház hőszigetelésével és az elengedett meleg víz újbóli hasznosításával megoldhatóvá válik, hogy 21-22 fokos levegőt fúvassanak be, így csökkenthetőek a költségek.

Akciót is hirdetett az üdülőközpont. 2010-es árakon 9 kabint lehet még kivenni, ha még idén megvásárolja a szolgáltatást a bérlő, aki 2012-re 4 darab egész éves bérletet is kap. Utánaszámolva kiderül, egy főnek így napi 70 forintjába kerül a kabinhasználat. A kabinokat egyébként mozgásérzékelő világítással szerelik föl. Szűcs Szabolcs hozzátette, a jelenlegi kabinbérlők számára is kedvező ajánlatot kínálnak: ha például valakinek a következő év derekán jár le a bérlete, de még idén megváltja a teljes 2012-es esztendőre, a részidőszakra is csak a 2010-es árakon kapja meg a szolgáltatást. Programot is szerveznek még ebben az évben. December 4-én Mikulás Egészségnapot rendeznek, amelyen lesznek fellépők, családi versenyek és egyéb meglepetések.

Kép és szöveg:
Bíró Dániel

 

Új 33-as vagy 50-es épülhet

Hétfőn tárgyalta volna a szentesi képviselő-testület az uszodafejlesztésről szóló előterjesztést, de az elképzelések megvitatását decemberre halasztották. Az elnapolásra azért volt szükség, mert a témát tárgyaló sportbizottság azt kérte, készüljön számítás arról, a vízfelület nagyságától függően, mennyibe kerülne az új medence üzemeltetése. Úgy tudjuk, egy 33 vagy egy 50 méteres medence épülne, amelynek lefedését is megoldanák. A fejlesztéshez pályázati forrást is szeretne nyerni a város, a beadványt februárban kell leadni.