2011. szeptember 16.

Teniszezők bajnoki érmei

Virág MátéAz idei év legnagyobb versenyei vártak a Szentesi Tenisz Klub versenyzőire július végén és egész augusztusban. Ekkor rendezték ugyanis az OB I-es női csapat számára a bajnoki küzdelmeket, valamint a "SAP" Korosztályos Magyar Bajnokságot.

Utóbbinak augusztus 11-21. között Szeged volt a házigazdája. A Szentesi Tenisz Klub a legnívósabb hazai versenyen 7 egyéni indulóval és 1 csapattal képviseltette magát. Az F18-as csapat (Virág Máté, Fricska Martin) a várakozásnak megfelelően az 5. helyezést érte el. A korosztály legjobbjait felvonultató mezőnyben ki kell emelni Virág Máté játékát, aki valamennyi egyéni mérkőzését megnyerve tette szorossá a klub mérkőzéseit. A végig vállproblémákkal küszködő Máté az egyéni küzdelmekben a legjobb 16 közé jutott. Állandó partnerével, Ajkay Norberttel pedig bronzérmet szerezett a Magyar Bajnokság F18-as páros számában.

Az OB második felében lépett pályára L14-ben Mészáros Lotti, akinek játékához szintén nagy reményeket fűz a klubvezetés. Igazolta is, hogy méltán számíthatnak rá, egyéniben a legjobb 16 közé jutott, ahol páros partnere, a korosztály egyik legjobbja Kovács Barbara (ZTE) állta útját. Párosban viszont nagyon jó egységet alkottak és bravúros teljesítménnyel döntőt játszottak.

Említést érdemel Drahota-Szabó Dorka teljesítménye, aki 9 éves kora ellenére sikerrel vett egy fordulót a 12 évesek versenyében, így a legjobb 32 között zárt. A többi indulók is fegyelmezett játékkal és értékes pontokkal távozott az év legnagyobb versenyéről. Így: Zsurzsa Zsolt, Erdei Kristóf (F16), Fricska Martin (F18) és Dimák Stella (L12).

A teniszklub augusztusban versenyrendezésben is élen járt a régióban: "Milli Kupa" néven korosztályos és felnőtt versenyt rendezett 10 versenyszámmal. A hazai első helyezettek: F10 - Lindák Zoltán, F3 - Varga Péter, L12 - Drahota-Szabó Dorka, N3 - Mészáros Lotti.

Mészáros LottiA "Liget Kupán" a hazaiak közül az L14-esek versenyében Dimák Stella 2., míg az F10-eseknél Lindák Zoltán 1. helyezést ért el.

– Az évek óta tartó sikeres rendezés eredményeként már most több vidéki klub és szövetségi vezető szeretné, ha 2012-ben Szentes rendezné a Korosztályos Vidék Bajnokságot. A 2010-es év kiemelten legsikeresebb tenisz versenyét szeretné mindenki újra átélni városunkban. Ehhez komoly helyi összefogás és támogatás kell, amennyiben megnyerjük a pályázatot – jegyezte meg Mészáros Zoltán klubelnök.

A női csapat parádés szerepléséről is tájékoztatta lapunkat, mint mondta, a tavalyi bravúrnak számító második helyezés után az idei sorsoláson Fortuna nem igazán kedvezett. A szentesiek csoportjába került a Kuti-Kiss Ritával felálló Balatonboglár, valamint a külföldiekkel erősítő Zalaegerszeg és a Szombathelyi Haladás csapata. A Szegedi Gellért SE-vel közösen alkotott szentesi csapat bravúros csoportgyőzelmet aratott, jogot szerezve ezzel a felsőház küzdelmeire, ahol a bajnoki aranyérem volt a tét. A Győr és Pécs csapatát meggyőző fölénnyel verő Szentes TK-Gellért vegyes csapata ismét ezüstérmes lett. A sikerkovácsok: Pálinkás Eszter, Kopcsik Diána, Fricska Anett, Hernádi Anett, Fábián Luca, Lőrincz Zsófia, Mészáros Lotti, Pászti Judit, Pászti Edit, Zsódi Annamária. A csapat kapitánya és mindenese Rákóczi Andrea.

Jó hír még a klub háza tájáról, hogy a hagyományokat folytatva idén is megrendezték a beiskolázó tanfolyamaikat. A gyermekeknek 4 turnusban tartottak foglalkozásokat a vakáció alatt, melyeken közel 30 fiatal ismerkedett meg a tenisz alapjaival.

A felsorolt eredmények és foglalkozások sikerében a Bakos László, Rákóczi Andrea, Varjú Attila és Zsiga László alkotta szakmai stáb alkotott ismét maradandót.

L. J.