2011. július 29.

Ebédeljen a Belvárosi Étteremben

A Belvárosi Étterem (sokan Tiszti klubként ismerik) jelenlegi vezetése, személyzete hetedik éve áll a szentesi lakosság rendelkezésére. Ez idő alatt a vendéglátóegység befutott, ismertté vált, a nagyközönség előtt, már ami a közétkeztetést illeti.

– Árban a legolcsóbbak vagyunk, így mindenki számára elérhető, hogy naponta legalább egyszer főtt ételt egyen az ember. Úgy érzem, hogy előfizetésben az 550, illetve a napi váltású 600 forintos menüár ebből a szempontból teljesen korrekt. Ezeket – a sok kicsi sokra megy elve alapján –csak úgy lehet kigazdálkodni, ha sokan esznek. Kevés vendéggel nem működik a dolog – mondja Fenyő Csaba ügyvezető, majd hozzáteszi: egy évvel ezelőtt elhatározták, kiszállítást is vállalnak. Ma már két autó járja a várost megrendelőik ételeivel, szintén 600 forintos áron.

– Ismertek lettünk, a hétvégeken is egyre több rendezvényünk van. Nyugdíjas- és osztálytalálkozók, baráti összejövetelek megszervezésével keresnek bennünket. Örvendetes, hogy a lakodalmak száma is nő, azt is kedvezményesen számoljuk.

– Ez mit jelent?

– A lakodalmi menüt 4 ezer forint/menü/fő áron kínáljuk. Ez tartalmazza például az Újházi tyúkhúslevest, a pörköltet és a három személyes vegyes tálat körettel, amiből még marad éjszakára is, a sültekből. A teljes italbehozatalt nagykereskedelmi áron számlázzuk, csak azt kell fizetniük, amit elfogyasztottak, a többit visszavesszük. Bolti árak alatt. Ezek jól beváltak, működnek. Egyre több lakodalmat vállalunk a megyeházán, új ötletként jött az, hogy felvállalom a ház bérleti díját. A célom az, hogy minél több esküvőm legyen.

– Hány vendégről beszélhetünk? Mennyi az étterem befogadóképessége?

– A Tiszti klub, amelyet igyekszünk szépen, rendben tartani, mára már légkondicionált, 50-60 embert tud kényelmesen ellátni. Van egy másik termünk is, amely régebben diszkóteremként volt ismert, ott 80 főt tudunk fogadni. A megyeházán 140-150 főt le tudok ültetni. A Tiszti klubban bármilyen rendezvény van, nincs bérleti díj. A megyeházit pedig átvállalom.

– Mindehhez jó szakembergárda is kell.

– Kitűnő szakácsaink vannak, ezt a vendégek mondják, a visszajelzések pozitívak.

– Úgy tudjuk, más városból érkezett a szentesi vendéglátásba.

– Várpalotán van üzletem, onnan jöttem ide. Ismeretlenként nem volt könnyű dolgom, annak ellenére sem, hogy 35 éve dolgozom a vendéglátásban. Örülök neki, hogy egyre többen megismernek, megismerik az éttermünket, szolgáltatásainkat. Az a fontos, hogy nekik tetsszen.

– Újabb ötletek, elképzelések...

– A Református Idősek Otthonába immár negyedik éve szállítunk ételt, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolába hetedik éve. Szeretnénk bővíteni ezt a kört. Több helyre adtam be pályázatot. A vízilabdacsapatot már második éve szponzorálom, a játékosok egy része, 10-12 fő itt étkezik nálam egész évben.

(X)