2011. június 3.

Kezdő zenészeket is várnak

Sok mindenről lehet témázgatni mostanában a Seres-fiúkkal, hiszen a Fivérek zenekar életében beindult a nagyüzem. Jönnek a feladatok és velük a sikerek futószalagon, legújabban pedig könnyűzenei táborba várják a fiatalokat, az ország minden részéből.

A Megasztár 5. legjobb zenekarának választott Fivérek életében élre kívánkozik a Gipsy Kings budapesti koncertje a sportarénában. Ugyan nem ők voltak a főszereplők, de 7-8 ezres közönség előtt játszhattak május elején. Előzenekart nem szokás visszatapsolni, a fivéreknek azonban részük volt ebben az élményben is. Meg abban, hogy a világsztárok – a példaképeik – még a dobfelszerelésüket is kölcsönadták, állandó zenészük, Szólik Tibor azon dobolhatott a koncerten.

Sok felkérésnek tesznek eleget a fivérek, van, hogy 900 kilométert is utaznak egy nap. Maguk is alig hiszik, de egyik fellépésükre magánrepülőgép viszi majd őket a Balaton melletti Alsópáhokról Nyíregyházára. Büszkék rá, hogy a szervezőnek megérte kisgépet küldeni a zenekarért. A fiúk izgulnak is rendesen első repülőútjuk előtt. Azért ne higgyék az emberek, hogy ők már ekkora sztárok, sietnek lehűteni a kedélyeket a fiúk, ezt a sors ajándékaként fogják fel. Amint azt is, hogy az M1 délelőtti magazinműsorában június 7-én élőben zenélnek majd, s hogy mostanában jön ki a Zumba-dalra készült klipjük. Balatonföldváron július 30-án éppen egy nemzetközi zumba-és salsa tábor zárásaként kerül sor lemezbemutató nagykoncertjükre.

Addigra már túl lesznek egy másik, szívükhöz még közelebb álló táborozáson. Ugyanis Seres Antal ötletére, aki már évek óta táboroztat fiatalokat, a Fivérek együttes megrendezi az első országos könnyűzenei táborát Szentesen. A polgármesteri hivatal támogatásával június 20-a és 26-a között megvalósuló rendezvényük iránt már érdeklődnek Szegedtől Győrig, az utolsó napig lehet jelentkezni. A gimnáziumban tartják az órákat, de rengeteg szabadidős program is várja a résztvevőket.

A Fivérek mellett, akik ugye gitáron jeleskednek, művésztanárok tanítanak a táborban, mint Caramel Lélekdonor című albumának zeneszerzője, a zongorista Kardos Norbi, vagy a 2003-ban az év basszusgitárosa díjat elnyert Temesi Berci, egykori jazzgitár tanáruk, Esze Tamás, valamint dobosuk, Szólik Tibor. Ettől függetlenül nem kell megijedni, nem csak zenészeket várnak, a kezdőkre is számítanak. A fiatalok, amellett, hogy napi négy órában zenét tanulhatnak, egy héten át együtt lehetnek, akár sportolhatnak is a Fivérekkel.

Remélik, az évek során fesztivállá nőheti ki magát a tábor. A fiúk állítják: nincs idejük, de nem is akarnak beleülni a sikerbe. Távlati célként musicalt írnának és vak gyerekek zenei nevelését is tervezik.

Darók József