2011. május 20.

Színezzük be a HMG-t!

Nincs olyan ember Magyarországon, aki ne szembesülne épített környezetünk gyakran lehangoló állapotával. Életminőségünkre a legnagyobb csapást talán a színek hiánya méri. Itt van például a kérdés: miből fessük ki az iskolát? Tudjuk, hogy közösségi összefogással sok minden megteremthető. A Let's Colour Településszépítő Egyesület azért jött létre, hogy ezeket a helyi kezdeményezéseket a hiányzó eszközökkel támogassa. Olyan épületekről vagy felületekről van szó, amelyek egy közösség életminőségére pozitív hatással lehetnek.
A Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatot írt ki épített környezetünk színesebbé tételére. A pályázat keretében a megvalósuló projekt/projektek teljes eszközigényét (festékek, ecsetek, állványok) és a szín-designereket az egyesület és az Akzo Nobel Coatings Zrt. (Dulux), a javasolt helyszíneket, ötleteket, falakat és a közösségi munkát a pályázók biztosítják. Esetünkben például a Horváth Mihály Gimnázium (tanári kara, dolgozói, diákjai). Ők is kedvet kaptak az országos kezdeményezésen. Pályáztak, és elkészítettek egy filmet is, amely egyrészt az iskolát láttatja, másrészt a diákok véleményét közvetíti.

A pályázat lényegében egy internetes verseny, amelynek során a jelentkezők szimpátiaszavazatokat gyűjtenek az internetes közösség tagjaitól. A legtöbb szavazatot kapó pályázat kapja meg az egyesület támogatását. Az internetes közönség a www.letscolour.hu weboldalon szavazhat. A szavazáshoz első alkalommal regisztrálni kell, amelyhez érvényes e-mail címre van szükség.

A regisztrációt követően a megadott e-mail címre viszszaigazolást küldenek, majd ezután minden regisztrációval naponta egy szavazat adható le. Hűséges rajongóknak tehát érdemes nap mint nap visszatérni az oldalra és folyamatosan szavazni 2011. június 5. éjfélig.

Végezetül álljon itt a tanulók véleménye a témáról: "Iskolánk Szentes városának egyik meghatározó középiskolája. Már több mint 150 éve okítják a diákokat az épület falai között. A diákélet töretlenül pezseg azóta is, nálunk mindig történik valami érdekes, új, figyelemre méltó dolog. Ezért indulunk ezen a pályázaton is, tanárok és diákok közösen határoztunk úgy, hogy kifestjük iskolánkat. Szép számban akad nálunk – legalább 1500 – dolgos kéz, rengeteg ötlet, hogyan festenénk ki a tantermeket és a folyosókat a színes, vidám jövőért. Az a legjobb az egészben, hogy szabad kezet kapunk, és saját elképzelésünk szerint alakíthatjuk környezetünket. Hát elképzelésünk az van, mindenki megláthassa! Segítsd Te is szavazatoddal a HMG-t!"

(lovas)