2011. május 13.

Miniszteri-díj az Év rendőri vezetőjének

A rendőrség berkein belül a legmagasabb szintű elismerésnek számító Miniszteri-díjban részesítette Pintér Sándor belügyminiszter Tyityán László alezredest, a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjét. Az Év vezetőjének választott alezredes szerint a díj arra kötelez, hogy eredményességében, hatékonyságában a városi kapitányság megőrizze az évek során kivívott rangját a megyében.

– Minden bizonnyal közrejátszott a díj odaítélésében, hogy immár tizenhét esztendeje dolgozom a bűnügyi osztályon, 2001 óta pedig vezetem azt - kezdte Tyityán László. – Mindemellett biztos vagyok abban, hogy nem részesültem volna ebben az elismerésben, ha a kollégáim, a teljes kapitányság valamennyi dolgozója nem segítené kölcsönösen egymás munkáját. E nélkül nem tudunk eredményesek, sikeresek lenni. A munkám azonban nem csak az egyes területek munkájának összehangolásáról, a bűnüldözésről, hanem a bűnmegelőzésről, a gyermek-és ifjúságvédelemről, a polgármesteri hivatal munkatársaival, az ügyészséggel és az iskolákkal való együttműködésről is szól. Büszke vagyok arra, hogy a városi kapitányság munkatársai, országos szinten, 55-60 százalékos eredményességet tudnak felmutatni a bűncselekmények felderítésében, ami nagyon jónak mondható. Szentes – és ezt nem csak én mondom – a közbiztonság területén élhető város, és azon dolgozunk, hogy az is maradjon.

A Szent György és Szent Flórián-nap alkalmából tűzoltóknak és a rendőröknek tartott közös ünnepségen kétszáz egyenruhás és civil részesült valamilyen szintű miniszteri elismerésben. Tyi-tyán László, aki 2004-ben miniszteri jutalomban, 2007-ben pedig tanácsosi címben részesült, elmondta: a kitüntetés, amit átvehetett, a szakma csúcsát jelenti, de tudni kell azt is, hogy ez egy olyan díj, amit akár vissza is vonhat az adományozó attól, aki arra érdemtelenné válik. A Miniszteri-díj kötelezi tehát arra, hogy folytassa, megőrizze azokat az eredményeket, melyeket hosszú évek alatt kivívott vezetésével a kapitányság bűnügyi osztálya, a megyében és országos szinten egyaránt.

– Örülök annak, hogy komoly szakmai múlttal rendelkező kollégánk, a kapitányság második embere mérettetett meg és kapta meg azt a legmagasabb rangú elismerést, melyet a belügyminisztertől rendőr megkaphat - nyilatkozta lapunknak Balogh-Szabó Imre, a városi kapitányság vezetője. – Ha csak a bűnügyi statisztikai adatokat nézzük, akár négy-öt évre visszamenően is, elmondhatjuk, hogy a megye legeredményesebb kapitánysága vagyunk. Áttételesen az alezredes kitüntetése a szentesi és a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányságnak, valamint annak a régiónak is szól, ahol nap mint nap helytállunk és szolgálatot teljesítünk. Tyityán László alezredes munkához való hozzáállása, elhivatottsága, családi háttere példaértékű kell, hogy legyen kollégáink előtt. Bízom benne, hogy közülük az elkövetkezendő időszakban hasonló jutalmazottak kerülnek majd ki.

Hering Viktor