2011. április 29.

Az Oyama Dojo ismét Európa tetején

Talán nem véletlen, hogy hosszú évek óta az Oyama Dojo Sport Egyesület meghatározó eredményeket ér el a szentesi és Csongrád megyei sportegyesületek között. S úgy gondolom, az sem, hogy a magyar karateéletben Szentes az egyik legerősebb bástyája a tradicionális full-contact karate iskoláknak. Hiszen az elmúlt 10 évben számtalan diákolimpia nagy döntő, súlycsoportos és súlycsoport nélküli magyar bajnokságok helyszíne, és 5 kontinensviadal házigazdája volt Szentes. Ebből már szinte kötelezőnek érezhetné a tisztelt olvasó, hogy a minőségben is az élen álló sportegyesület valóban a legjobb harcosokat képezi Magyarországon. Engedjék meg, hogy ezt a gondolatmenetet patrióta módon tovább fűzzem, és minden nagyképűség nélkül kijelentsem, hogy az Oyama Dojo SE Európa egyik legjobb utánpótlásbázisa.

Április 16-án az önkormányzat, mint főtámogató és az Oyama Dojo SE a Denti System Kft.-vel, a FGSZ Zrt.-vel karöltve a kontinensen elsőként megrendezte a gyermek, serdülő, ifi, junior és U-20 Össz-Kyokushin Karate Európa-bajnokságot. Szabályrendszerét illetően knock-down karate küzdelmet mutatott be a legkisebbtől a legnagyobb kategóriákig. 11 ország 349 indulója közül a szentesi Oyama Dojo ismét az élen végzett 7 Európa-bajnoki arannyal, 6 ezüsttel, és 10 bronzéremmel. Továbbá a magyar válogatott Musashi-Team begyűjtött még 5 Európa-bajnoki aranyat, 2 ezüstöt.

Azt szokták mondani: "NO KOMMENT".

Csak hogy a világversenyeknél maradjunk: március 26–28-a között Budapesten rendeztek interkontinentális világbajnokságot 30 ország közel 700 indulójával. A viadalról 12 világbajnoki aranyat, 6 ezüstöt, 4 bronzérmet és két 4. helyet szállítottunk.

Tisztelt Olvasó, engedje meg nekem, hogy a számok tükrében egy tavaszi statisztikát leírjak Önöknek egyesületem működésével kapcsolatban. A tavaszi szezonban 3 világversenyt terveztünk, ebből kettőn eddig részt vettünk, és nemzeti sportvárosunk dicsőségére tanítványaim nyertek 19 aranyérmet, 12 ezüstöt, 14 bronzérmet és 2 negyedik helyet.

Vajon ez mennyit ér?

Ebben a cikkben nem szeretném tovább taglalni kérdéseim sokaságát, de rövidesen újra jelentkezek választ adva egyesületem eddigi munkájára.

Tisztelettel köszönöm figyelmüket!

Brezovai Sándor
Oyama Dojo SE elnöke