2011. április 29.

Csinosítják a Dózsa-ház környékét

Júniustól könnyebb lesz megközelíteni a Dózsa-házat. (A szerző felvétele.)Megkezdődött a Dózsa-ház körüli terület parkosítása – a munkálatokkal várhatóan június elejére végeznek a szakemberek. A januárban átadott kibővített épületet – amely közösségi térként funkcionál – egyre többen használják, de a megközelítése eddig korántsem volt akadálymentes.

Ezekben a hetekben az önkormányzat 3,5 millió forintot fordít arra, hogy kicsinosítsa a Kurca-parti ház környékét. Így a hídfőtől a sportpálya kerítéséig díszburkolatos járda épül. A lépcsőt, ami a járdáról közvetlen az országzászlóhoz vezetett, elbontották, de a helyére új és biztonságosabb lejárót alakítanak ki, illetve a lépcsőtől az épület bejáratáig – a mostani csapás helyén – szintén térkövezett járda épül.

A focipálya melletti – lelátóként szolgáló – földrézsű egy részét elbontották. Szentes főkertészétől, Baloghné Berezvai Csillától megtudtuk, erre azért volt szükség, hogy a St. Jupát SE kenutartó állványát arrébb lehessen elhelyezni, így szabaddá válik a kilátás a Kurcára a Dózsa-ház földszinti konferenciaterméből. Hamarosan padokat fognak kihelyezni a területre, továbbá bekötőutat is építenek az épület új szárnyához. A partvédelmet is meg szeretnék oldani a víz közelében, a Kurca ugyanis alámosta a partot, ezért természetes anyagokból alacsony kerítést emelnének, nehogy a gyermekek a főcsatornába essenek.

Lapunk úgy értesült, hogy a nyári időszakban egy helyi vállalkozó szívesen működtetne ott egy szabadtéri vendéglátó egységet. A városházán azt a tájékoztatást kaptuk, tudnak az ötletről, de egyelőre nem született döntés az ügyben, amely több kérdést is felvet. Például azt, hogy egy alkoholmentes intézménynél üzemelhet-e ilyesmi, s ha igen, milyen nyitva tartás mellett mit kínálhat vendégeinek.

Az interneten is téma volt, hogy a Dózsa-ház új szárnya beázik. A hiba kijavítására a pályázati támogatás felhasználását ellenőrző szerv április végéig adott időt. Megtudtuk, hogy a kivitelező cég el is végezte a tető szigetelését, és már csak a festés van hátra azokban a helyiségekben, amik beáztak az év eleje óta.

B.D.