2011. február 25.

Lelőtte a szomszéd kutyáját

Vasúti szerelvényekből loptak el akkumulátorokat, tudtuk meg a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. A vonatból két, negyvenezer forint értékű akksi tűnt el.

Elloptak egy 50 ezer forintos segédmotor-kerékpárt a Bocskai utcából az elmúlt héten. A motort hétfőn találták meg a nyomozók elhagyva a város területén. Egy elektromos kerékpár is eltűnt, a lezáratlan járművet a Kiss Bálint utcából lopták el.

Rézkábeleket vágtak le egy gépről az Ipartelepi út egyik telephelyén ismeretlen elkövetők, majd negyedmilliós kárt okozva ezzel.

Nyitva volt az ajtó, így nem volt nehéz dolga annak a tolvajnak, aki az egyik Rákóczi Ferenc utcai lakásból vitt el egy bőrkabátot és okiratokat tízezer forint értékben február 17-én.

14-én délután, a Rákóczi utcán törték be egy személygépkocsi ablakát, majd az utastérben lévő övtáskára csapott le a tettes, ám mivel semmi nem volt benne, így üres kézzel távozott. Igaz, a betört szélvédő kára a tulajdonost terheli.

Állatkínzás miatt indult vizsgálat egy helybéli férfi ellen, aki a szomszéd kutyáját lőtte le az otthon, engedéllyel tartott vadászfegyverével. A kutyák a szomszéd tanyából korábban többször átjöttek a férfi birtokára, majd ott a csirkék közül többet is levadásztak, ezt elégelte meg most a házigazda, aki előtte már jelezte a problémát az illetékeseknek.

A csatornázási művek munkatársának adta ki magát néhány csaló február 18-án, így jutottak be egy gyanútlan áldozat lakásába. A bűnözők, elterelve a házigazda figyelmét, 30 ezer forintot loptak el a lakásból.

120 liter gázolajat loptak el egy munkagépből február 19-ére virradóra Derekegyházán, majd egy traktorról 200 ezer forint értékű alkatrészt szereltek le ismeretlenek.

Elloptak egy 150 ezer forintos notebook-ot az egyik szentesi telephely irodájából. Az eset február 16-a és 17-e között történt, ám csak napokkal később jelentették be a rendőrségnek, így a bűnözők jelentős lépéselőnyre tehettek szert a nyomozókkal szemben.

H. V.

 

Néhány órán belül sikerült felderíteniük a szentesi rendőröknek azt a rablást, amelyet február 23-án, szerdán a déli órákban követtek el a városban.

Egy, az Új utcán gyalogosan közlekedő középkorú nő táskáját vette el két fiatal. Az elkövetők kerékpárral a nő mellé érve, a vállán lévő táskát akarták letépni. Ám a nő utána kapott és megragadta a táska fülét, de az egyik elkövető a táskával együtt elrántotta. A sértett a földre esett, de támadói tovább rángatták a táskát, míg annak a füle el nem szakadt. Ezután biciklire pattantak a megszerzett zsákmánnyal, és elhajtottak. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az adatgyűjtés során, és a meghallgatott tanúk elmondása alapján a helyi rendőrök látókörébe került egy 15 éves szentesi fiú, valamint társa, aki még a 14. életévét sem töltötte be.

Az idősebb fiú gyanúsítotti kihallgatása során a rablás elkövetését beismerte. A rendőrök 13 esztendős társát – gyerekkorára tekintettel – tanúként szintén meghallgatták, mely során ő is beismerte a bűncselekményt. Az eltulajdonított táska tartalmának egy részét megtalálták. Az idősebb fiút őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, társa tekintetében – mivel kiskorú – büntethetőséget kizáró ok áll fenn.