2011. február 25.

Véget ért a Hungerit torna

Óriási csatákkal, sokszor csak az utolsó mérkőzéseken dőlt el a csoportokon belüli helyezések sorsa az idei teremlabdarúgó tornán. Sokszor meglepetés- számba vehető vereségek, győzelmek az utolsó percekig izgalomban tartották az érdeklődőket, és a résztvevőket.

Rakk László, a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok munkatársa, a rendezvény főszervezője elmondta, hogy az idén 39 csapat részvételével 4 csoportban folytak a küzdelmek. Ennyi csapat még nem vett részt ezen a tornán. Jöttek csapatok Csongrádról, Hódmezővásárhelyről, és a közeli községekből a szentesiek mellett. Több volt NB I-es nagypályás, és futsalos játékos részvétele a bajnokságban jelezte, hogy – különösen a "A" csoportban – magas színvonalú mérkőzéseket láthatott, az időnként szép számú közönség. Volt néhány szabályváltozás a korábbi időkhöz képest, illetve a felgyorsult tempó, és a korrektebb játékvezetés kívánsága miatt, az "A" csoportban két-két játékvezető vezette a mérkőzéseket. Volt olyan csapat, mint a MetalCom, amelyik a "C" csoport győztese lett, hogy nem kapott ki a torna során, de több meglepetés-eredmény született, hiszen a korábbi bajnokok közül többen most a vert mezőnyben végeztek.

A teremfocinak azonban nincs vége, hiszen indul az új sorozat, amely most a futsal szabályok szerint – talán egy kis technikai változtatással – bonyolódik majd, ahova várják a csapatok jelentkezését.

A tornán díjazták a csoportok 1–3. helyezettjeit, a legjobb kapust, a legtechnikásabb játékost, és a gólkirályt, melyhez a tárgyjutalmakat a Hungerit Zrt. ajánlotta fel.

A torna végeredménye: "A" csoport 1. B28 Stúdió (Nagymágocs), 2, Holdfény Presszó (Hódmezővásárhely), 3. Swiss Mag (Szentes). Gólkirály Nana Mihály (Swiss Mag), legjobb kapus Orgovány Szilárd (Holdfény Presszó), legtechnikásabb játékos Magyar Zoltán (B28 Stúdió).

"B" csoport: 1. Belváros Favágók (Szentes), 2. Füksz (Szentes), 3. Cops (Szentes). Gólkirály Skorka Zoltán (Cops), legjobb kapus Határ András (Füksz), legtechnikásabb játékos Lekrinszki Gábor (Belvárosi Favágók).

"C" csoport: 1. MetalCom (Szentes), 2. Kispályások (Szentes), 3. Bundás Liba (Szentes). Gólkirály Papp Sándor (Fiorello), legjobb kapus Határ Dávid (Favorit), legtechnikásabb játékos Bo-rák Jenő (MetalCom).

"D" csoport: 1. Mayer München ( Szentes), 2. Titánok (Szentes), 3. Tengeralattjárók (Szentes). Gólkirály Szabi Csaba (Mayer München), legjobb kapus: Hogyor Balázs (Titánok), legtechnikásabb játékos Kovács Dávid (Titánok).

Kép és szöveg:
Garai Sz. Imre