2011. február 25.

Lezárják majd a Petőfi utcát

Szélesebb lesz a Kurca-híd

Főleg ezt a területet érinti majd az átmeneti módosításA helyi lakosságot érdeklő aktuális változásokról készségesen nyilatkozott a napokban Czirok Jánosné, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője.

– A Petőfi Szálló felújítási időszakában megváltozik a mellette lévő utcák forgalmi rendje?

– Igen. Az átépítési munka valószínűleg május hónapban indul a beruházó, valamint a kivitelező bejelentése alapján. A közlekedési lehetőségek átmeneti módosítása főleg a Petőfi utcát érinti. Itt teljes útlezárás lesz olyan megoldással, – a buszjáratok érdekében – hogy mint zsákutcának az általános iskolánál lesz a vége és így a buszok be tudnak fordulni a pályaudvar irányába. Az sem mellékes, hogy ez a fajta forgalmi korrekció elősegíti a Petőfi Sándor Általános Iskola ballagási rendezvényeinek zavartalanságát is.

– Úgy tudjuk, hogy a szálloda felújításához közeli időszakban szélesítik a liget előtti Kurca-hidat. Az itteni forgalom, hogyan bonyolódik majd?

– Ha nagyjából párhuzamosan is kezdődik a két munka, akkor sem lesz számottevő fennakadás. A híd szélesítése a bíróság felöli oldalra esik és közvetlenül mellette félpályás közlekedés ilyen helyzetben is biztosított a jelenlegi ismereteink szerint. A híd szélesítése összefüggésben van azzal, hogy a Csongrád irányába haladó kerékpárútnak legyen helye a hídon és ne zavarja a gyalogosokat. Még annyit: elképzelhető, hogy egyes helyközi buszjáratok útvonala változni fog az építkezések idején.

– Szó esett a kerékpárutakról. Ezek hossza növekszik az idén?

– A Nagyhegy városrész nyugati oldalán a Csongrádra vezető vasútvonallal párhuzamos kerékpárút további építésére vonatkozó pályázatunk, úgymond nem "futott be". Viszont egy másik és sikeres pályázat lehetővé teszi hogy a volt nagyhegyi iskola irányába mutató kerékpárút – jelenleg a termál tóig húzódik – kiépüljön a Szent László-i kertészetig. Testületi döntésre készítjük elő azt a pályázati tervet, amelynek alapján a Legrand Zrt -ig vezető kerékpárutat – megfelelő építési munkával – összekötjük a Vásárhelyi úttal.

– A Berekben lévő szemétlerakó telep bezárása már végleges?

– Ez megtörtént 2009. december 31-ével. Azóta megfelelő hivatalos eljárások után Hódmezővásárhelyre viszik Szentesről a hulladékot. Sajnos ezzel drágább lett a szemét gyűjtése és elvitele a szállítási távolság miatt. Az, úgynevezett komposztáló tovább működik a berki telepen. Kialakítunk majd egy olyan lehetőséget, hogy hulladéknak számító építési, bontási anyagokat helyben, vagyis Szentesen lehet lerakni.

-bert