2011. január 28.

Két óra az esküvő jegyében

"Csak egy" címmel rendezték meg a múlt szombaton a megyeháza nagytermében a Di-norr menyaszszonyi ruha szalon önálló bemutatóját.

A kellemes hangulatú rendezvényen lágy zene, ízléses fény és hangulatos dekoráció fogadta a közönséget, az ajtóban pedig báli ruhába öltözött hostess hölgyek fogadták a látogatókat és segítettek, hogy mindenki kényelmesen elfoglalja helyét.

A színvonalas délutánt Karikó-Tóth Tibor alpolgármester nyitotta meg, s konferálta fel a több kisvállalkozást egyesítő eseményt.

Elmondta, hogy Szentes város önkormányzata minden alkalommal nagy örömmel fogadja a helyi vállalkozások bemutatkozását, mivel ez is a város fejlődését tükrözi és közelebb hozza a hasonló területen  dolgozókat.

A két órás műsor ötletgazdája Dibernádó Nóra, óriási erőbedobással szervezte össze a kis csapatot, melynek segítségével igazi ízelítőt kaphattunk a 2011-es év menyasszonyi ruháinak, frizuráinak, sminkjeinek trendjéből. Megtudhattuk azt is, hogy egyre gyakoribbak a színes kiegészítőkkel díszített menyasszonyi ruhák, illetve a teljesen színes darabok. A felnőttek mellett bájos kislányok mutatták be a koszorúslányok viseletét.

Nóra elmondta, hogy a közel hét éves cég, melyet férjével együtt működtet, mindenben segíti a fiatalokat, ami az esküvői előkészületeknél nehézséget okozhat. Teljesen ingyenes szakmai tanácsadást biztosítanak, az esküvői szertartás szervezését is lebonyolítják sőt a dekorációkat, fénytechnikát, videófelvételeket is rájuk bízhatják a párok.

Az alkalmi frizurák Kis Tímea fodrász keze munkáját dicsérték, aki elárulta, hogy ő a kicsit merészebb, lendületesebb kontyokat szereti elkészíteni, de a hagyományos viseletet is szívesen ajánlja.

Elengedhetetlen a szép ruha és frizura mellett a tökéletes smink is, ami egy ilyen jeles napon nem árt, ha tartós is egyben. Ennek kivitelezésében jeleskedett Vargá-né Ágoston Szilvia kozmetikus, okleveles-professzionális sminkoktató. A kozmetikumok, amelyekkel a modelleket kifestette csak természetes anyagokat tartalmaznak, a színek is a természetes szépséget hangsúlyozzák.

Fontos kellék az esküvőn a menyasszonyi csokor, ezekből szintén láthattunk "egy csokorra valót", a ruhák stílusának megfelelően. A Borostyán virágüzlet vezetőjének, Remzső Anikónak szebbnél-szebb virágkompozícióival vonultak végig a modellek a kifutón.

Az esemény megörökítésében Bódi Piroska és Makra Ida fotósok segítettek, a műsor szüneteiben pedig Fúvó Andrea hastánc-csoportja szórakoztatta a nézőket.

Az összehangolt előadásban résztvevők munkáját nagy tapssal köszönte meg a közönség.

Fazekas Andrea