2010. december 3.

Sorozatban vesztettek

A sokszoros bajnok és Magyar Kupagyőztes, világsztárokkal teletűzdelt Vasas csapatát fogadta OB I-es bajnoki mérkőzésen a ligeti sportuszodában a Bodrogu Bau-Szentes vízilabdacsapata. A vendégek a mérkőzésen a várakozásoknak megfelelően, papírforma győzelmet arattak.

Bodrogi Bau Szentes - TEVA-Vasas-Uniqua 6-15 (2-4, 0-2, 1-4, 3-5)

Bodrogi Bau Szentes: Horváth M. - JÓZSA, Araczki, NÉMETH D. 1, BALOGH Z. 1, SZABÓ Z. 2, ÉLES 1. Csere: Rácz, Turzai 1, Nagy M., Nacsev, Beleon B., Szabó L. Edző: Tóth László.

A szentesi fiatalokat némileg a dac is hajtotta, és a Vasast ezzel arra kényszerí-tették, hogy ne félvállról, hanem komolyan vegyék a mérkőzést. Sőt az utolsó negyedben elért három szentesi gól azt is jelentheti, hogy a Szentes, a hasonló adottságú csapatokkal szemben egyre nagyobb eséllyel pályázhat egy jó eredményre.

Tóth László, a Bodrogi Bau edzője így nyilatkozott: - Nem mentek feltartott kézzel a Vasas ellen a vízbe. A reális viszonyokkal mindenki tisztában van, csak azt kértem a játékosoktól, hogy fegyelmezetten, és lelkesen próbálják meg megnehezíteni a vendégek dolgát. A teljesítménnyel elégedett vagyok, jelenleg a csapat enynyire volt képes.

* * *

Szegeden vereséget szenvedett a Bodrogi Bau-Szentesi VK együttese, Tóth László csapata 20-6-ra kapott ki Kásás Zoltán fiaitól.

A mieink az első negyedet nagyon elrontották, talán még az előző napi, Vasas elleni összecsapás okozta a tompa játékot. A dekoncentrált játékra az edző, Tóth László sem találta a magyarázatot. Mindenképpen átbeszéli játékosaival a találkozón történteket. Egy hét alatt három hazai mérkőzés vár a Szentesre, ezek közül kettőt nyerhetőnek tart a mester. Szombaton, 18 órakor az Újpest ellen, majd egy héttel később a Péccsel szemben is bízik a pontok begyűjtésében. A december 8-i, szintén itthon megvívandó, Eger elleni parti esélyese nyilvánvalóan Gerendás György együttese.

Garai Sz. Imre, Hering Viktor