2010. december 3.

Program-kavalkád

Alternatívák a szórakozóknak a Művelődési Központban

Varróné Szabó IldikóAz év utolsó hónapjában is változatos programokkal várja intézményeiben a Szentesi Művelődési Központ mindazokat, akik kulturális programokkal kívánnak kikapcsolódni. A rendezvények legnagyobb részét a Mikulás és a karácsony jegyében szervezik, ehhez ünnepi hangulatot varázsoltak a Művelődési és Ifjúsági Házban. A moziban romantikus filmet és vígjátékot egyaránt vetítenek, a gyerekeknek foglalkozásokat szerveznek, de a szilveszteri programok szervezésén is dolgoznak a munkatársak - mondta el érdeklődésünkre Varróné Szabó Ildikó igazgatónő.

A decemberi programot a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Szentesi Díszítőművész Kör kiállítása nyitotta meg a Tokácsli Galériában. December 5. és január 6. között Szabó Béla győri fotós kiállításának ad otthont a Művelődési és Ifjúsági Ház. Ide a hagyományoknak megfelelően 5-én, vasárnap 16 órakor érkezik meg a Pom-Pom Mikulás, de természetesen a "Házhoz megy a Mikulás" akciót is megszervezik.

December 12-én díszmadár börzét rendeznek a Móricz Zsigmond Művelődési Házban, szintén itt december 14-én a Diótörő lesz műsoron a gyerekeknek a Nektár Színház előadásában. 16-án a Szabadidős Sportklub szervezésében a Szeretetakciós gálaműsorra kerül sor. 31-én a társkeresők klubja várja a vendégeket szilveszteri mulatságra.

Idén is a művelődési központ rendezi meg a szilveszteri tűzijátékot a megyeháza előtt, de a különböző konferenciák mellett báloknak is helyszíne az épület. Novemberben a műszaki ezred katonái, a Koszta iskola, a Rotary klub tagjai rendeztek itt ilyen eseményt. A szalagavatókon és a februári hagyományos bálokon is az intézmény parkettjét koptatják majd a táncosok.

A tánc azonban más programokon is megjelent, hiszen nagy sikert aratott az októberben beindított Salsa-est és a már régóta működő élőzenés táncház. Ezek a rendezvények csaknem olyan sikeres voltak, mint a Dumaszínház.

Még az idei évben sem tudtak helyet adni nagyszínházi előadásoknak. A Móricz Zsigmond Művelődési Házban kicsi a színpad, oda a gyermekelőadásokat szerveztek. A felnőttek pódiumbérletes előadásaira a megyeházán került sor, nagyszínházi előadásokra nyáron van lehetőség a patinás épület udvarán - tudtuk meg Varróné Szabó Ildikótól.

Az Ady Endre és a Tóth József utcai intézményeiket rendszeresen látogatják a klubok, szakkörök tagjai, ami 20-25 csoportot jelent. Működésüket, munkájukat a központ szakemberei pályázatírással, szórólapjaik megírásával és propagálásával segítik.

Az Őze Lajos Filmszínház a két évvel ezelőtti költségtakarékosság jegyében történt intézkedéseknek köszönhetően heti 5 napon, fél 6-kor és 8-kor nyitja meg kapuit, kedden, szerdán nincsenek vetítések. A szentesi moziba általában a plázák és a nagyobb filmszínházak után kerülnek a filmek, mivel a forgalmazók a nagyobb bevétel reményében először a nagyvárosokba juttatják el a limitált példány-számú kópiát. Ezen kívül óvodai és iskolai csoportok keresik fel rendszeresen a mozit, akik külön vetítéseken nézik meg a legfrissebb rajzfilmeket.

A Szentesi Művelődési Központ munkatársai továbbra is hívják és várják a kedves látogatókat rendezvényeikre!

Cseh-Lakos