2010. december 3.

Advent fénye tovább ragyog

A szerző Dobrády ÁkossalFellobbant a gyertya lángja; igazi téli hangulatban telt az első adventi hétvége. Bár városunkba még nem érkezett meg az első hó, amit reménykedve vártak már kicsik és nagyok egyaránt.

A havazás elmaradt, az ünnepi forgatag viszont elkezdődött, illetve folytatódott országszerte. Vásárok, fényes kirakatok, nyüzsgő emberek, s a forralt bor kellemes, fűszeres illata nem feledtette, hogy valami tényleg megváltozott. Jó volt így utazni a hétvégén. Egy országos rendezvényen vettem részt Budapesten, amely a tanulás mellett jótékony célt is szolgált. Minden résztvevő 1-1 plüss macival érkezett a helyszínre, melyeket a nap végén a színpadra dobhatott. A kis macik útja innen a hazai Mikulásgyárba vezetett, ahonnan majd a rászoruló családok gyermekeinek juttatják el karácsonykor. A jótékonysági intézmény igazgatónője és a résztvevők is nagy meglepetéssel nyugtázták, hogy 46 zsák maci gyűlt össze. A megható összefogást látva a férfiak sem tudták visszatartani könnyeiket. De nem is várta el senki, hiszen kevés ilyen perc jut a mai világban, amikor őszintén és tisztán segítünk másokon, s átérezzük tettünk fontosságát. Példaértékű kezdeményezés, és talán sokan nem is gondolnánk, hogy milyen pici dolgokon múlik gyermekeink mosolya...

A megindító pillanatok után számunkra is tartogattak a szervezők meglepetést. Hamarosan a színpadon köszönthettük Dobrády Ákos énekest, aki perceken belül igazi karácsonyi koncertet varázsolt. A közel egyórás műsor után az öltözője elé siettem. Meglepetésemre azonnal igent mondott egy rögtönzött interjúra.

Kérdésemre, hogyan tölti az ünnep előtti heteket és mit jelent számára a karácsony, a következőket válaszolta:

- A munka szinte minden napomat kitölti, ezért az adventi készülődés teljesen kimaradt eddig az életemből. A karácsony viszont rendkívül fontos számomra. A 24-i este "szent", mindig a szüleimmel töltöm családi körben, néha még a következő napot is. 26-án irány Győr -győri születésű vagyok - és a barátaimmal ünnepelünk. Fontosak a barátok, ha lehet, mindig együtt töltünk 1-2 napot az ünnepen.

A nyugalmas napokat követően viszont vissza kell csöppenni a hétköznapok gépezetébe, hiszen komoly munka vár ránk.

Újra összeáll a TNT-együttes egy koncert erejéig, melyet május közepére tervezünk.

Dobrády Ákos üzenete a Szentesi Élet olvasóinakAz egész napos fárasztó, ám kellemes és tartalmas nap után nyugodtan és elégedetten értem haza, még az eső sem zavart. Itthon, Szentesen ugyan még nem égtek az utcai díszek, de mégis él a város. Az emberek köszönnek egymásnak, talán még meg is állnak egy mondatra, s ha mosolyt kapnak, képesek mosollyal válaszolni. "Jó kis hely ez", mondják az átutazók és méltán igazuk van. Díszítsük tovább városunk és lakásunk mellett szívünket is, és készüljünk az ünnepre. Ne felejtsük el barátainkat, távol élő rokonainkat, szeretteinket, mert talán pont a mi jelentkezésünk teheti számukra szebbé ezeket a napokat. Felejtsük el egy percre a vásárlás nyomasztó gondolatát, pénztárcánk helyett nyissuk meg lelkünket és gondolkozzunk el A kis herceg írójának, Saint Exuperynek sorain: "Egyetlen valódi luxus adatik meg életünkben; a boldog emberi kapcsolatok."

(folytatjuk)

F. A.