2010. december 3.

Fivérek és rajongóik

Zsúfolásig megtelt a sportcsarnok a múlt szombaton a Seres-fiúk koncertjénTelt ház előtt tartott látványos önálló koncertet a Fivérek zenekar. A Megasztár legjobb zenekarának bizonyult együttes lelkesen csapott a húrokba, a jó hangulat megteremtésében mögöttük négy zenész, mellettük salsa-táncosok - valamennyien profik - segítettek.

Azt is ki lehet már jelenteni: a fiúknak rajongótábora van. Természetesen sorra csendültek fel a latin slágerek, amelyekről szűkebb pátriájuk után egy ország ismerte meg őket, ám a legnagyobb tapsokat akkor kapták, amikor előadták a pályájukat megalapozó Ünnep című Zorán-dalt. Ez után szintén megérdemelt nagy sikere volt Krisztián lírai szerzeményének, az Utazásnak. Eldaloltak egyéb saját dalokat is, köztük a Vigaszom egy szál gitár címűt, melyről Toncsi elárulta, a youtube-on már közel 70 ezren megnézték a dal felvételét. A kétórás koncert végére aztán újra felgyorsult a tempó, háromszor tapsolta vissza a zenészeket a sportcsarnok közönsége.

Az, hogy a nézőtér és a tánctér is megtelt, annak is köszönhető, hogy sokan családostul érkeztek, így Cseh Róberték is. Seresék helybeli fellépésein rendszeresen ott vannak, mondta a feleség, Varga Gabriella. A fiúk sikerének titka szerinte a népszerű műfaj, amit a Fivérek együttes egyedülálló módon művel. Magukkal hozták a 8 éves Georginát is, aki szintén szereti a csapatot, el is rohant dedikálást begyűjteni. Azt nem csak a három gitáros fiútól kaphatott, hiszen ők vendégül látták a koncerten a megasztáros versenytársaik többségét is. Közülük hárman még esélyesek a győzelemre, Tolvai Renáta, Szíj Melinda és Kállay-Saun-ders András (képünkön). Utóbbi szereplésének szurkolnak kiesésük óta a fivérek, s a New York-i származású énekes is megerősíti: tényleg barátokká váltak a házban. Jó emberek, komolyan veszik a zenélést, ez látszott a mostani koncerten is. Bár Szentesen nőtték ki magukat, a fiúk alapvetően csongrádiak, így a szomszédvárból is jöttek a koncertre. Így tett a színpad közelében a zene ritmusára szolidan bulizó Gyovai Réka és odébb helyet foglaló családja. Az egyetemista lány személyesen még nem ismerte, csak utcán látta a Seres-fiúkat, no meg persze, a műsorban, melynek eddig minden adását végigkísérte.

A nagy hangerőt egészen jól viselte a koncert legifjabb látogatója, Seres Robi kisfia. Az október 11-én született Nimród édesdeden szunyókált anyja karjában, míg az ifjú papa szórakoztatta az 1500 embert.

A Fivérek, egy órával a fellépés után még szorgalmasan körmölték az autogramkártyákat. Miután kiszolgálták a rajongói érdeklődést, Toncsi lapunknak elmondta: a zenészek is elégedettek voltak a közönséggel, óriási meglepetés volt számukra, hogy fizetős rendezvényre, s főleg miattuk megtelik a sportcsarnok. Hogyan tovább? A zenekarvezető ígéri: a Megasztár december 18-i utolsó döntőjén felhőtlen zenélést láthatnak tőlük a nézők. Utána egy nagylemezzel is előrukkol a Fivérek zenekar, várhatóan februárban.

(darók)