2010. november 26.

Szenzációsak vagytok lányok!

A Magyar Kupa győztes csapata

Kupadöntőhöz méltó csatában diadalmaskodott a Hungerit–MetalCom Szentesi VK női vízilabda csapata a Magyar Kupa fináléjában a Szeged ellen. A mieink – csakúgy, mint néhány héttel korábban a kupa csoportküzdelmei során – 6–5–re verték megyei riválisukat, és ezzel, tíz esztendővel a legutóbbi aranyérem után, ismét a dobogó legmagasabb fokára állhattak.

A kupa magasba emeléséig hosszú utat járt be a Szentes. Elég, ha csak az áldatlan uszodai állapotokat vagy az Eger elleni hazai vereséget említjük. Ahogy Miskolczi Kitti (kis képünkön), a gárda hetek óta egyik legjobb formában játszó játékosa elmondta, mindent a Dunaújváros elleni, pénteki kupaelődöntőnek rendeltek alá, erre készültek.

Talán ezért nem sikerült maradéktalanul koncentrálni az Eger ellen, másnap viszont tökéleteset alkottak a Dunaújvárossal szemben. A bajnokcsapat már 3–1–re vezetett, ám a Szentes hihetetlen perceket produkálva, pazarul védekezve egyenlített, háromgólos előnyre tett szert, majd 8–6–os győzelmet aratott. Kitti ezen az öszszecsapáson négy gólt szerzett, de valamennyi játékostársa maximálisan teljesített. A vasárnapi döntőnek viszont inkább már a mieink voltak az esélyesei, hiszen korábban egy döntetlen mellett kétszer is sikerült legyőzni Godova Gábor együttesét. Az esélyesség terhe tehát inkább a szentesi hölgyek vállát nyomta. A finálé valódi kupacsatát hozott, egyik gárda sem tudott egy gólnál nagyobb előnyre szert tenni, a negyedik negyed elejéig. Ekkor, 4–4–es állásnál, négy perccel a vége előtt Dalmády góljával a Szeged szerzett vezetést, ám előbb Brávik egyenlített, majd Kotova előnyből szerzett találata – mint később kiderült – a győzelmet jelentette. Izgalom persze maradt a végére, hiszen emberelőnyben előbb Drávucz, majd hét másodperccel a végső dudaszót megelőzően Tóth lövését védte Jankovics kapus, aztán következhetett az ünneplés. A mérkőzésen Kotova és Brávik 2–2, Miskolczi Kitti és Gémes Anett egy-egy gólt szereztek. Kitti beszámolója szerint már hazafelé a buszon nagyszerű volt a hangulat, aztán az egyik szórakozóhelyen kezdődhetett az igaz fieszta.

Zantleitner KrisztinaZantleitner Krisztina vezetőedzőtől megtudtuk, hogy három hete az Újváros elleni mérkőzésre készültek, és talán az Eger elleni kudarc is szerepet játszott abban, hogy az elődöntőre ennyire összekapta magát a társaság. Az elődöntőben védekezésben egyértelműen az volt a cél, hogy megakadályozzák a bajnokcsapat támadásainak kibontakozását, támadásban pedig a saját akaratukat igyekeztek ráerőltetni az ellenfélre. Később összeállt a játék, mindenki tudta a dolgát, és fordítottak. Arra a kérdésre, hogy előnyben volt e nagyobb teher játszani, vagy két gólos mínuszról visszajönni, az edző azt válaszolta: egyik sem könnyű feladat, mind a kettő külön felkészítést igényel, de az edzéseken ezekre nagy hangsúlyt fektettek. A döntőre úgy készültek, hogy nem feltétlenül az a győztes, amelyik csapat az esélyesebb, igyekezett óvni a lányokat az elbizakodottságtól, hiszen egy finálénak teljesen más a lélektana. Szoros, kevés gólos mérkőzésre számított, kiélezett végjátékkal, amit úgy kellett alakítani, hogy végül mi kerüljünk ki győztesen.

Molnár ZoltánMolnár Zoltán, a Szentesi Vízilabda Klub elnöke lapunknak elmondta, hogy hosszú, következetes munka eredménye ez a mostani siker. A vezetőedző, Zantleitner Krisztina remek munkát végez. Úgy tűnik, kezd öszszeállni a gárda, amire azért is nagy szükség lenne, mert komoly mérkőzések várnak a lányokra a bajnokságban és a LEN-kupában egyaránt. Az elnök szerint köszönet jár a szponzoroknak is, hiszen kitartottak a női együttes mellett a nehéz időszakokban is. Molnár Zoltán reméli, hogy a mostani első hely csak a kezdet, a lendület megmarad, a bajnokságban és a nemzetközi küzdelemsorozatban is hasonlóan szép eredménnyel örvendezteti meg szurkolóit a csapat. A játékosok szerdáig pihenőt kaptak, majd folytatódott a munka, hiszen pénteken 16 órakor a brit válogatott, másnap, 18 órakor pedig az alapszakasz zárásaként a BVSC lesz a friss kupagyőztes ellenfele a ligeti uszodában.

Hering Viktor