2010. november 26.

Decemberben startolnak

Szentesi cégek is bekapcsolódnának a felújításba

A Petőfi Szálló látványterve impozáns épületet ígérVárhatóan decemberben indulnak be a kiválasztott alvállalkozókkal a szerződéskötések és a kivitelezés is a felújításra váró Petőfi Szállóban. Nyáron az is kiderült, hogy a generálkivitelező az Arcadom Zrt. lesz. A sajtóban múlt héten felröppent hírrel kapcsolatban, miszerint alvállalkozókat keresnek, számos cég jelentkezett a Pendola Kft.-nél, tudtuk meg Zsohár Árpádtól, a hotel rekonstrukciójára vállalkozó Pendola cégcsoport tulajdonosától.

Előzetesen arról szóltak a híradások, hogy novemberben vonul fel az Arcadom a területre, amelyre vonatkozóan már tavaly december óta rendelkezik a Pendola építési engedéllyel. A generálkivitelező novemberben átvette a munkaterületet, ezzel kapcsolatban Zsohár Árpád arról tájékoztatta lapunkat, hogy várhatóan decemberben indul meg a Petőfi Szállóval kapcsolatos alvállalkozói szerződéskötés és a kivitelezés. A múlt héten már ennek is körvonalazódtak az előjelei, hiszen mint ahogy a Szentesi Élet hasábjain is olvashatták: megkezdődött a szálloda műemléki rekonstrukciója, a generálkivitelező Ar-cadom Építőipari Zrt. alvállalkozókat keresett a felújításhoz, pályáztatási rendszerben. A beruházás során bontási, mélyépítési, magasépítési, gépészeti-, erős és gyengeáram szerelési, felületképzési, burkolási, külső-közműszerelési munkálatokhoz vártak jelentkezőket, mindenekelőtt Szentesről és környékéről.

– Több vállalkozás jelentkezett – közülük mintegy kéttucatnyian Csongrád megyéből azzal, hogy be kívánna kapcsolódni a munkába. A megfelelő szakemberek kiválasztása is időt vesz igénybe, ennek köszönhető a jövő hónapig tartó csúszás – mondta el a Pendola ügyvezetője. Arról, hogy az építkezésbe kik kapcsolódnak be, Arcadom Építőipari Zrt. munkatársai döntenek, a Pendola-Szen-tes Kft. jóváhagyásával.

A hatósági engedélyek rendelkezésre állnak, már elfogadták az alapozási tervet és 90-95 százalékban elkészült a mélyépítési tervdokumentáció. A szakemberek utóbbival kapcsolatban felmérték a lehetőségeket. Kiderült, hogy a magas talajvízszint miatt az épület homlokzati frontján vannak olyan részek, ahol 7 méteres mélységben kell az épületet – folyamatos víztelenítés mellett – aláalapozni, amelyet egyébként 4 méteres mélységben terveztek az épület más részeinek esetében.

Cseh-Lakos