2010. november 12.

Kerékpárok: mint a cukrot…

A sofőr és utasa még ütközés előtt ki tudott ugrani a járműbőlA kerékpárlopások és a személygépkocsi-feltörések vezetik az elmúlt hét bűnügyi "slágerlistáját", tudtuk meg a Szentesi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Kerékpárt loptak a Kossuth utcáról, az Apponyi térről, a központi posta elől, a buszpályaudvarról, a József Attila utcából, a Penny áruház mellől, a vasútállomás mellől és a Honvéd utcából. Ami a személygépkocsi-feltöréseket illeti, az Apponyi téren egy parkoló autóból a CD-berendezést vitték el, a Somogyi Béla utcából a jobb hátsó üveg betörését követően táskát loptak el, benne 10 ezer forinttal, a Munkás utcában autórádió és pulóver tűnt el az ott parkoló gépjármű utasteréből, a Damjanich utcában pedig egy lezárt járműből két mobiltelefont, iratokat és egy napszemüveget loptak el a bűnözők.

350 libát pakoltak fel teherautóra ismeretlen tettesek november 4. előtt, mintegy 600 ezer forintos kárt okozva ezzel a gazdának.

Újabb hiszékeny mobiltelefon tulajdonost csaptak be a csalók az elmúlt héten. A gyanútlan mobilosnak hatalmas nyereményt ígértek, amiért cserébe 61 ezer 500 forint értékben kellett feltöltőkártyát vásárolnia, és annak kódját telefonon bediktálnia. A becsapott áldozat ezt megtette, aztán persze hiába várta a nyeremwényt.

Maró anyaggal öntöttek le egy autót a Nagyhegyen. A november 5-re virradóra történt rongálás 50 ezer forintos kárral járt.

Arany ékszereket loptak egy szegvári családi házból 80 ezer forint értékben.

Két benzinmotoros fűkaszát loptak el egy derekegyházi kft. telephelyéről. A berendezések mintegy 300 ezer forintot értek.

November 8-án egy hölgy korábbi élettársa jelent meg a nő lakásán, ahol bezárta az ajtót, majd késsel megfenyegette és pénzt követelt. A férfi végül 3 ezer forinttal távozott, de sokáig nem örülhetett zsákmányának, mert a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. Ellene rablás miatt indult büntetőeljárás.

Napokig lehetett látni egy személygépjármű roncsát a Csongrádi úti kereszteződésben, az elkerülőút becsatlakozásánál. A baleset november 7-én, a hajnali órákban történt, amikor egy fővárosi lakos által vezetett autó, relatív gyorshajtás miatt, az úttestről kisodródott, és összetört. A balesetet élve úszta meg a sofőr.

Vonat gázolt egy személygépkocsit november 5-én, a reggeli órákban. Az autó sofőrje a 4521-es útról szeretett volna a Termál-szárítóhoz vezető kövesútra ráhajtani egy, csak táblával jelzett vasúti átjárón keresztül, ám járműve a vasúti sínen lefulladt. A sofőr és utasa még időben ki tudtak ugrani az autóból, a vonat azonban, a fékezés ellenére, nekiütközött a gépkocsinak. A rendőrség büntetőeljárás keretén belül vizsgálja a baleset körülményeit.

H. V.