2010. augusztus 27.

Nyolc gól, három büntető, egy pont

Gólgazdag mérkőzésen, egy pontot szerzett az Újszentiván csapatának otthonában a Szentesi Kinizsi megyei másodosztályú labdarúgó gárdája. Nagy András, a Kinizsi edzője arról számolt be lapunknak, hogy felforgatott védelemmel álltak ki a mérkőzésre, hiszen sem Tompa, sem pedig Sipos nem állhatott a csapat rendelkezésére. Az összeszokottság hiánya a 15. percben ütközött ki, egy védelmi megingást követően megszerezték a vezetést a hazaiak. Húsz perccel később egyenlített a Kinizsi, Páger lövése megpattant az egyik védő lábán, majd a kapuba vágódott.

A Szentes a 41. percben vette át először a vezetést, ekkor büntetőből Tóth László volt eredményes. Sajnos nem sikerült előnnyel a szünetre vonulni, a lefújás előtti másodpercekben egy 25 méteres szabadrúgás talált utat Posz-ler kapujába, így 2–2-vel fordultak a csapatok. Nagy András több ütközést, több labdaszerzést kért a félidőben játékosaitól, akik megfogadták a tréner tanácsát, így ismét szereztünk gólt. Ezúttal a Debreczeni buktatásáért megítélt büntetőt értékesítette Tóth, ám egy beívelést követően védőink elvétették a labdát, és máris oda lett az előny. Tíz perccel a lefújás előtt rúgtuk a negyedik gólt, Páger beadását Debreczeni juttatta a kapuba. De, hogy az öröm ne legyen teljes, egy erősen vitatható szituációt követően a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiaknak. Sokak szerint a szabálytalanság jóval a tizenhatos előtt tör-tént… Annak rendje és módja szerint a szentivániak értékesítették a tizenegyest, 4–4 lett a végeredmény. Nagy szerint reális eredmény született, egyik csapat sem érdemelt volna győzelmet.

Szombaton a Székkutas ellen játszik hazai pályán a Szentes, a találkozó 17 órakor kezdődik. Nagy András végre három pontnak örülne, de ehhez az kell, hogy stabilizálódjon a védelem, és kevésbé legyen "gólerős" ez a csapatrész. Az ellenfél az előző fordulóban 3–3-as döntetlent játszott a Földeák ellen, vagyis a védelmük sebezhető, viszont támadóik úgy tűnik nincsenek beoltva a gólszerzés ellen, így remek mérkőzésre van kilátás. És reményeink szerint három szentesi pontra…

H. V.