2010. augusztus 19.

Halálos baleset Berekháton

Már nem tudtak segíteni a szentesi mentőszolgálat munkatársai azon a kilenc éves kisfiún, aki a berekháti vasúti átjáróban vesztette életét kedden kora délután. A kisfiú a kerékpárjával a gyalogosok számára kiépített vasúti átjárón akart áthaladni, azonban a bicikli kereke elakadt az átjáróban. A fiú ezt próbálta meg kiszabadítani, azonban nem járt sikerrel. Időközben odaérkezett a vonat, és elsodorta a kerékpárt, ami eltalálta a fiút, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A baleset körülményeit a Szentesi Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja.

Augusztus 16-ára virradóra törtek be ismeretlenek az egyik Baross utcai szórakozóhelyre. A tolvajok dohányárut, csokoládét, italokat vittek magukkal, több tízezer forint értékben. A rendőrség lopás miatt folytat eljárást az ügyben.

Rendőri intézkedés történt egy fiatalemberrel szemben, aki családját, hozzátartozóit zaklatta, bántalmazta. Felmerült, hogy a férfi esetleg kábítószer hatása alatt cselekedett, ezért a nyomozók ezt a szálat is igyekeznek majd elvarrni.

Az egyik, Cserkeszőlőn található szállodába sétált be két ismeretlen férfi. Azzal az üzleti ajánlattal keresték meg a szálloda vezetését, hogy a szentesi kórház konyháját felszámolják és az ott felhalmozott olajat, cukrot jutányos áron értékesítenék a szálló részére. A vezetőség kapott az ajánlaton, eljöttek Szentesre, átadták a több százezer forintot, az árut azonban azóta sem kapták meg, az üzletfeleiket pedig elnyelte a föld.

Az elmúlt hétvégén történt a Kolozsvári utcában, hogy egy ismeretlen férfi keresett fel egy idős urat, mondván biztos emlékszik még rá, hiszen együtt feküdtek a kórházban. Erre az ismeretségre hivatkozva 70 ezer forintot kért az idős férfitől, aki odaadta az összeget. Később a házigazda figyelmét elterelve további 130 ezerrel rövidítette meg hiszékeny "szobatársát".

Újabb tolvajt fogtak el a szentesi rendőrség munkatársai. Olyan elkövetőt, aki a strandon fürdőzők őrizetlenül hagyott értéktárgyait fosztogatta. Az elkövető gyermekkorú, így nem büntethető, az eljárást viszont lefolytatják ellene a nyomozók, és a gyámhatóságnak is jelzik az esetet.

H. V.