2010. augusztus 19.

Összefogás Szentesért

Az ünnepélyes pillanat résztvevőinek egy csoportjaA Fidesz szentesi szervezete összefogási felhívást tett közzé és írt alá szövetségeseinek képviselőivel a Koszta József Múzeumban. A nyilatkozat szövegét (amit alább közlünk) az ünnepélyes keretek között megtartott rendezvényen Kozák János helyi képviselő olvasta fel a jelenlévők előtt.

"A nemzeti együttműködés nyilatkozatának szellemében, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség polgármesterjelöltje, képviselőjelöltjei és szövetségesei öszszefogást hirdetünk minden, Szentesért tenni akaró polgárral a város jövőjéért.

Az együttműködés lényege, hogy mindenkire szükség van a közös változtatásban és együtt gondolkodásban. Szentes város tudatos és távlatos fejlődésének elősegítése érdekében közös munkát kezdeményezünk a város polgáraival, egyházakkal, politikusokkal, a Fidesz pártszövetségeseinek megyei irányítóival és helyi képviselőikkel és mindazokkal, akik tenni akarnak azért, hogy Szentes élhetőbbé váljon!

Kinyilvánítjuk, hogy elődeink parasztpolgári józanságának példáját követve együttműködésre hívjuk mindazokat, akiknek fontos városunk fejlődése, helyi értékeink megőrzése, megbecsülése, védelme. Mindez úgy valósulhat meg, ha az erős felhatalmazással működő kormányzat által nyújtott lehetőségeket elfogadjuk és élünk vele, mert nem engedhetjük meg, hogy Szentes lemaradjon. Csak így lehet Szentes ismét a kistérség igazi motorja és dobogó szíve. A városért és ezzel együtt minden szentesiért végzett közös munkával megalapozhatjuk a jövő nemzedékeinek sorsát is városunkban. Az októberi önkormányzati választásokon ehhez kérjük a felhatalmazást a város polgáraitól."

A nemzeti együttműködési nyilatkozat szellemében készült dokumentumot a KDNP, a Magosz, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Fidelitas és a Nemzeti Fórum megyei elnökei, a Szentesi Gazdakör elnöke, a Lungo Drom megyei alelnöke, a Fidesz helyi és megyei képviselőjelöltjei látták el kézjegyükkel. A Fidesz Magyar Polgári Szövetség szentesi szervezete várja a helyi lakosság csatlakozását is. A nyilatkozat aláírását naponta 9–19 óra között tehetik meg a Fidesz irodában a József Attila u. 11. sz. alatt.