2010. augusztus 19.

Egy pont a Makó ellen

Hazai pályán elért 0–0-ás döntetlennel kezdte a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság küzdelmeit a Szentesi Kinizsi csapata. A Kinizsi a tízcsapatos Tisza-Maros csoportba kapott besorolást ebben a szezonban. Itt kellene az első öt között végeznie a fiatal gárdának ahhoz, hogy később részt vehessenek a Homokhát csoport legjobb ötösével közösen a felsőházi rájátszásban. Ez azonban még nagyon messze van.

Nagy András, a Kinizsi vezetőedzője arra volt kíváncsi, vajon milyen teljesítményt nyújtanak az idénynyitón. A Contitech-Makó II. ellen a Poszler-Kánvási, Tompa, Németh, Tihanyi-Debreczeni, Páger, Halmos, Bordács-Tóth, Hidas összeállításban kezdtek. Hiányzott az együttesből Sipos Árpád, aki sérülése miatt nem állhatott Nagy edző rendelkezésére. Érdekesség, hogy a Kinizsi kapuját a mindössze tizenöt esztendős Poszler András védte, aki néhány hónappal ezelőtt még mezőnyjátékosként góllal segítette bajnoki címhez a Kinizsi előkészítő korosztályú fiataljait.

Nagy András szerint a Makó jobban futballozott az első félidőben, nagy területet adtak ellenfelüknek a középpályán, keveset ütköztek, ebben az időszakban a vendégek irányították a játékot. Az első igazán nagy szentesi helyzetig a 30. percig kellett várni. Ekkor Bordács beadását Páger fejelte kapura, az ellenfél hálóőre lábbal hárított, sokak szerint már a gólvonalon túlról, a játékvezető azonban nem adta meg a találatot. Fordulás után a Szentes került fölénybe, előrébb tolta védővonalát a Kinizsi, több helyzet is adódott a mieink előtt, gólt azonban nem sikerült szerezni. Az edző szerint valamivel közelebb álltunk a győzelemhez, de kezdésnek a döntetlen sem rossz eredmény. Ami a legfontosabb, hogy hosszú idő után kapott gól nélkül tudta lehozni a védelem a találkozót. A csapat legközelebb az Újszentiván ellen játszik idegenben, talán már Sipossal kiegészülve, viszont Tompa Mór nélkül. Nagy pontszerzést vár labdarúgóitól, bár hozzátette, hogy igazából a győzelemmel lenne elégedett, az itthon elvesztett két pontot vendég győzelemmel illene pótolni. Szerencsére a küldetés nem lehetetlen, a mester szerint a másodosztálynak a Tisza-Maros csoportja az erőviszonyokat tekintve meglehetősen kiegyenlített. Vasárnap estére minden bizonnyal ő is sokkal többet tud majd az Újszentiván csapatának játékerejéről.

H. V