2010. augusztus 19.

A jövő szövetsége

Farkas Sándor és Lázár János a sajtótájékoztatónA Fidesz Magyar Polgári Szövetség Farkas Sándor országgyűlési képviselőt indítja a városban a polgármesteri posztért. Erről dr. Lázár János, a polgári szövetség frak-cióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere tájékoztatta a média képviselőit. Elmondta, Farkas közel húsz esztendeje a Fidesz sorait erősíti, 1994 óta vesz részt a helyi és a megyei közéletben, '98 óta tagja az Országgyűlésnek. Három alkalommal egyéni jelöltként szerezte meg a választók támogatását, egy alkalommal területi listáról került be a Parlamentbe.

– Régi, tapasztalt harcosa a polgári szövetségnek regionális és országos szinten is, ismert szakpolitikus, aki agrár- és környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozott az elmúlt időszakban. Megyei elnökként 1998. és 2002. között fontos szerepe volt abban, hogy a megyében jelentős infrastrukturális fejlesztéssel, beruházások zajlottak. Higgadtsága, nyugodtsága, kiegyensúlyozottsága, megbízhatósága, magabiztossága, majd két évtizedes politikai tapasztalata abszolút alkalmassá teszi arra, hogy csatasorba álljon a választók bizalmáért – mondta a frakcióvezető.

Farkas Sándor fontosnak tartja azt a tényt, hogy a város nem lehet, nem maradhat ellenzékben. Mint mondta, egy nagy csapatot alkotva szeretnének dolgozni a választók bizalmából.

Ismertette a Fidesz Magyar Polgári Szövetség választásokon induló képviselő-jelölteket. Nagy részben a már ismert régi "csapat" indul újra, ám vannak közöttük új arcok is. A lista: 1. választókerület (Kertváros): dr. Chomiak Waldemar háziorvos; 2. vk. (É-Felsőpárt, Kistőke, Zalota, Magyartés, Mentettrét): Antal Balázs Tibor kertészeti telepvezető; 3. vk. (Kelet-Felsőpárt, Nagyhegy, Kajánújfalu, Belső-Külső Ecser, Veresháza): Sipos Antal dísznövénykertész; 4. vk. Alsórét: Molnárné Tóth Györgyi iskolaigazgató; 5. vk. Felsőpárt: Halmai István András munkaügyi szakelőadó; 6. vk. (Városközpont): Kálmán János vállalkozó; 7. vk. (Dél-Felsőpárt, Apponyi tér: dr. Rébeli-Szabó Tamás ügyvéd, 8. vk. (Kisér): dr. Gyenes Ágota orvosigazgató főorvos; 9. vk. (Vásárhelyi úttól keletre): Bujdosó Tamás Károly számviteli munkatárs; 10. vk. (Berekhát, Lapistó, Dónát: Móróné Tulipán Edit könyvelő.

Farkas Sándor bizakodó, egyrészt az országgyűlési választásokon elért eredmények miatt, másrészt a jelöltek személye teszi azzá, kipróbált emberek, tartják a kapcsolatot a választópolgárokkal.

A megyei listára rákérdezve a média képviselőinek elmondta: egy jól szereplő esetén biztos 2 befutó helye van Szentes és térségének, így Kovács János, aki már volt megyei képviselő, és Gémes László Szegvár polgármestere és a 14. helyen Molnárné Tóth Györgyi. Persze, ha nagyon jól szerepelünk, csak akkor, jegyezte meg a honatya. A 40 fős korábbi testületben is hárman voltak Szentes és térségből.

L. J.