2010. augusztus 13.

Aktualitások napirenden

Nem vitte el az ár a tiszai bérleti díjak felét

Nem engedik el a tiszai üdülők bérleti díjainak felét, nem egyirányúsítják az Ady Endre utcát, hitel segítségével futsal-pályát építenek a Pusztai László Sporttelepen – többek között ezek a döntések születtek a képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén, melyen kiderült: 348 millió forintra becsülték fel a Petőfi Szálló épületét, a felújításához szükséges hitelt a beruházó cég még nem kapta meg.

Napirendi pontként tárgyalták a városatyák azt az előterjesztést, melyben a csapadékos időjárás és a hosszan tartó magas vízállás miatt 50 százalékos engedményt javasolt Szirbik Imre polgármester a tiszai üdülőtelkek bérleti díjaira. Rébeli-Szabó Tamás a díjak elengedése mellett érvelt, a pénzügyi bizottság viszont nem látott indokoltnak semmilyen kedvezményt. Szirbik Imre polgármester azt is elmondta, hogy az idei évben körülbelül 700 ezer forintot költött az önkormányzat a Tisza-part, a strand rendezésére. Végül a képviselők nem szavaztak kellő számban egyik kedvezmény mellett sem, így semmilyen módosítás sem történt a nyaralótulajdonosok bérleti díját illetően.

Az Ady Endre és a Petőfi utca egyirányúsítására vonatkozóan is több kérdést vetettek fel a képviselők, ennek a témának a végére korábban nem sikerült pontot tennie a képviselő-testületnek. A városközpont rehabilitációjához kapcsolódó kiviteli tervek elkészítése miatt napirendre kerülő három variációból azt fogadták el, amelyben továbbra is kétirányú forgalom szerepel, s a parkolóhelyekben sem lesz számottevő változás.

30 millió forintos hitelből – melyet az MFB-nél vesz fel a város – futsal-pálya építéséről is határoztak. Mindemellett Fábján Sándort, Jelenfi Annát, Oláh Katalint és póttagként Varga Sándort választották be a Helyi Választási Bizottságba a rendkívüli ülésen.