2010. augusztus 6.

Kétszer is meglopták

Trükkös lopás miatt indított büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság egy 31 esztendős helyi nő és annak édesanyja ellen. A két nő egy idős férfi házába ment be, szexuális szolgáltatást ajánlva fel a házigazdának. Szex helyett azonban a két nő 28 ezer forintot lopott el a lakásból, majd távoztak a helyszínről. Két nappal később ismét megjelentek ugyanitt, de immár élettársi kapcsolatra és albérletkeresésre hivatkozva beszélgettek el a korábban becsapott személlyel. Újfent meglopták, ezúttal 40 ezer forinttal rövidítették meg áldozatukat. A rendőrök a második bűncselekmény másnapján, az utcán fogták el a tetteseket. A 31 esztendős nő ellen korábban már folyt hasonló ügyben büntetőeljárás, akkor a Máltai Szeretetszolgálat munkatársának adta ki magát, és lopott meg idős embereket. A mostani ügy miatt a rendőrség őrizetbe vette, majd a Szegedi Városi Bíróság 30 napra elrendelte előzetes letartóztatásba helyezését, míg az anya szabadlábon védekezhet.

Lopás miatt indult büntetőeljárás ismeretlen tettesek ellen. Csongrád és Békés megye határán, de még a Csongrád megyei oldalon egy mezőgazdasági telephelyről tulajdonítottak el július 30-án hajnalban egy 8,5 millió forint értékű FIAT NEW HOLLAND típusú traktort. A tolvajok elindultak a járművel, de később árokba borultak, és mivel egy idegen személygépkocsi közeledett feléjük, elmenekültek a helyszínről. A szentesi nyomozók a szarvasi kollégák segítségével jutottak három kunszentmártoni férfi nyomára, akik közül ketten a kihallgatás során beismerték tettüket, harmadik társuk egyelőre mindent tagad. A három férfi egyikét bűnismétlés miatt őrizetbe vették, a Szegedi Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Rongálás miatt nyomoz a rendőrség ismeretlen tettes ellen, aki az elmúlt napokban összesen nyolc személygépkocsi zárját rongálta meg. A bűnöző a járművekből semmit nem vitt el. Kérdés, vajon mi célja lehetett a zárak tönkretételével?

Egy négy fős társaság követte el a strandi lopásokat, tudtuk meg a rendőrségtől. A "csapat" – egy, még nyomozás alatt álló eset kivételével – valamennyi lopásban ludas volt. Okiratokat, készpénzt, mobiltelefonokat tulajdonítottak el, sőt, gyanúsíthatóak az Ibiza Sound Fesztiválon történt mobiltelefon-lopással is.

Kerékpártolvajokat füleltek le a rendőrök a hét elején. Három lopott kerékpár ügyében derítették ki az elkövetők személyét a nyomozók, néhány nappal korábban pedig két bringa tolvaját fogták el a hatóság emberei. Összesen három személy ellen indult nyomozás, ők egymástól függetlenül "dolgoztak" a kerékpáros bizniszben.

H. V.